συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ε" ΕΛΜΕ Αθήνας: Συλλαλητήριο 14/6, 7μμ, Προπύλαια! Δικαιοσύνη για τους/τις 600 δολοφονημένους -ες της Πύλου.

 Ε' ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                               12 Ιουνίου  2024

Θράκης 30 – Ταύρος eelmeath@gmail.com         

 

ΟΛΟΙ κι ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο στις 14 Ιουνίου στις 7μμ στα Προπύλαια!

Δικαιοσύνη για τους/τις  600 δολοφονημένους -ες της Πύλου. 

Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι!    

Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για τα  600 και πλέον θύματα του ναυαγίου της 14ης Ιουνίου 2023 και τη συμπαράστασή μας  στις  οικογένειες από το Πακιστάν, την Αίγυπτο, τη Συρία και την Παλαιστίνη, που θρηνούν για τον χαμό των αγαπημένων τους. Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο, την καταπίεση και την φτώχεια με το πλοιάριο Αδριάνα, κατέληξαν να χαθούν στον βυθό της Μεσογείου, στα ανοιχτά της Πύλου, μπροστά στο λιμενικό της Ελλάδας και με τα μάτια όλης της Ευρώπης πάνω τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την FRONTEX ήταν οι ενορχηστρωτές  του μεγαλύτερου ρατσιστικού εγκλήματος στα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο. Άντρες, γυναίκες και παιδιά κατέληξαν να πνιγούν, ενώ οι επίσημες αρχές απλώς τους παρακολουθούσαν για μέρες, με τον ισχυρισμό ότι δεν κατάλαβαν πως το πλοιάριο βρίσκεται σε κίνδυνο!!! Όλοι οι  επιζώντες του ναυαγίου καταγγέλλουν ότι το σαπιοκάραβο που επέβαιναν βούλιαξε μετά από ανατροπή την οποία προκάλεσε η βίαιη ρυμούλκησή του από σκάφος του Λιμενικού Σώματος για να απωθηθεί προς την Ιταλία. 

Μετά το ναυάγιο το λιμενικό δήλωσε ότι δεν έχει καταγεγραμμένη την «επιχείρησή» του, γιατι  δεν λειτουργου σαν οι κα μερες! Τα κινητα  των διασωθε ντων κατασχε θηκαν και δεν παραδο θηκαν στην δικαιοσυ νη για μη νες  η  ποτε !  Δεκάδες διασωθέντες βρέθηκαν σε κέντρα κράτησης και φυλακές αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διακίνηση ενώ εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι αναζητούν δικαιοσύνη…  Είμαστε ολόψυχα στο πλευρό τους! Πρόκειται για ένα μεγάλο έγκλημα που ακολουθείται από ένα ακόμα… αυτό της συγκάλυψης και της απόπειρας ενοχοποίησης των επιζώντων!

Οι πολιτικές των κλειστών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, οι παράνομες επαναπροωθήσεις του λιμενικού, η απάνθρωπη συμπεριφορά σε μετανάστες και πρόσφυγες σε κολαστήρια, όπως αυτό της Μόριας, δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν τις συνθήκες για τέτοιες ανείπωτες τραγωδίες. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναζητούν μία ευκαιρία στη ζωή κυνηγημένοι από τις χώρες λόγω πολεμικών συγκρούσεων και πολιτικών συνθηκών  και οι «πολιτισμένες» δυτικές κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για όλα αυτά.

Ώρα να βάλουμε τέλος στη δολοφονική πολιτική των καταδιώξεων στα σύνορα που κόστισαν πάνω από 20.000 πνιγμένους πρόσφυγες στη Μεσόγειο από το 2015 μέχρι σήμερα. Η ρατσιστική υστερία και το πιο ρατσιστικό «Σύμφωνο μετανάστευσης και Ασύλου» που είναι σε ισχύ, στρώνει κι αυτό τον δρόμο στην άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Επιβάλλεται να προχωρήσει η δίκη στο Ναυτοδικείο. Καμία συγκάλυψη από την κυβέρνηση της ΝΔ που ύστερα από το «μπάζωμα» στα Τέμπη και την απόδοση ευθύνης  μόνο στον σταθμάρχη, εφαρμόζει και για το έγκλημα της Πύλου παρόμοιες τακτικές. Όχι μόνο δεν διέσωσε τους πρόσφυγες, όπως έπρεπε νομικά και ηθικά, αλλά οι αρχές του λιμενικού άρπαξαν τα κινητά τους με τα βίντεο από το ναυάγιο που αποτύπωναν τι πραγματικά συνέβη και αναζήτησαν ανάμεσά στους κατατρεγμένους και πονεμένους ανθρώπους που θρηνούσαν για τους δικούς τους, υποψήφιους κατηγορούμενους!

ΟΧΙ στην Ευρώπη-φρούριο!                                                         

ΝΑΙ σε άσυλο και στέγη για την προσφυγιά!   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου