συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΣΕΠΕ Αριστοτέλης: Μέτρα για τα σχολεία για την αντιμετώπιση του καύσωνα και της ζέστης

Αριστοτέλης: Μέτρα για τα σχολεία για την αντιμετώπιση του καύσωνα και της ζέστης.  12-06-2024

Τα σχολεία μας είναι εντελώς ανοχύρωτα για να αντιμετωπίσουν τις αφόρητες συνθήκες που δημιουργούνται εντός των σχολικών αιθουσών στους 30, πόσο μάλλον στους 43 βαθμούς Κελσίου.

Το επιτελικό κράτος όμως βρίσκεται σε διαρκή… ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα κάθε απρόοπτο. Έτσι, το Υπουργείο Παιδείας αποστέλλει εγκύκλιο με τίτλο «Μέτρα προστασίας των μαθητών/μαθητριών από τον καύσωνα». Τα μέτρα είναι μια τεράστια κοροϊδία για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές αλλά και τους υποψήφιους των πανελληνίων.

Καταγγέλλουμε τον ταξικό κυνισμό, την πλήρη αδιαφορία και άγνοια του υπουργείου παιδείας σχετικά με τις συνθήκες που βιώνουν παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς: τα σχολεία δεν διαθέτουν ούτε κλιματιστικά, ούτε καν ανεμιστήρες, τα κτίρια είναι σε άθλια κατάσταση, ειδικά στις περιοχές που καλύπτει ο Αριστοτέλης, χωρίς σκιερούς χώρους στα προαύλια, όπως γράφει το υπουργείο, με πολλά σχολεία σε κοντέινερ που βράζουν κυριολεκτικά. Τα σχολεία μας όχι δέντρα δεν έχουν, δεν έχουν καν υπόστεγα σε πολλές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κινδυνεύουν με ηλίαση καθημερινά! Το υπουργείο μάλιστα καλεί εκπαιδευτικούς να μεριμνήσουν για τον αερισμό της αίθουσας και τις σχολικές επιτροπές για νερά και χυμούς, όταν οι δόσεις αργούν ή δεν μπαίνουν καθόλου και ακόμα και το χαρτί θεωρείται είδος πολυτελείας.

Το υπουργείο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τα σχολεία όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τα αφήνει ανοχύρωτα, κοροϊδεύει εκπαιδευτικούς και γονείς με τις απαράδεκτες οδηγίες του και τελικά αποφασίζει το κλείσιμό τους (και μάλιστα όχι όλων των σχολείων, από τη στιγμή που η ευθύνη μετακυλίεται στον εκάστοτε Δήμο) στην περίπτωση κάθε ακραίας κλιματικής συνθήκης και όχι μόνο. Έτσι ο κάθε δήμος μπορεί να κλείνει τα σχολεία κατά το δοκούν, όπως ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας που έκλεισε τα σχολεία για έναν τελικό κυπέλλου για να τα κάνει πάρκινγκ και όχι για έναν καύσωνα, ενώ φυσικά δεν έχει εξασφαλίσει κανένα μέτρο για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή σε οποιαδήποτε καιρική συνθήκη.

Η λύση του κλεισίματος δεν βελτιώνει τις συνθήκες που επικρατούν χειμώνα καλοκαίρι στα σχολεία μας. Τα σχολεία μας χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα για να λειτουργούν! Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να καλυφθούν τα διαρκή αιτήματα του γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος!

Κρατική χρηματοδότηση για την πλήρη κάλυψη της λειτουργίας (υποδομές, εξοπλισμός, προσωπικό) για να αντιμετωπιστεί κάθε καιρική συνθήκη όλων των σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Νέα κτίρια σχολείων με όλες τις αναγκαίες και κατάλληλες υποδομές, χρηματοδότηση και προσωπικό για τα σχολεία μας!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

Τάσσου Δήμητρα                                Κάιλα Μυρσίνη

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου