συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός: Όλοι στη Γενική Συνέλευση των Ιατρών του Νοσοκομείου, Δευτ. 26/4. 1μμ, Προαύλιο Νοσοκομείου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ την Δευτέρα 26/04, 13.00 στο ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Τον τελευταίο χρόνο τόσο οι υγειονομικοί όσο και ολόκληρη η κοινωνία έχουν γίνει μάρτυρες μιας άκρως αναποτελεσματικής προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας COVID 19 από την πλευρά της κυβέρνησης. Όσο και αν προσπαθήσει να πείσει η κυβέρνηση ότι επιχειρεί με γνώμονα την προφύλαξη της υγείας του λαού είναι ηλίου φαεινότερο ότι η λήψη αποφάσεων από μεριάς, της καθορίζεται σχεδόν αποκλειστικά από την προσπάθεια εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα γεγονότα που καταδεικνύουν τα παραπάνω δυστυχώς είναι πολλά. Από την σχεδόν ολοκληρωτική απουσία του κράτους από τη διαδικασία ιχνηλάτησης κρουσμάτων, στον  στρουθοκαμηλισμό σε σχέση με τις πιθανές εστίες μετάδοσης του ιού και την εναπόθεση ευθυνών αποκλειστικά στους πολίτες μέχρι την εμμονική άρνηση ουσιαστικής ενίσχυσης της δημόσιας υγείας με το απαιτούμενο προσωπικό και τις απαιτούμενες υποδομές και την ταυτόχρονη προστασία των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων στον χώρο της υγείας.

Σε αυτό το ζοφερό όμως τοπίο ήρθαν να προστεθούν και ορισμένες ακραίες κινήσεις της κυβέρνησης οι οποίες είναι κυριολεκτικά εγκληματικές. Μια τέτοια αποτελεί η επιλογή για μετατροπή του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, σε νοσοκομείο μίας και αποκλειστικής νόσου, για νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη από κορονοϊό, χωρίς  καμία απολύτως προετοιμασία. Το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός έχει 13 ειδικευμένους Παθολόγους σε σύνολο 19 οργανικών θέσεων (10 μόνιμοι και 3 επικουρικοί, η μια μάλιστα με προσωρινή μετακίνηση από το Ιπποκράτειο) και κανέναν Πνευμονολόγο!! Και αυτό το νοσοκομείο αποφάσισε η κυβέρνηση ότι χωρίς καμία πρόσληψη ειδικών Παθολόγων ή Πνευμονολόγων μπορεί να νοσηλεύσει 400 ασθενείς προσβεβλημένους από κορονοϊό. Με 13 Παθολόγους, με την συνεπικουρία των ιατρών λοιπών ειδικοτήτων του νοσοκομείου, και με επίταξη ελάχιστων ιδωτών ιατρών, οι οποίοι αντικειμενικά έχουν απομακρυνθεί από την άσκηση της ιατρικής σε νοσοκομειακό επίπεδο και είναι λογικό να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που αυτή συνεπάγεται.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι παντελώς ανορθολογική, αντιεπιστημονική και επικίνδυνη. Η Ιατρική είναι μια επιστήμη με τεράστιο εύρος και πολλές ειδικότητες. Είναι ξεκάθαρο πως όταν παίρνεις την απόφαση να αναθέσεις την νοσηλεία ασθενών που νοσούν από κορονοιό σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, η ποιότητα παρεχόμενης περίθαλψης υπονομεύεται. Η ύπαρξη ενός ειδικού Παθολόγου σε κάθε εφημερία που θα έχει υπό την ευθύνη του περίπου 200 ασθενείς ισοδυναμεί με κατάργηση του ρόλου του νοσοκομείου ως χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας. Το μετατρέπει σε χώρο απλής στοίβαξης ασθενών όπου το υπάρχον προσωπικό δουλεύει στα όρια του. Η συγκεκριμένη επιλογή εντάσσεται στην ίδια λογική απαξίωσης και εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας που αδιαφορεί για τους εκατοντάδες διασωληνωμένους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ αλλά και για την εργασιακή εξόντωση του ελλιπούς υπάρχοντος υγειονομικού προσωπικού. 

ΠΌΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ?  ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ !

Δεν θα ανεχθούμε την διάλυση της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και τις επικίνδυνες για την ζωή των ασθενών μας επιλογές της κυβέρνησης !

 

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου