συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Επαναλειτουργία των σχολείων με πλήρη ασφάλεια βάσει των αιτημάτων μας! ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ στη νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 15/4, στη 1μμ στα Προπύλαια

 ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

6/4/21

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ!

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΊΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΆΛΕΙΑ  ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ στη νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

την Πέμπτη 15/4, στη 1μμ στα Προπύλαια

 


Η κυβέρνηση, 5 μήνες από τότε που ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων, πήρε την εγκληματική απόφαση για την επαναλειτουργία των Λυκείων και μόνο. Όμως, εδώ και μήνες αρνείται πεισματικά να
ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, ενώ αντίθετα συμφωνεί να δώσει “πεισματικά” και δωρεάν στη Cisco 2 εκατ. περίπου για να μην ανοίξουν τα σχολεία!...Όσον αφορά την κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας, αυτή είναι πολύ χειρότερη σήμερα απ’ ό,τι τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας, κυρίως, της αποτυχημένης κυβερνητικής διαχείρισης. Μιας διαχείρισης που, με δυο λόγια, περιγράφεται αφενός από πλειοδοσία σε απαγορεύσεις, περιορισμούς και καταστολή και αφετέρου από εγκληματική απροθυμία ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, μια εμμονή να μείνουν τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία στο απυρόβλητο και μια πεισματική άρνηση να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα σε εργασιακούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς. Το σκηνικό συμπληρώνεται (των ΜΜΕ βοηθούντων υπερβολικά) με την παραπλανητική και λανθασμένη μετάθεση της ευθύνης, για την επιδείνωση της επιδημίας, στους ασυνείδητους πολίτες και τους απείθαρχους διαδηλωτές. 

 

Έτσι, βρισκόμαστε μπροστά στο εξής πολύ επικίνδυνο παράδοξο: τα σχολεία έκλεισαν με περίπου 500 κρούσματα ημερησίως και πρόκειται να ανοίξουν με πάνω από 4000! Και αυτή η επικείμενη απόφαση δικαιολογείται, κατά τα λεγόμενα των ιθυνόντων και των τηλεοπτικών φερέφωνών τους, παρουσιάζοντας τα self tests ως το... «νέο υπερόπλο» απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού, τόσο στα σχολεία όσο και γενικότερα. Την ίδια στιγμή, βέβαια, υπουργείο παιδείας και κυβέρνηση, συνεχίζουν να απορρίπτουν ασυζητητί, ως μη ρεαλιστικό, το σύνολο των αιτημάτων, που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, διατυπώνει η εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων.

 

Η χρήση των self tests, θα μπορούσε, ως ένα βαθμό, να συνεισφέρει στην έγκαιρη διάγνωσης κρουσμάτων. Όμως, είναι προφανές ότι αυτό το μέτρο μόνο του είναι απολύτως ανεπαρκές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια. Κατά ομολογία πολλών ειδικών, η διάγνωση που παρέχουν είναι επισφαλής, περισσότερο και από αυτή των rapid tests. Το ότι αυτά τα tests προγραμματίζεται να διενεργούνται από μη εξειδικευμένα άτομα (γονείς, εκπαιδευτικοί κλπ) καθιστά τα αποτελέσματά τους ακόμα πιο αναξιόπιστα. Και, φυσικά, ένα άλλο ζήτημα που τίθεται είναι και το κατά πόσο θα δηλώνεται με ειλικρίνεια το αποτέλεσμα του αυτοελέγχου στο σχολείο και στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

 

Ως ΕΛΜΕ, έχουμε από καιρό και επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι η δια ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη και ότι η αναστολή της επί μακρόν και η αντικατάστασή της από την τηλεκπαίδευση, έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στους μαθητές. Γι΄ αυτό, ήδη από την αρχή της πανδημίας, την προηγούμενη άνοιξη, με τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και τις ομοσπονδίες, υποστηρίζουμε ότι πρέπει να ληφθούν από   την πολιτεία, όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν τη λειτουργία των σχολείων με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Είμαστε αναφανδόν υπέρ του ανοίγματος των σχολείων με πολύ συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις και σε αυτήν την κατεύθυνση έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε, όσο κι αν το υπουργείο και η κυβέρνηση μας αγνοούν επιδεικτικά.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·         Λειτουργία των σχολείων με ολιγομελή τμήματα (όχι πάνω από 15 μαθητές). Στην έσχατη περίπτωση και προκειμένου να τηρηθεί το όριο των 15 μαθητών, τα σχολεία να λειτουργήσουν με εκ περιτροπής μάθημα, όπως αποφάσισε και έπραξετην προηγούμενη άνοιξη η ίδια κυβέρνηση και η ίδια υπουργός!

·         Αύξηση κονδυλίων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών στην εκπαίδευση, ώστε να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και να βρεθούν αίθουσες και χώροι για στέγαση των τμημάτων.

·         Διενέργεια δωρεάν, μαζικών, επαναλαμβανόμενων αξιόπιστων τεστ για έλεγχο της διάδοσης του ιού. Να διεξάγονται με ευθύνη της πολιτείας, είτε ενισχύοντας τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας με προσωπικό, είτε με υγειονομικούς στα σχολεία.

·         Τα τεστ να καλύπτουν όλους τους μαθητές μας όλων των ηλικιών και όλο το προσωπικό των σχολείων (εκπαιδευτικούς,  καθαρίστριες, διοικητικούς κλπ).

·         Να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

·         Δωρεάν διανομή μασκών υψηλών προδιαγραφών για προστασία από τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού που είναι πολύ πιο μεταδοτικά.

·         Πρόσληψη του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για επαρκή καθαρισμό και απολύμανση των σχολικών χώρων.

·         Ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σύμφωνα με τα πάγια και σημαντικά αιτήματα όλων των υγειονομικών.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

 

·         Η τηλεκπαίδευση να μην μετατραπεί σε μόνιμη συνθήκη. 

·         Να μη γίνουν φέτος προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

·         Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων.

·         Περαιτέρω μείωση στην ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, αλλά και της διδακτέας ύλης όλων των τάξεων.

·         Όχι στην άγρια περικοπή των εισακτέων στα ΑΕΙ, αλλά αντίθετα αύξησή τους!

·         Κανένας μαθητής να μην χάσει τη χρονιά του εξαιτίας απουσιών κατά την τηλεκπαίδευση.

·         Άμεση ακύρωση της σύμβασης με τη Cisco και πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων και μεταδεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών.

 

Όχι στον αυταρχισμό, την καταστολή και την αστυνομοκρατία

 στην παιδεία, την υγεία και την κοινωνία!

 

 

      Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου