συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: 7/4/21: Παγκόσμια ημέρα για την Υγεία. Στηρίζουμε τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών

 

Ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας και από  την πρώτη κινητοποίηση των αγωνιζόμενων υγειονομικών και  καταρρέει με τον πιο παταγώδη αλλά και δραματικό τρόπο η κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας. Τη στιγμή που κορυφώνεται η πανδημία, με χιλιάδες νέα κρούσματα καθημερινά, με πάνω από 8000 νεκρούς πλέον, με ρεκόρ διασωληνωμένων μέσα και κυρίως έξω από τις ΜΕΘ, με τα δημόσια νοσοκομεία ασφυκτικά γεμάτα και τους μαχόμενους υγειονομικούς εξαντλημένους να προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές ,η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται ακόμα και τώρα:

  

Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                                     Θεσσαλονίκη 5/4/2021

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ:ΜΕΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ  

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, 9 π.μ. (στάση εργασίας 8-11 π.μ.)

Ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας και από  την πρώτη κινητοποίηση των αγωνιζόμενων υγειονομικών και  καταρρέει με τον πιο παταγώδη αλλά και δραματικό τρόπο η κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας. Τη στιγμή που κορυφώνεται η πανδημία, με χιλιάδες νέα κρούσματα καθημερινά, με πάνω από 8000 νεκρούς πλέον, με ρεκόρ διασωληνωμένων μέσα και κυρίως έξω από τις ΜΕΘ, με τα δημόσια νοσοκομεία ασφυκτικά γεμάτα και τους μαχόμενους υγειονομικούς εξαντλημένους να προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές ,η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται ακόμα και τώρα:

-να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία με τις αναγκαίες προσλήψεις,

-να δημιουργήσει και να στηρίξει την σχεδόν ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας,

-να προχωρήσει στην επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων,  την επιτάχυνση του εμβολιασμού , τη σωστή επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας .

Προκαλεί το λαό όταν ευνοεί ακόμα και μέσα σε συνθήκες πανδημίας την κερδοφορία και την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου στην υγεία. Αφήνει ασύδοτους τους εργοδότες στους μεγάλους εργασιακούς χώρους,  χλευάζει τις προτάσεις για περιορισμό του συνωστισμού στα ΜΜΜ,  ενισχύει με   εκατομμύρια ευρώ τους  κλινικάρχες, που ήδη έχουν θησαυρίσει από τους ασθενείς που βρίσκουν κλειστή την πόρτα των νοσοκομείων που μετατράπηκαν σε μιας νόσου.

Πολιτεύεται με την ατομική ευθύνη, τα αλλεπάλληλα αποτυχημένα lock down και την  κυριαρχία της  «ελευθερίας της αγοράς» , των κερδών και ανταγωνισμών να υπονομεύει ένα  πρόγραμμα μαζικού και δωρεάν εμβολιασμού, με επάρκεια και διαθεσιμότητα όλων των εμβολίων και τις αναγκαίες προσλήψεις στις εμβολιαστικές δομές . Στοχοποιεί  με ΕΔΕ, στερήσεις μισθού, ακόμα και απόλυση, όποιον υγειονομικό αγωνίζεται.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

Τιμούμε την   Παγκόσμια Μέρα Υγείας μαζί με τους υγειονομικούς, το λαό και τη νεολαία συνεχίζοντας τον αγώνα  για να μπει τέλος στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Για ένα ενιαίο, στελεχωμένο, δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας Για την ενίσχυση των  δημόσιων νοσοκομείων και της ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές.

 Για επίταξη  του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση .

Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Για να μην επιτρέψουμε  διώξεις και απολύσεις αγωνιστών γιατρών του ΕΣΥ.

Για μέτρα για την ασφαλή  λειτουργία των σχολείων, με μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και καθαριστών, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με ευθύνη του κράτους, για  άμεσο και οργανωμένο  μαζικό εμβολιασμός των  εκπαιδευτικών!

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Μαζί με  τους υγειονομικούς και το λαό της Θεσσαλονίκης  συμμετέχουμε  σε πολύμορφες συμβολικές κινητοποιήσεις, στις πύλες των νοσοκομείων την Τετάρτη 7/4, παγκόσμια μέρα για την υγεία.

Καλούμε την Τετάρτη 7/4 σε στάση εργασίας 8.00 – 11.00 π.μ. και συμμετοχή στην κεντρική κινητοποίηση στις 9.00 π.μ. στην πύλη του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου