συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση ΠΕ Περιστερίου: όταν η αυθαιρεσία γίνεται πλέον από πρόθεση πραχτική συνήθεια, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει αναπάντηση

 

Μόνο αυτή η φράση και η αγανάκτησή μας θα μπορούσε να περιγράψει με σαφήνεια την τοποθέτηση και την απάντησή μας  στις λογικές και τις πρακτικές της προέδρου του σωματείου Σοφίας Κουμπή (εκλεγμένη με την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) στο ΔΣ του συλλόγου μας. Ακολουθώντας την πεπατημένη του παρελθόντος, που θα θυμίσουμε ότι οδήγησε σε πολλαπλές καταγγελίες εναντίον της (αναρτημένες στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας), συνεχίζει για άλλη μια φορά τις κοπτοραπτικές (και όχι τη σύνθεση κειμένων ως όφειλε)  προκειμένου να παρουσιάσει ως αποφάσεις κείμενα που δεν έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία από το ΔΣ.

ΟΤΑΝ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΡΑΧΤΙΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Μόνο αυτή η φράση και η αγανάκτησή μας θα μπορούσε να περιγράψει με σαφήνεια την τοποθέτηση και την απάντησή μας  στις λογικές και τις πρακτικές της προέδρου του σωματείου Σοφίας Κουμπή (εκλεγμένη με την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) στο ΔΣ του συλλόγου μας. Ακολουθώντας την πεπατημένη του παρελθόντος, που θα θυμίσουμε ότι οδήγησε σε πολλαπλές καταγγελίες εναντίον της (αναρτημένες στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας), συνεχίζει για άλλη μια φορά τις κοπτοραπτικές (και όχι τη σύνθεση κειμένων ως όφειλε)  προκειμένου να παρουσιάσει ως αποφάσεις κείμενα που δεν έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία από το ΔΣ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ 8/4/2021 καταθέσαμε ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση εκπ/κων Π.Ε. Περιστερίου, όπως και άλλες παρατάξεις, συνολικό πλαίσιο δράσης για την περίοδο, με βάση τα προβλήματα που επιμένουν να διογκώνονται εν μέσω πανδημίας και εν μέσω των αντιεκπαιδευτικών νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης της ΝΔ. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι σύνθεση θα μπορούσε να γίνει με τα κείμενα των Παρεμβάσεων και της ΑΣΕ, καθώς τα υπόλοιπα κείμενα είχαν διαφορετικές κομβικές διαφωνίες. Ως είθισται, η πρόεδρος θα έκανε προσπάθεια σύνθεσης των κειμένων.

Στο προτεινόμενο τελικό κείμενο διατυπώσαμε με σαφήνεια  τις προτάσεις μας για αλλαγές (που έγιναν όλες δεκτές) και τη διαφωνία μας με ένα συγκεκριμένο αίτημα, δηλώνοντας ότι δεν στηρίζουμε καμία απόφαση και κανένα κείμενο που δεν θα τις έκανε σεβαστές.

Η πρόεδρος του σωματείου Σοφία Κουμπή κατά την προσφιλή της συνήθεια  παραβιάζοντας πάλι την καταστατική λειτουργία του Δ.Σ, όσον αφορά τη λήψη των αποφάσεων,  συνέταξε αυθαίρετα ένα κείμενο όπως η ίδια θα ήθελε να είναι και όχι όπως αυτή προέκυψε πλειοψηφικά από τα μέλη του. Έτσι το κείμενο στάλθηκε στα σχολεία με το λογότυπο του σωματείου και με την επίμαχη φράση να παραμένει. Στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα απάντησε ότι το επίμαχο αίτημα είναι παλαιότερη θέση του σωματείου (με πλειοψηφίες ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, ΕΡΑ, ΔΗΣΥ). Και αυτό παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη θέση ερχόταν σε αντίθεση με παλαιότερες αποφάσεις του ΔΣ για το ίδιο θέμα. Δηλώσαμε ότι αν οι δυνάμεις που είχαν πάρει τότε αυτήν την απόφαση συμφωνούν και τώρα με την τελική μορφή του κειμένου, ας το αποφασίσουν με την ίδια πλειοψηφία. Εμείς διαφωνούμε και δεν δίνουμε την συγκατάθεσή μας στην τελική μορφή του κειμένου, εφόσον το αίτημα παραμένει.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιο έγινε και με παλαιότερη ανακοίνωση στις 7 Μαΐου 2020 (αρ. πρ. 99), όπου σαν Παρεμβάσεις είχαμε κάνει συνθετική πρόταση και η συνέχεια ήταν να επιλέξει μόνο ένα τμήμα της, βγάζοντας ως επίσημη ανακοίνωση σωματείου ένα κείμενο που δεν είχε υπερψηφιστεί στο ΔΣ του σωματείου.

Σαν Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση εκπαιδευτικών πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να υπαγορεύσει την αυθαιρεσία και τη διαστρέβλωση αποφάσεων του συλλόγου. Η πρόεδρος του συλλόγου κατά το παρελθόν και σε περιπτώσεις που συζητήθηκαν στο ΔΣ. επέδειξε απαράδεκτη αυθαιρεσία  τόσο απέναντι στο ΔΣ όσο και στο καταστατικό της καθήκον σαν πρόεδρος.

Τονίζουμε ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν και κυρίως στη διοίκηση και στην πρόεδρο του Συλλόγου να αλλοιώνει και να παρερμηνεύει αποφάσεις των οργάνων του κατά το δοκούν.

Θεωρούμε ότι τέτοιες πραχτικές είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια όχι μόνο αποτυχημένες για αυτούς που τις ακολουθούν αλλά και καταδικασμένες στη συνείδηση του κόσμου που συμμετέχει στη συνδικαλιστική δράση και αποτελούν δυστυχώς σοβαρή αιτία αποστράτευσης και απαξίωσης της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Πιστεύουμε ότι η πολιτική δράση μέσα στους συλλόγους μας και η στράτευση με τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, είναι απαραίτητη και αναγκαία για  τη συγκρότηση, τη λειτουργία και την κατεύθυνση του κινήματος, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι σε σκόπιμες αντιδημοκρατικές επιβολές και καπελώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου