συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Προτάσεις από σύσκεψη ΕΛΜΕ για σκάνδαλο CISCO

 

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ CISCO

Πραγματοποιήθηκε στις 31/3  η σύσκεψη την οποία συγκάλεσε το ΔΣ της  Ε ΕΛΜΕ σχετικά με το σκάνδαλο της εταιρίας  cisco   στην εκπαίδευση. Στη σύσκεψη  συμμετείχαν  μέλη  των ΔΣ της Γ΄ και Ε΄ (με απόφαση Δ.Σ.), Δ΄, Α΄ ΕΛΜΕ ,καθώς και συνάδελφοι από τις ΕΛΜΕ αυτές. Έγιναν  τοποθετήσεις και εκτιμήσεις σχετικά με τη σκανδαλώδη σύμβαση  που  αποκαλύφθηκε  πρόσφατα και η οποία συνδέεται με την άρνηση της κυβέρνησης να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά και με την επιλογή της να καθιερώσει την τηλεκπαίδευση ως ισότιμη εκπαιδευτική διαδικασία με τη δια ζώσης. Τονίστηκε  η αναγκαιότητα  να αναδειχθούν  τα ζητήματα  αυτά και η σχέση τους με την ολόπλευρη επίθεση  που δέχεται το δημόσιο σχολείο με σειρά  αντιεκπαιδευτικών  νόμων  και μέτρων. Για  το σκοπό αυτό κατατέθηκαν  προτάσεις  για  να  συζητηθούν  και να αποφασιστούν στα ΔΣ των ΕΛΜΕ.Πραγματοποιήθηκε στις 31/3  η σύσκεψη την οποία συγκάλεσε το ΔΣ της  Ε ΕΛΜΕ σχετικά με το σκάνδαλο της εταιρίας  cisco   στην εκπαίδευση. Στη σύσκεψη  συμμετείχαν  μέλη  των ΔΣ της Γ΄ και Ε΄ (με απόφαση Δ.Σ.), Δ΄, Α΄ ΕΛΜΕ ,καθώς και συνάδελφοι από τις ΕΛΜΕ αυτές. Έγιναν  τοποθετήσεις και εκτιμήσεις σχετικά με τη σκανδαλώδη σύμβαση  που  αποκαλύφθηκε  πρόσφατα και η οποία συνδέεται με την άρνηση της κυβέρνησης να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά και με την επιλογή της να καθιερώσει την τηλεκπαίδευση ως ισότιμη εκπαιδευτική διαδικασία με τη δια ζώσης. Τονίστηκε  η αναγκαιότητα  να αναδειχθούν  τα ζητήματα  αυτά και η σχέση τους με την ολόπλευρη επίθεση  που δέχεται το δημόσιο σχολείο με σειρά  αντιεκπαιδευτικών  νόμων  και μέτρων. Για  το σκοπό αυτό κατατέθηκαν  προτάσεις  για  να  συζητηθούν  και να αποφασιστούν στα ΔΣ των ΕΛΜΕ.

  • Κοινή αφίσα και ανακοίνωση των ΕΛΜΕ.
  • Συγκέντρωση   διαμαρτυρίας  και  συνέντευξη τύπου των ΔΣ των ΕΛΜΕ στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης την Τετάρτη 7/4.
  • Κινητοποιήσεις,  απεργίες, αγωνιστική απάντηση του κλάδου.
  • Διερεύνηση  δυνατότητας  νομικής προσφυγής  για την προστασία δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Σχετικό αίτημα  με απεύθυνση στην ΟΛΜΕ.

Καλούμε τα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης  να συζητήσουν τις προτάσεις αυτές και  να πάρουν σχετικές αποφάσεις ώστε να δώσουμε απάντηση από κοινού, όπως ορίζουν οι ανάγκες των καιρών και των κρίσιμων  ζητημάτων  που  αντιμετωπίζουμε.

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου