συγκέντρωση

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αθήνα: Απεργιακή Συγκέντρωση 11.00 πμ Κλαυθμώνος-Υπουργείο Εργασίας και πορεία (με όλα τα μέτρα προστασίας)

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/ν'ικης: 7/4/21: Παγκόσμια ημέρα για την Υγεία. Στηρίζουμε τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών

 

 Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

7/4/21: Παγκόσμια ημέρα για την Υγεία

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, 9 π.μ. (στάση εργασίας 8-11 π.μ.)


Ένας χρόνος μετά την πρώτη κινητοποίηση της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ μετά την έναρξη της  πανδημίας. Ένας χρόνος που οι υγειονομικοί δίνουν  την μάχη μέσα και έξω από τα νοσοκομεία για την ζωή και την υγεία των ασθενών. Ένας χρόνος που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το ΕΣΥ είναι οχυρωμένο και η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν η καλύτερη δυνατή. Η πραγματικότητα, όμως, που ζούμε καθημερινά, την διαψεύδει εκκωφαντικά:

Ø  Με τους εκατοντάδες διασωληνωμένους σε όλη την χώρα, ιδίως στην Αττική, που βρίσκονται σε αναζήτηση κλίνης ΜΕΘ, την ώρα που μένουν άδειες κλίνες στις ιδιωτικές κλινικές.

Ø  Με την πίεση στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να αυξάνεται συνεχώς, με την κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών σε κάθε εφημερία και της διασποράς στην κοινότητα.

Ø  Με την εκτίναξη της θνητότητας λόγω Covid-19 το εφιαλτικό δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη.

Ø  Με τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου με αποτέλεσμα την αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας εξαιτίας της καθυστερημένης διάγνωσης και θεραπείας άλλων, πλην Covid-19, ασθενειών. Με την αναστολή λειτουργίας τακτικών ιατρείων, χειρουργείων και ολόκληρων κλινικών.

Ø  Με τα δωράκια εκατομμυρίων ευρώ σε κλινικάρχες για την «εθελοντική συνεισφορά» τους, την ώρα που ήδη έχουν θησαυρίσει από τους ασθενείς που βρίσκουν κλειστή την πόρτα των νοσοκομείων που μετατράπηκαν σε μιας νόσου.

Ø  Με τις άθλιες συνθήκες εργασίας, με εντατικοποίηση και  σωματική και ψυχική εξουθένωση, μετά από 6 μήνες χωρίς άδεια.

Ø  Με τις τεράστιες συνεχιζόμενες ελλείψεις σε προσωπικό στο ΕΣΥ, με τις λιγοστές προσλήψεις να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και να μην καλύπτουν ούτε τις φετινές συνταξιοδοτήσεις.

Ø  Με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων.

Ø  Με την στοχοποίηση, με ΕΔΕ, στερήσεις μισθού, ακόμα και απόλυση, όποιου υγειονομικού αγωνίζεται.

Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας  και την προστασία της υγείας του λαού   στηρίζουμε τις διεκδικήσεις  των αγωνιζόμενων γιατρών και υγειονομικών

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΕΣΥ. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ιδίως των μεγάλων κλινικών (Διαβαλκανικό, Αγ. Λουκάς, Γενική Κλινική, Κυανούς Σταυρός κ.α.) που διαθέτουν το αναγκαίο και έμπειρο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες για όλους τους ασθενείς χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με αξιοποίηση όλων των υποδομών τους και του προσωπικού με μισθοδοσία από το κράτος.
 • Εξασφάλιση του μαζικού δωρεάν εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα  στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες). Διενέργεια των εμβολιασμών σε επίπεδο ΠΦΥ με εξασφάλιση των κατάλληλων δομών, του εξοπλισμού και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού με επαρκή εκπαίδευσή του, τόσο ως προς την εμβολιαστική διαδικασία όσο και στην αντιμετώπιση τυχόν παρενεργειών. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από την διαδικασία του εμβολιασμού.

 

 • Ενίσχυση της ΠΦΥ με προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να επιτελέσει τον ρόλο της στην περίθαλψη των χρονίως πασχόντων, των ασυμπτωματικών Covid ασθενών και της διενέργειας του εμβολιασμού.
 • Πραγματική αύξηση των κλινών ΜΕΘ στις 3500 κλίνες, που είναι αναγκαίες με βάση τον πληθυσμό, με προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την ποιοτική περίθαλψη και την ασφάλεια των ασθενών.
 • Άμεση έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών για επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων όπως το Λοιμωδών, το Παναγία και το πρώην 424 για την νοσηλεία των ασθενών με Covid.
 • Να αρθεί η αναστολή των κανονικών αδειών στους υγειονομικούς. Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.
 • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων ανεξαιρέτως των υγειονομικών. Χορήγηση επιδόματος επικινδύνου και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους υγειονομικούς. Να οριστεί η νόσηση με Covid ως επαγγελματική ασθένεια.
 • Επαναφορά όλων των αντισυνταγματικών περικοπών στις αποδοχές σε επίπεδα προ του 2012 με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
 • Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη. Πλήρης, καθολική ασφάλιση επαγγελματικής και αστικής ευθύνης των υγειονομικών με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
 • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την δημόσια υγεία στο ύψος κάλυψης των αναγκών.
 • Μαζικοί δωρεάν έλεγχοι σε όλο τον πληθυσμό με ευθύνη του κράτους. Μόνιμος μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης και δειγματοληπτικής παρακολούθησης της επιδημίας. Ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό. Αυστηρός έλεγχος τήρησης των αναγκαίων μέτρων από τους εργοδότες και διενέργεια τακτικών επαναλαμβανόμενων τεστ στους χώρους δουλειάς. Λήψη μέτρων για αποφυγή διασποράς σε ΜΜΜ με επίταξη λεωφορείων για αποσυμφόρηση συνωστισμού.
 • Μέτρα για λειτουργία με ασφάλεια των χώρων της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, με μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και καθαριστών. Μαζικοί επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με ευθύνη του κράτους.

 

Μαζί με  τους υγειονομικούς και το λαό της Θεσσαλονίκης  συμμετέχουμε  σε πολύμορφες συμβολικές κινητοποιήσεις, στις πύλες των νοσοκομείων την Τετάρτη 7/4, παγκόσμια μέρα για την υγεία.

Καλούμε την Τετάρτη 7/4 σε στάση εργασίας 8.00 – 11.00 π.μ. και συμμετοχή σε κεντρική κινητοποίηση στις 9.00 π.μ. στην πύλη του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας.

 

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου