συγκέντρωση

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αθήνα: Απεργιακή Συγκέντρωση 11.00 πμ Κλαυθμώνος-Υπουργείο Εργασίας και πορεία (με όλα τα μέτρα προστασίας)

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Τα σχολεία να ανοίξουν με μέτρα προστασίας! Όχι άλλος εμπαιγμός. Πανεκπ/κό συλλαλητήριο, Πέμ. 8/4, 1μμ, αγ. Βενιζέλου

 Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ! Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (με μέτρα προστασίας)

ΠΕΜΠΤΗ 8/4, 1.00 μ.μ., ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (δίωρη στάση εργασίας 12 μ. – 2.00 μ.μ.)

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ! Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!  ΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ  ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (με μέτρα προστασίας)  ΠΕΜΠΤΗ 8/4, 1.00 μ.μ., ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (δίωρη στάση εργασίας 12 μ. – 2.00 μ.μ.)

Μετά από ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, αποδεικνύεται καθημερινά ότι η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματική. Από τη μια, οι νεκροί, οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά κι από την άλλη, κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας δεν λαμβάνεται. Η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία με τις αναγκαίες προσλήψεις, να δημιουργήσει και να στηρίξει την σχεδόν ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χλευάζει τις προτάσεις για περιορισμό του συνωστισμού στα ΜΜΜ, ομολογώντας δημόσια  ότι «δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία», αφήνει ασύδοτους τους εργοδότες στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και δεν επιβάλει τα αναγκαία μέτρα, όπως πρόσληψη προσωπικού με αύξηση βαρδιών για λιγότερο συνωστισμό. Όλο το μοντέλο επιδημιολογικής αντιμετώπισης στηρίχτηκε στην ατομική ευθύνη και στην υπόσχεση ότι η «ελευθερία» θα έρθει με τους εμβολιασμούς, τη στιγμή που η μία χώρα έκλεβε τα εμβόλια από την άλλη και κατέρρεε ο μύθος της “ευρωπαϊκής αλληλεγγύης” και φαίνονται τα καταστροφικά αποτελέσματα από την ύπαρξη πατεντών που απαγορεύουν να διαμοιραστεί η συλλογική επιστημονική γνώση για να παραχθούν σε κάθε χώρα μαζικά τα εμβόλια.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σχεδόν πέντε μήνες, η τηλεκπαίδευση έχει φτάσει στα όριά τους τις αν(τ)οχές εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ το σκάνδαλο με τη cisco επιβεβαιώνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης η οποία καθόλου δεν ενδιαφέρθηκε  να  κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία ικανοποιώντας τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου (τμήματα με 15 το πολύ μαθητές, με μόνιμους διορισμούς, με αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των κανόνων υγιεινής, καθαριότητας και ασφάλειας, με μαζικά και δωρεάν τεστ, με ευρύχωρες τάξεις, με μόνιμους διορισμούς ειδικού προσωπικού (σχολιάτρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, προσωπικού καθαριότητας, φύλαξης, κλπ). Και ξαφνικά ανακοινώνεται το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου από την επόμενη βδομάδα και το Υπουργείο παιδείας μας προβάλλει τώρα ως καινοτόμα λύση τα self test. και τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών με αδιάθετα εμβόλια.

Κι ενώ μεσολαβούν λίγες μέρες από το προαναγγελθέν  άνοιγμα των σχολείων, η Υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις στα ΜΜΕ διευκρίνισε ότι “το τεστ αυτό θα το παίρνουν οι γονείς δωρεάν από τα φαρμακεία. Δικαιούται κάθε παιδί, όπως και κάθε ενήλικας, τέσσερα τεστ τον μήνα. Κάθε Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν το self-test, με στόχο να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τα σχολεία μας”. Λίγο μετά  η υφυπουργός σε άλλο κανάλι δηλώνει κυνικά ότι “δεν είναι δική τους αρμοδιότητα” η διασφάλιση της διενέργειας των self test, αλλά ούτε και η καταγραφή των αποτελεσμάτων αυτών. Άλλη μια φορά όλα επαφίενται στην ατομική ευθύνη η οποία θα στοχοποιηθεί σε ενδεχόμενο νέο φιάσκο, ενώ  ταυτόχρονα η κυβέρνηση προσφέρει εκατομμύρια ευρώ στις εταιρίες παραγωγής  self-test  αντί να τα διαθέσει για ουσιαστικά μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί βγαίνουν στη ζητιανιά ώστε να εμβολιαστούν με όσα εμβόλια περισσεύουν από τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς του πληθυσμού.

Είναι σαφές ότι η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων αντανακλά και την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από την κούραση και αγανάκτηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών για την τηλεκπαίδευση. Είναι, όμως ολοφάνερο, επίσης, ότι οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες πιέζουν για να ανοίξει ο τουρισμός-ήδη τα πρώτα charter κατέφθασαν στα νησιά μας, αλλά και από τους σχολάρχες των ιδιωτικών σχολείων που θέλουν να πληρωθούν το β΄ τετράμηνο. Φυσικά συνδέεται και με την πρόθεσή της να διεξαχθούν κανονικά οι πανελλαδικές φέτος, παρόλο που 2 στους 3 μαθητές δηλώνουν ότι δεν έχουν αφομοιώσει την ύλη.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη οι σχολικές μονάδες να συνεχίσουν να λειτουργούν, με τους μέγιστους όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

 

Αναγκαία μέτρα:

·         Να πάρει τώρα μέτρα το ΥΠΑΙΘ ώστε τα σχολεία να μείνουν ανοικτά! Με 15 μαθητές κατ’ ανώτατο στο τμήμα, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών,  προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα, αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών στην εκπαίδευση.

·         Τα τεστ να διεξάγονται με ευθύνη του κράτους, είτε ενισχύοντας τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας με προσωπικό, είτε αποστέλλοντας νοσηλευτές και γιατρούς στα σχολεία.

·         Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί και  να πάρουν πίσω την απαίτηση για υπεύθυνη δήλωση. Το ονοματεπώνυμο και το ΑΜΚΑ αρκούν, όπως έγινε και στους γιατρούς.

·         Να καταργηθούν τώρα οι πατέντες στα φάρμακα και τα εμβόλια ώστε να είναι δυνατή η μαζική παραγωγή τους σε κάθε χώρα που τα χρειάζεται.

·         Στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας! Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των γιατρών για ΜΕΘ, προσλήψεις – διορισμούς προσωπικού, εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων!

·         Όχι στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Έξω οι ιδιωτικές εταιρείες από τα σχολεία.

·         Άμεση απόσυρση της σύμβασης του αίσχους με τη Cisco. Απόδοση  ευθυνών για το σκάνδαλο.

·         Η τηλεκπαίδευση να μην νομιμοποιηθεί και να μην μετατραπεί σε μόνιμη συνθήκη για κανέναν. Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που την καθιστά υποχρεωτική.

·         Να καταργηθεί η διαβόητη και κακόφημη τράπεζα θεμάτων.

·         Όχι στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και στη μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ.

·         Να μη γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

·         Περαιτέρω μείωση στην ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων, αλλά και της διδακτέας ύλης όλων των τάξεων. Αναδιάρθρωση της ύλης.

·         Έξω τώρα η αστυνομία από τα ΑΕΙ.  Να καταργηθεί ο ν. 4777/2021

·         Κάτω η κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής

·         Να παραιτηθεί η Κεραμέως, υπουργός της βίας και της απάτης

 

 

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου