συγκέντρωση

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αθήνα: Απεργιακή Συγκέντρωση 11.00 πμ Κλαυθμώνος-Υπουργείο Εργασίας και πορεία (με όλα τα μέτρα προστασίας)

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

Κυριακή, 4 Απριλίου 2021

Στις 7 και 20 Απριλίου η αιμοδοσία των Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

 Κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου τουλάχιστον η μία αιμοδοσία των ΕΛΜΕ να πραγματοποιηθεί, εφόσον είναι δυνατόν, με τα σχολεία ανοιχτά, η ημερομηνία της αιμοδοσίας στη Σταυρούπολη άλλαξε ξανά. Οι τελικές ημερομηνίες αιμοδοσίας είναι πλέον οι εξής: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, 1ο ΓΕΛ Συκεών, Επταπυργίου 150 Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, Πεσόντων Ηρώων 1Α  Ώρες αιμοδοσίας: 08:30-13:00.


Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

Προξένου Κορομηλά 51Αιμοδοσία Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αλλαγή ημερομηνίας

 

Κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου τουλάχιστον η μία αιμοδοσία των ΕΛΜΕ να πραγματοποιηθεί, εφόσον είναι δυνατόν, με τα σχολεία ανοιχτά, η ημερομηνία της αιμοδοσίας στη Σταυρούπολη άλλαξε ξανά. Οι τελικές ημερομηνίες αιμοδοσίας είναι πλέον οι εξής:

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, 1ο ΓΕΛ Συκεών, Επταπυργίου 150

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, Πεσόντων Ηρώων 1Α

Ώρες αιμοδοσίας: 08:30-13:00.

Αιμοδοσία και Covid-19: Σύμφωνα με ενημέρωση από το Ιπποκράτειο ΓΝΘ, αν κάποιος/α έχει κάνει το εμβόλιο για την Covid-19, μπορεί να δώσει αίμα 2-3 μέρες μετά, εφόσον δεν έχει συμπτώματα. Αν κάποιος/α έχει νοσήσει από Covid-19, μπορεί να δώσει αίμα έναν (1) μήνα μετά την παύση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση της σχετικής αγωγής.

Οι άντρες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 3-4 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4-6 μήνες. Ας έχουμε κατά νου ότι, σύμφωνα με το ΕΚΕΑ, κάθε φιάλη αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές.

Η προετοιμασία για την αιμοδοσία είναι απλή: Πρέπει να μην έχουμε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ και να έχουμε φάει ένα ελαφρύ πρωινό πριν πάμε να δώσουμε αίμα. Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την αιμοδοσία θα βρούμε εδώ. 

Όποιος/α επιθυμεί να δώσει αίμα για τις ΕΛΜΕ, αλλά δεν μπορεί να προσέλθει στις παραπάνω ημερομηνίες, μπορεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να πηγαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και να δίνει αίμα για την τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ, στις ημέρες και ώρες αιμοληψιών του.

Τα στοιχεία της τράπεζας αίματος των ΕΛΜΕ είναι: «Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» και ο αριθμός μητρώου είναι 14147. 

Όποιος/α επιθυμεί να πάρει αίμα από την τράπεζα αίματος της Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μπορεί να απευθύνεται στα μέλη των Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ. Ακόμη, μπορεί να στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση elmethess.bdr@gmail.com αναγράφοντας τα στοιχεία του/της, ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του ατόμου που θα λάβει το αίμα, νοσοκομείο νοσηλείας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ προκηρύσσονται από τα Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ και γίνονται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τις άλλες ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα.

Όσοι/ες έχουν απορίες σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις της αιμοδοσίας, μπορούν να ανατρέξουν στη διεύθυνση http://ekea.gr/ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας).

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας κάνοντας κλικ εδώ ή σκανάροντας:  

Τα Δ.Σ. της Γ΄ και της Ε΄ ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου