συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Αγων. Παρέμβαση Γ' ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας: 1η Μάη - Αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο, το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο. Διαδήλωση 11πμ Προπύλαια


Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

1η Μάη: Αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο, το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο και τον ν.  Χατζηδάκη. Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και μέτρα προστασίας για τα λαϊκά εισοδήματα!

Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μέρα μνήμης και εξέγερσης για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, τα σωματεία. Είναι επίσης μέρα απολογισμού των αγώνων, αλληλεγγύης, αλλά και αγωνιστική αφετηρία για το ξεδίπλωμα της πάλης για τα οξυμένα προβλήματα, τα αιτήματα και τις εργατικές διεκδικήσεις. Σε συνθήκες πολέμου – πανδημίας – οικονομικής κρίσης και πρωτοφανούς έξαρσης της ακρίβειας, αλλά και της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα και υφίστανται τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων, της αύξησης της κερδοφορίας και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών, που οδηγούν στην καταβαράθρωση των εργατικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών-συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την χώρα και τον λαό στα επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια ΗΠΑ– ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Με αύξηση 1,6 ευρώ την ημέρα στον ιδιωτικό τομέα, δίνει ψίχουλα ως αντιστάθμισμα για το κύμα των ανατιμήσεων και την εκτίναξη του πληθωρισμού στο 9%. Οδηγεί τους δίκαιους εργατικούς αγώνες στα δικαστήρια, ώστε μέσω της εγκληματοποίησης και της καταστολής να χτυπήσει την οργανωμένη αντίσταση και πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Στις συνθήκες αυτές οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν την δική τους αγωνιστική απάντηση με την οργάνωση, την ενότητα και τον αγώνα, βάζοντας μπροστά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Αστοί πολιτικοί σωτήρες δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν, η ελπίδα των εργαζομένων βρίσκεται στα δικά τους χέρια, στον δικό τους ανειρήνευτο αγώνα για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών.

Στην εκπαίδευση ανοίγεται μια περίοδος που με συνεχείς εξετάσεις η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εφαρμόσει το δόγμα «λιγότεροι μαθητές, λιγότεροι εκπαιδευτικοί, λιγότερα σχολεία». Μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις και τα σωματεία μας, με αποφασιστικότητα να μην συναινέσουμε στο πέρασμα των αντιδραστικών πολιτικών. Να εναντιωθούμε στις εξετάσεις τύπου PISA στα σχολεία, στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων και τις εξοντωτικές ύλες, τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στα ΑΕΙ. Όχι στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι Κεραμέως. Οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να συνεχίσουν να πληρώνουν αυτοί τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί, στα είδη λαϊκής ανάγκης.

 

Διεκδικούμε:

·         Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα.  Αποκατάσταση απωλειών από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Επιστροφή των μνημονιακών μειώσεων.

·         Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016–17. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και σύνταξης. 

·         Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

·      Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.

·         Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων και μέτρων.

·         Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.

·       Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά. Επαναφορά 8ωρου, ΣΣΕ. Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων και εργαζομένων. Δεν θα περάσουν οι ηλεκτρονικές εκλογές και αποφάσεις. Ελεύθερο δικαίωμα στη διαδήλωση και την απεργία.

·    Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Κατρούγκαλου-Βρούτση-Χατζηδάκη. Όχι στην ιδιωτικοποίηση στην κοινωνική ασφάλιση. Επιστροφή των κλεμμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας, με σύνταξη τον τελευταίο μισθό. Άμεση καταβολή συντάξεων.

·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Προσλήψεις μονίμων στα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

·      Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων. Άμεση επιστροφή τους στο δημόσιο.

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια.

·         Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

·         Κατάργηση των Ρητρών Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.

·         Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

·         Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

·         Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Καμία εμπλοκή.

Καλούμε τον κλάδο να δώσει το μαχητικό του παρόν στην Πανελλαδική Απεργία την Κυριακή 1η Μάη. Κλιμακώνουμε αγωνιστικά και απεργιακά για τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Με αγώνες τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά.  Όλοι στην συγκέντρωση 11:οο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου