συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Αγω. Παρέμβαση Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: 1η Μάη 2022: Ειρήνη, ψωμί δουλειά, δικαιώματα και αξιοπρεπής ζωή για όλους! Συγκέντρωση Κυρ. 1/5, Καμάρα, 11πμ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α' ΕΛΜΕ

https://paremvasithess.wordpress.com/    - agonistiki.paremvasi231@gmail.com

1η Μάη 2002: ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.    

  • ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
  • ΓΙΑ ΤΝ  ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/5, ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ, ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.

Η εργατική Πρωτομαγιά διαχρονικά αποτελεί κορυφαίο ορόσημο για την εργατική τάξη, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα , για κοινωνική απελευθέρωση όλου του κόσμου. Μέρα μνήμης και  πάλης για τα οξυμένα

προβλήματα  και τις εργατικές διεκδικήσεις.

Η 1η Μάη είναι βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το Μάη του 1886, στο Σικάγο η εργατική τάξη έχυσε το αίμα της διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτή τη μέρα τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις. Είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η φετινή εργατική πρωτομαγιά βρίσκει το λαό και τη νεολαία σε συνθήκες πολέμου– πανδημίας–οικονομικής κρίσης, αντιμέτωπους με τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης–κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης στη ζωή και τα δικαιώματα τους.  Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, η κοινωνική πλειοψηφία είναι για άλλη μια φορά  τα θύματα που υφίστανται τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών, της  πρωτοφανούς έξαρσης της ακρίβειας, της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων και της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που φτωχοποιεί βίαια τεράστια τμήματα του λαού, οδηγεί στην καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών-συνδικαλιστικών ελευθεριών.

· Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την χώρα και τον λαό στα επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε . Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία- που σκεπάζει τον πλανήτη και απειλεί τους λαούς να πληρώσουν με νέες θυσίες, ξεριζωμό και φτώχεια- οι εργαζόμενοι βλέπουν το μηνιαίο εισόδημά τους να πέφτει κατακόρυφα μέσω της έκρηξης της ακρίβειας. Ο μέσος μηνιαίος μισθός πλέον δεν αρκεί ούτε καν για τη στοιχειώδη διαβίωση. Η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναστραφεί το κλίμα οργής της κοινωνικής πλειοψηφίας για τη μεγάλη κλοπή των λαϊκών εισοδημάτων που συντελείται την περίοδο αυτή. Το 1,6 ευρώ την ημέρα στον ιδιωτικό τομέα ούτε ελάχιστες από τις επιπλέον ανάγκες που έχει δημιουργήσει το τσουνάμι ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα, δεν μπορεί να καλύψει για την εργατική οικογένεια, ενώ ποσοστιαία η αύξηση που εξαγγέλθηκε είναι πιο κάτω και από τον πληθωρισμό που «τρέχει» με 9%.

·                     Την ίδια στιγμή, μετά τις περικοπές των μνημονίων, η εργαλειοποίηση της πανδημίας και ο ν. Χατζηδάκη επεκτείνουν την ανεργία, την ελαστικοποίηση της εργασίας, την αύξηση του εργάσιμου χρόνου, τη διάλυση των δικαιωμάτων. Η οργή των εργαζόμενων μεγαλώνει και γι΄ αυτό η κυβέρνηση οδηγεί τους δίκαιους εργατικούς αγώνες στα δικαστήρια, μέσω της ποινικοποίησης  και της καταστολής επιχειρεί  να χτυπήσει την οργανωμένη αντίσταση και πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και με το  ν. Χατζηδάκη επιδιώκει και να βάλει στο γύψο τα σωματεία και τους αγώνες .

·                     Παράλληλα, η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης με στόχο την αντιδραστική μετάλλαξη του Δημόσιου Σχολείου. Επιδιώκουν ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες της αγοράς, ένα σχολείο επιχείρηση, φτηνό, ευέλικτο, αυταρχικό, των δεξιοτήτων, της κατακερματισμένης γνώσης και πληροφορίας, με τεράστια κενά εκπαιδευτικών και προκλητικές προσλήψεις 3μηνιτών, με συγχωνεύσεις-κλείσιμο τμημάτων και απ' ευθείας παρέμβαση στο περιεχόμενο της διδασκαλίας με σκοταδιστικά προγράμματα και νέα αντιδραστικά αναλυτικά προγράμματα. Προωθούν την αξιολόγηση και τα αντιδραστικά σχέδια για την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας. Προχωρούν την «Τράπεζα Θεμάτων», τις εξετάσεις τύπου «PISA» και τη νέα μεγάλη σφαγή δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων μέσω της ΕΒΕ, πολλαπλασιάζοντας και εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς.

Ανοίγεται μπροστά μας μια περίοδος που με συνεχείς εξετάσεις η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εφαρμόσει το δόγμα «λιγότεροι μαθητές, λιγότεροι εκπαιδευτικοί, λιγότερα σχολεία».  Μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις και τα σωματεία μας με αποφασιστικότητα να μην συναινέσουμε στο πέρασμα των αντιδραστικών πολιτικών.

Να εναντιωθούμε στις εξετάσεις τύπου PISA στα σχολεία, στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων και τις εξοντωτικές ύλες, τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στα ΑΕΙ. Όχι στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι Κεραμέως. Οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι δε  θα δεχθούν να συνεχίσουν να πληρώνουν αυτοί τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί, στα είδη λαϊκής ανάγκης.

Στο δρόμο του Σικάγο, οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν!

Στις συνθήκες αυτές είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ ο ξεσηκωμός των εργαζόμενων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ κεφαλαίου.

Η εργατική τάξη, οι εκπαιδευτικοί και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δώσουν την δική τους αγωνιστική απάντηση με την οργάνωση, την ενότητα και τον αγώνα, βάζοντας μπροστά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Πολιτικοί  σωτήρες δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν, η ελπίδα των εργαζομένων βρίσκεται στα δικά μας  χέρια, στον δικό μας αταλάντευτο  αγώνα για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών.

ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Διεκδικούμε:

·         Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ΤΩΡΑ, για κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας, για ζωή με αξιοπρέπεια. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Να αποδοθεί το «κλεμμένο» ΜΚ για το 2015-2017

·         Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια, ίση με τον καταληκτικό μισθό κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση. Επιστροφή των κλεμμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

·         Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους.

·         Δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές ανάγκες. Όχι για τους εξοπλισμούς.

·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.

·         Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση αναπληρωτών με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία.

·         Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων. Δημόσιος χαρακτήρας για όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας

·         Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.

·         Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων και μέτρων.

·         Ενιαίο 12χρονο σχολείο και δίχρονη προσχολική εκπαίδευση που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς

·         Κατάργηση του ν Χατζηδάκη και απειθαρχία στην εφαρμογή του. Κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ – Δεν ενσωματώνουμε/εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!

·         Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία από την Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της χώρας! Όχι στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Έξω από το ΝΑΤΟ - Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών -  Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Με αγώνες τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Δίνουμε μαχητικό παρόν την Κυριακή 1η Μάη, με την υπόσχεση να κλιμακώσουμε αγωνιστικά και απεργιακά για τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης ,για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.

Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα βρίσκεται η ελπίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου