συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΣΕΠΕ Αν. Αττικής "Κ. Σωτηρίου": Καμιά εφαρμογή του ν Χατζηδάκη στη λειτουργία των συνδικάτων

ΑΠ 59   – 13/04/22                                                                                   Προς : ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ

 

 

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων με την ακρίβεια, την ένταση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και την όλο και εντονότερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τον πόλεμο.

Την ίδια στιγμή κλιμακώνει την επίθεση στα συνδικάτα με την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα όσο και με την προσπάθεια παρέμβασης στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων με την προσπάθεια να επιβάλει τις ηλεκτρονικές διαδικασίες και την εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ. Μόνο το τελευταίο διάστημα προχώρησε στην ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής στους εκπαιδευτικούς που δε συμμετείχαν στην αξιολόγηση  ενώ κήρυξε παράνομη την απεργία των εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ.

Ο σύλλογος Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα στην ανάγκη να υπάρχει κοινή ενιαία στάση από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στην εφαρμογή του ν Χατζηδάκη και την οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή του. ( ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου"Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου" (syllogosksotiriou.gr))

Εν όψη του συνεδρίου της ΔΟΕ και των αρχαιρεσιών που θα γίνουν σε όλους τους συλλόγους ΠΕ θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό και αναγκαίο να υπάρξει κοινή κατεύθυνση και στάση ώστε να επιβάλλουμε de facto ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ.

Πρέπει να πάρουμε υπόψη μας ότι αυτή την περίοδο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία των εργαζόμενων στις περιφέρειες) και της ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) ενώ είναι προγραμματισμένα τα συνέδρια της ΠΟΕΔΗΝ και της ΠΟΕ ΟΤΑ μέσα στο Μάιο και σε κανένα χώρο από αυτούς – ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ήδη το μεγαλύτερο μέρος των αρχαιρεσιών στα σωματεία τους – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ πουθενά παράλληλη ηλεκτρονική διαδικασία.

Στην ίδια κατεύθυνση η ολομέλεια των προέδρων της ΟΛΜΕ στις 2/4 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ότι δε θα εφαρμόσει ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες στις επικείμενες εκλογές για ΔΣ και για αντιπροσώπους.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό και αναγκαίο να υπάρξει αντίστοιχη απόφαση και από τη ΔΟΕ και όλους τους ΣΕΠΕ.

Με την απόφαση και της ΔΟΕ στην ίδια κατεύθυνση θα έχει ήδη δημιουργηθεί το δεδομένο ότι όλες οι μεγάλες ομοσπονδίες του δημοσίου που καλύπτουν περισσότερο από το 90% των εργαζόμενων σ΄ αυτό θα αρνηθούν de facto τις ηλεκτρονικές – εξ αποστάσεως αρχαιρεσίες καθιστώντας αδύνατο για την κυβέρνηση να αγνοήσει όλο σχεδόν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Με βάση αυτά:

  • Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει την ίδια απόφαση με την ΟΛΜΕ δίνοντας ενιαία κατεύθυνση σε όλους τους ΣΕΠΕ για τις επερχόμενες αρχαιρεσίες.
  • Καλούμε όλους τους ΣΕΠΕ να προσυπογράψουμε ως κοινή απόφαση μας για τις εκλογές στο επόμενο διάστημα την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της ολομέλειας των προέδρων της ΟΛΜΕ και να καλούμε από κοινού τη ΔΟΕ να κάνει το ίδιο.

Συγκεκριμένα να προσυπογράψουμε το ψήφισμα :

Δεν εφαρμόζουμε το νόμο Χατζηδάκη στις αρχαιρεσίες του κλάδου

Οι ΣΕΠΕ όλης της χώρας, αποφασίζουμε ότι οι επερχόμενες αρχαιρεσίες τόσο για την εκλογή νέων ΔΣ των ΣΕΠΕ όσο και για την εκλογή αντιπροσώπων για την επερχόμενη 90η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το Καταστατικό των συλλόγων και της ΔΟΕ. Απορρίπτουμε τα όσα προβλέπονται από τον αντιδημοκρατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη (ΓΕΜΗΣΟΕ, ηλεκτρονικές κάλπες, αλλαγή Καταστατικών, κ.λπ.).

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει την ίδια απόφαση και να δώσει αυτή την κοινή κατεύθυνση σε όλους τους ΣΕΠΕ.

 

Ο ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου κάνει την αρχή και προσυπογράφει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου