συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Γ' ΕΛΜΕ Θε/νίκης: αίτημα προς τις δημοτικές αρχές - Να μειωθεί η ύλη στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων

 
 
Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                                      Θεσσαλονίκη 12/4/2022
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 
 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
 
Να μειωθεί η ύλη στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα
Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων
 
Η Γ΄ ΕΛΜΕ Θ με αποφάσεις του Δ.Σ. και Γ.Σ. πραγματοποίησε μια σειρά συσκέψεις με συλλόγους γονέων των δήμων Παύλου Μελά και Νεάπολης -Συκεών στο διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2022. Εκφράστηκε η κοινή ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων για τα χρόνια προβλήματα υποχρηματοδότησης των σχολείων, τα οξύτατα ζητήματα στις κτιριακές υποδομές, αλλά και σε μια σειρά μέτρα που αλλάζουν το χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου, το περιεχόμενο και τη λειτουργία του.
 
Κομβικής σημασίας για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών, καθώς και για τη δυνατότητα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τη ζωή τους μέσα από τις σπουδές, αποτελούν οι πολλαπλοί εξεταστικοί φραγμοί που έχουν θεσπιστεί από το Δημοτικό ως το Λύκειο. Με δεδομένο ότι η εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης για δυο σχεδόν χρόνια, η μη κανονική λειτουργία των σχολείων λόγω covid τη χρονιά που διανύουμε, άφησε τεράστια μαθησιακά κενά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, ζητάμε την αναστολή της εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων για την Α΄ και Β΄ Λυκείου, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και μείωση της ύλης στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.
 
Το Δ.Σ. απευθύνεται με συγκεκριμένο υπόμνημα προς τα Δημοτικά Συμβούλια των περιοχών όπου ανήκουν τα σχολεία της Γ ΕΛΜΕ-Θ καταγράφοντας τις δραματικές συνέπειες της εκπαιδευτικής πολιτικής, καθώς και τις διεκδικήσεις του κλάδου.
 
Σας αποστέλλουμε και το κείμενο με το οποίο συγκεντρώνουμε υπογραφές των συναδέλφων μας για τη μείωση της ύλης και τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.
 
Παρακαλούμε να εκδώσετε ένα ανάλογο ψήφισμα με το κείμενο υπογραφών της ΕΛΜΕ και να απαιτήσετε από το Υπουργείο Παιδείας να κάνει αποδεκτά τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                           ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου