συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΣΕΠΕ Αριστοτέλης: Στηρίζουμε τον αγώνα των νεοδιόριστων συναδέλφων! Όλοι και όλες Δευτέρα 18/4 – 11:00 στο ΥΠΑΙΘ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

                                                                                                           Αθήνα, 14-04-2022

 

Προς: τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  στην Διεύθυνση Α' Αθήνας, συντονιστές σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

 

Θέμα: Στηρίζουμε τον αγώνα των νεοδιόριστων συναδέλφων! Όλοι και όλες Δευτέρα 18/4 – 11:00 στο ΥΠΑΙΘ 

 

Ο σύλλογος μας στηρίζει το δίκαιο αίτημα χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων που διεκδικούν το δικαίωμα στις υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις, αποσπάσεις) και για αυτούς. Το αίτημα των 3000 οικογενειών, των 32 ερωτήσεων στη Βουλή, και των 60 και πλέον σωματείων, δεν έχει βρει ανταπόκριση ακόμη από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Μια άστοχη νομική πρόβλεψη για διετή παραμονή στην περιοχή διορισμού η οποία δεν παράγει κανένα απολύτως συμφέρον για το δημόσιο και την λειτουργία της εκπαίδευσης, εγκλωβίζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς μακριά από τις οικογένειές τους,  εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται για μια συνθήκη που παράγει πολλαπλές αδικίες και οδηγεί συναδέλφους σε οικονομικό, οικογενειακό και επαγγελματικό αδιέξοδο. Οι υπηρεσιακές μεταβολές πάγια πραγματοποιούνται βάσει των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών και δεν επιβαρύνουν τη λειτουργία της υπηρεσίας, αντίθετα είναι απαραίτητες για το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης και τη ζωή των συναδέλφων. Ως εκ τούτου προμετωπίδα του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει είναι η κατάργηση φραγμών και των εμποδίων στην πραγματοποίηση τους που εμφανίζονται στη νομοθεσία.

Σε μια εποχή που οι μισθοί νεοδιόριστων, αλλά και αναπληρωτών, οι οποίοι βρίσκονται μακριά από τις περιοχές συμφερόντων τους, δεν επαρκούν για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και τη στήριξη των οικογενειών τους, ο νόμος 4589/2019 προσθέτει ακόμα ένα ανούσιο βάρος στις πλάτες των συναδέλφων, με τους φραγμούς και τα προσκόμματα στις υπηρεσιακές μεταβολές.

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των νεοδιόριστων στις υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις, αποσπάσεις) και δεν σταματάμε να διεκδικούμε αυξήσεις σε μισθούς και μαζικούς μόνιμους διορισμούς/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία για να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά στα σχολεία μας και να μπει τέρμα στην αδιοριστία και την ελαστική εργασία!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

 

                                      Τόλη Πολίνα                                     Πετροπούλου Έλενα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου