συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Ε' ΕΛΜΕ Θε/νίκης: Καταγγέλλουμε το χτύπημα της πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στη «φιλοξενία» στην Βουλή του Ζελένσκι και του ναζιστικού τάγματος Αζόφ

 
 
 
Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                              Θεσσαλονίκη, 14/4/2022
προξένου Κορομηλά 51
 
Καταγγέλλουμε το χτύπημα της πορείας διαμαρτυρίας
ενάντια στη «φιλοξενία» στην Βουλή του Ζελένσκι και του ναζιστικού τάγματος Αζόφ
Η πορεία που διοργανώθηκε το Σάββατο 9 Απρίλη στο κέντρο της Αθήνας ως διαμαρτυρία για το ξέπλυμα του ναζιστικού τάγματος Αζόφ από τη Βουλή, χτυπιόταν καθόλη τη διάρκειά της από τις αστυνομικές δυνάμεις. Χημικά, ξύλο, σπρωξιές και κλωτσιές είχαν να αντιμετωπίσουν οι διαδηλωτές σε όλη τη διαδρομή από τα Προπύλαια μέχρι το Σύνταγμα, σε μια υποτιθέμενη προσπάθεια να περιοριστεί η διαδήλωση σε μια λωρίδα, αλλά στην πραγματικότητα να διαλυθεί.
Παρά τις επιθέσεις, οι διαδηλωτές έμειναν όρθιοι και κατάφεραν –υπό συνεχή πίεση και επιθέσεις- να ολοκληρώσουν την πορεία.
Η επίθεση της αστυνομίας έκανε φανερό ότι η κυβέρνηση δεν έκανε κανένα… λάθος, παρουσιάζοντας τη μαριονέτα των αμερικάνων Ζελένσκι στη Βουλή και ξεπλένοντας τους ναζί φίλους του. Είναι η φυσιολογική κατάληξη μιας φιλοπόλεμης πολιτικής, που κάνει τη χώρα απέραντο ορμητήριο θανάτου μέσω των αμερικανονατοϊκών βάσεων και την εμπλέκει με επικίνδυνο τρόπο στη μέγγενη των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Κάθε προοδευτικός άνθρωπος που θέλει να διαδηλώσει ενάντια σε αυτήν την εγκληματική πολιτική πρέπει να τσακιστεί – σύμφωνα με το δόγμα της κυβέρνησης και των νατοϊκών.
Ακόμα πιο προκλητική η ανακοίνωση της αστυνομίας, που μιλάει για τρεις τραυματίες αστυνομικούς! Ένα ακόμα ψέμα των κατ' επάγγελμα ψευτών, μιας και κατά τη διαδήλωση δεν υπήρξαν συγκρούσεις, αλλά συνεχείς μονομερείς επιθέσεις της αστυνομίας στη διαδήλωση.
  • Καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία
  • Ο λαός έχει δικαίωμα να διαδηλώνει – Όχι στη σιωπή νεκροταφείου που επιδιώκει το σύστημα
  • Δεν θα αποδεχτούμε να γίνει ο πόλεμος στην Ουκρανία εργαλείο για την αναίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                         Η γραμματέας
 
Χρήστος Ζαγανίδης                 Ειρήνη Σωπιάδου
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου