συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Αγωνιστική Παρέμβαση Γ' Δυτ. Αθήνας: Κάλεσμα στην απεργία 6/4 - Προπύλαια 11.00πμ

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣH Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ

 

ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ, ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Συγκέντρωση Προπύλαια 11.00πμ και πορεία στη Βουλή

 

  • Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Να σταματήσει τώρα η εισβολή της Ρωσίας και κάθε επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ειρήνη και Φιλία των Λαών!
  •  Να εμποδίσουμε την εφαρμογή των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν τη φτώχεια, την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την απαξίωση της δημόσιας υγείας!

·      Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χάσει πάνω από το 20% της αγοραστικής δύναμης τους από τις αυξήσεις στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, τη θέρμανση και το ρεύμα, πληρώνοντας το βαρύ τίμημα της «πράσινης» ενέργειας, των ιδιωτικοποιήσεων και της αντιλαϊκής πολιτικής που εκτίναξε τον πληθωρισμό από 2% τον Σεπτέμβρη στο 6% το Γενάρη.

·      Οι εκπαιδευτικοί, όπως και άλλοι κλάδοι εργαζομένων, εδώ και 12 χρόνια ζουν με μειώσεις μέχρι και 40% στους μισθούς, με το μισθό των νεοδιόριστων να έχει καταβυθιστεί στα 750 ευρώ!

·      Η εγκληματική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας συνεχίζεται. Την περίοδο 2020 – 2022, εν μέσω χιλιάδων θυμάτων, περιέκοψαν σχεδόν 1,4 δις ευρώ τις κρατικές δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Την ίδια στιγμή χάρισαν αμύθητα κέρδη στους κλινικάρχες, αφήνοντας το ΕΣΥ στη μοίρα του, ενώ συνεχίζονται οι αναστολές  εργασίας  χιλιάδων υγειονομικών.

  • Να αντισταθούμε στην επιβολή των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, που

·      Επιβάλλουν σκληρές εξεταστικές διαδικασίες (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Τράπεζα Θεμάτων, εξετάσεις PISA στη Γ΄ Γυμνασίου και Στ΄ Δημοτικού, ισοτιμία πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων και ΑΕΙ, Δίχρονες Επαγγελματικές Σχολές  κατάρτισης, κ.ά.) που θα απογειώσουν τις κοινωνικές ανισότητες και θα βαθύνουν την ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση  της  εκπαίδευσης.

·      Υποχρηματοδοτούν τη Δημόσια Εκπαίδευση πάνω από μια δεκαετία, στερώντας τα Δημόσια Σχολεία από πόρους για τη λειτουργία τους και τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα βάζοντας τις βάσεις ώστε να επιβάλουν τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

  • Να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία, πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές συναδέλφους μας.
  • Να αρνηθούμε την αξιολόγηση Σχολείων και Εκπαιδευτικών και να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
  • Να απαιτήσουμε την κατάργηση του νόμου-έκτρωμα του Χατζηδάκη που επιβάλλει νέο εργασιακό μεσαίωνα (καταργεί 8ωρο, Συλλογικές Συμβάσεις, κ.ά.) και επιφέρει καίριο χτύπημα στη ύπαρξη των σωματείων (ηλεκτρονικές εκλογές, ηλεκτρονική κήρυξη απεργιών, φακέλωμα διοικήσεων και μελών, κ.ά.).
  • Να ξεπεράσουμε το κλίμα αδράνειας που καλλιεργούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και την ηττοπάθεια από τις δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού, υποχρεώνοντας ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν στη συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών απέναντι στους εργαζόμενους.

Όχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών! Αυξήσεις στους μισθούς!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας και της ακρίβειας! Ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση! Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, του διαγωνισμού της Pisa, περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις! Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα!

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου