συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Ν. ΗΡΑκΛΕΙΟΥ: ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΡΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11ΠΜ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  • ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
  • ΝΑ  ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ(4589/19 και 4722/20 ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ  ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΩΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ  ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΙΡΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΗ και ώρα 11πμ)
  • ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ  ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ    ΠΑΛΗ ΜΑΣ   ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ  ΑΝΟΧΗ  ΣΤΑ  ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

 Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ διατρανώνει την κατηγορηματική  αντίθεσή  της  στην κατάργηση του δικαιώματος  των νεοδιορίστων  για  την  υποβολή αίτησης μετάθεσης ή απόσπασης μετά τη λήξη του πρώτου έτους του διορισμού τους,  κατάργηση που επιβάλλουν οι αντιλαϊκοί νόμοι(4589/19 και 4722/20).

Το αντιδραστικό αυτό μέτρο  αίρει   μια βασική εργασιακή κατάκτηση  του εκπαιδευτικού κινήματος, καταδικάζοντας  τους νεοδιόριστους σε διετή παραμονή στην περιοχή του διορισμού τους, επιτείνοντας έτσι  τις συνθήκες της διαβίωσής τους λόγω της δραματικής  αύξησης  του κόστους ζωής και της αντίστοιχης μείωσης της αγοραστικής δύναμης του μισθού, ο οποίος για τους νεοδιόριστους είναι ακόμη πιο χαμηλός λόγω των πολλαπλών κρατήσεων.

Με την άρση της δυνατότητας  μετάθεσης ή απόσπασης στο πρώτο έτος του διορισμού τους, οι συνάδελφοι  βρίσκονται αντιμέτωποι- μετά την  εργασιακή περιπλάνηση και την  ελαστική απασχόλησή τους κατά τη πολυχρονη αδιοριστία τους - με οξυμμένα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Γιατί οι περισσότεροι ανάγκάζονται να ζουν μακριά από τις οικογένειές τους, με χαμηλό μισθό και με ένα κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά που εξανεμίζει τις πενιχρές αποδοχές τους.

Οι νεοδιόριστοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν για  10 έως 15 χρόνια ως αναπληρωτές στις εσχατιές  της χώρας, λόγω των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων,επιβεβαιώνοντας στην πράξη την πίστη τους στο δημόσιο σχολείο, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα της μετάθεσης ή απόσπασής τους και της ικανοποίησης των βασικών αναγκών της προσωπικής και οικογενειακής ζωής τους.

Ø  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

  •   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ Η  ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ  ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΙΟΥΝΙΟ.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου