συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Α.Ρ.Π.Α. ΣΤ' ΣΕΠΕ Θεσ/νίκης: Απεργούμε διαδηλώνουμε ενάντια στη φωτοχοποίηση, τον πόλεμο και την αντικεπαιδευτική πολιτική

Στις 6 Απρίλη κατεβάζουμε τα μολύβια, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ 

ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια και την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ  11πμ στη συγκέντρωση στην ΚΑΜΑΡΑ

📢 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ  στη φτώχεια, την ακρίβεια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο σχολείο της αγοράς, την αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση, στην καταστολή, τον ν. Χατζηδάκη και τις διώξεις των 114 απεργών εκπαιδευτικών.

📢 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας/Παιδείας/Πρόνοιας, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς–μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών.


ΠΟΛΕΜΟΣ

Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία σκεπάζει τον πλανήτη και απειλεί όλους τους λαούς με νέες θυσίες, αίμα και φτώχεια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για νέες σφαίρες επιρροής και για απόκτηση ενεργειακών πηγών, δρόμων και αγορών. Οι ηττημένοι θα είναι οι λαοί αυτών των περιοχών που πληρώνουν με αίμα, καταστροφή και προσφυγιά ενώ δυναμώνει η απειλή της επέκτασης του πολέμου, της επισιτιστικής κρίσης και φτωχοποίησης για όλους τους λαούς. Καταγγέλλουμε την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, τα επιθετικά σχέδια και την παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, την τυχοδιωκτική εμπλοκή της χώρας μας! Να σταματήσει ο πόλεμος τώρα!

ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά τα μνημόνια και την πανδημία προβάλλουν το φόβητρο του πολέμου για να συνεχίσουν την καταλήστευση του εισοδήματος μας με την έκρηξη της  ακρίβειας. Οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα, η απογείωση των τιμών στα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο) ο διπλασιασμός στους λογαριασμούς του ρεύματος προκαλούν σοκ ενώ ασήκωτο έχε γίνει το κόστος ακόμα και για τη μετακίνηση στη δουλειά. Την ίδια ώρα απογειώνονται τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών (ρεύμα, καύσιμα κλπ). 

Αντίθετα, παγωμένοι παραμένουν οι μισθοί μετά τις περικοπές των μνημονίων, η πανδημία και ο ν. Χατζηδάκη επεκτείνουν την ανεργία, την ελαστικοποίηση της εργασίας, την αύξηση του εργάσιμου χρόνου, τη διάλυση των δικαιωμάτων. Οι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, κοινωνικές υπηρεσίες και η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος μας απειλούν όλο και περισσότερο την ώρα που οι ιδιώτες – «επενδυτές» θησαυρίζουν.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν την επίθεση στη Δημόσια Εκπαίδευση, με μοναδική προτεραιότητα τους να προχωρήσει το μοντέλο του επιχειρηματικού σχολείου του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, με εργαλείο την αξιολόγηση και την αντιδραστική «αυτονομία» της σχολικής μονάδας. Ένα σχολείο φτηνό, ευέλικτο, αυταρχικό, σχολείο της αγοράς, των δεξιοτήτων, της κατακερματισμένης γνώσης και πληροφορίας, με τεράστια κενά εκπαιδευτικών και προκλητικές προσλήψεις 3μηνιτών, την ομηρία και επισφάλεια χιλιάδων αναπληρωτών, με συγχωνεύσεις-κλείσιμο τμημάτων και απ' ευθείας παρέμβαση στο περιεχόμενο της διδασκαλίας με σκοταδιστικά προγράμματα και νέα αντιδραστικά αναλυτικά προγράμματα.  

Προετοιμάζουν την εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων», των εξετάσεων τύπου «PISA» μεθοδεύοντας μαζί με την ΕΒΕ νέα απόρριψη δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων, κατηγοριοποιώντας σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς και εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς πάνω στα συντρίμμια που άφησε πίσω της η τηλεκπαίδευση, τα κλειστά σχολεία και η πανδημία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η οργή μας μεγαλώνει, γι' αυτό η κυβέρνηση αυξάνει την καταστολή. Με το  ν. Χατζηδάκη επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα με την ποινικοποίηση της απεργίας με τις απειλές στους/στις συναδέλφους/ισσες που καταθέτουν τα Ενιαία Κείμενα της ΔΟΕ και κυρώσεις στους 114 απεργούς εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν την Απεργία-Αποχή των συλλόγων τους.

Το Εργατικό Κίνημα να μπει μπροστά στον αγώνα – κόντρα στον εργοδοτικού και κυβερνητικό συνδικαλισμό που συναινεί με την κυβερνητική πολιτικήενώ δεν αμφισβητεί το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ και των μνημονίων και διεκδικεί ψίχουλα.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ:

Πραγματικές αυξήσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού για κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας, για ζωή με αξιοπρέπεια. Κανένας μισθός κάτω από 1.000 ευρώ, επιστροφή 13ου και 14ου στο δημόσιο και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. 

Ανατροπή της φιλοπόλεμης πολιτικής κυβέρνησης εργοδοσίας για να σταματήσει ο πόλεμος, για ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Δαπάνες για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές ανάγκες. Όχι για τους εξοπλισμούς  

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία – κατάργηση του προσοντολόγιου.

Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο 5νθήμερο 35ωρο. Όχι δουλειά την Κυριακή. Μείωση του διδακτικού ωραρίου στους εκπαιδευτικούς – κατοχύρωση της μείωσης του ωραρίου των νηπιαγωγών. Καμιά παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Όχι στο σχολείο της αγοράς – όχι στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση με την αξιολόγηση και τις εξετάσεις (PISA, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ) – Δε θα περάσουν.   

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο για ρεύμα, ενέργεια, υπηρεσίες φτηνές για όλο το λαό.

Τέρμα στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση του ν Χατζηδάκη και απειθαρχία στην εφαρμογή του. Κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ. Δεν ενσωματώνουμε-δεν εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

ΌΧΙ στο νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα και την επιτήρηση της ΕΕ. Διαγραφή του Χρέους.

Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία από την Ουκρανία! Καμιά συμμετοχή της χώρας μας! Έξω από το ΝΑΤΟ - Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών -  Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, των  ιδιωτικοποιήσεων

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Παρεμβάσεις-Κινήσεις- Συσπειρώσεις

www.rizospastiki-kinisi.blogspot.gr                                                  3-4-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου