συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Ε' ΕΛΜΕ Θε/νίκης: Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

                                          
Ε΄ ΕΛΜΕ                                                                         Θεσσαλονίκη, 14-4-2022
προξένου Κορομηλά 51
 
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
 
ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/4/2022
 
 Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ, υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για μετατροπή της υποχρεωτικής υπηρεσίας στην οργανική για ένα χρόνο. Οι νεοδιόριστοι είναι στην πλειονότητά τους, εκπαιδευτικοί με χρόνια υπηρεσία σε όλη την Ελλάδα. Οι μισθοί των 750 ευρώ σε συνδυασμό με την ακρίβεια τους έχουν οξύνει το πρόβλημα επιβίωσης. Αποτελεί αναγκαιότητα η μείωση της υπηρέτησης της οργανικής στον έναν χρόνο, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.  Το αίτημα αυτό το έχουμε υποστηρίξει από την αρχή της χρονιάς και με ενημερωτικό μας (29/3/2022).
 
Το ΥΠΑΙΘ να σταματήσει να απορρίπτει το δίκαιο αίτημα που στηρίξαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, να σταματήσει να κωφεύει στις κραυγές αγωνίας των χιλιάδων συναδέλφων που μετά από τόσα χρόνια αναπλήρωσης καλούνται για μια ακόμα φορά να ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά. Να κάνει αποδεκτό το αίτημα του κλάδου για παραμονή στην οργανική θέση στον ένα χρόνο για τους νεοδιόριστους.
 
Στηρίζουμε την  κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας τη Μεγάλη Δευτέρα, 18/04/2022 στις  11.00. Καλούμε την ΟΛΜΕ να προχωρήσει στην κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση του παραπάνω αιτήματος. Η Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ θα ανταποκριθεί στην οργάνωση κινητοποίησης και στη Θεσσαλονίκη και έχει ενημερώσει τους νεοδιόριστους που πρωτοστατούν στις διεκδικήσεις του σχετικού αιτήματος.
 
                        Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                         Η γραμματέας
 
Χρήστος Ζαγανίδης                 Ειρήνη Σωπιάδου
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου