συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ): Για την Πρωτομαγιά του 2022

 
Για την Πρωτομαγιά του 2022
· Αυτονόητη για κάθε εργαζόμενο η τιμή της ματωμένης Πρωτομαγιάς του Σικάγου. Γιατί με το αίμα των εργαζομένων καθιερώθηκε το 8ωρο. Όπως με αίμα καταργήθηκε η δουλεία και η αποικιοκρατία. Με αίμα επίσης οι λαοί του Τρίτου Κόσμου κατέκτησαν την ελευθερία τους από τις αποικιοκρατικές χώρες της Δύσης, αυτές που σήμερα αφαιρούν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων , που έχουν πετάξει στα σκουπίδια το 8ωρο και έχουν κατακρεουργήσει την Κοινωνική Ασφάλιση και εμείς υπερασπιζόμαστε την « ελευθερία» και «δημοκρατία» τους. Και ας ετοιμάζονται να καθίσουν στην ηλεκτρική καρέκλα τον Τζούλιαν Ασάνζ, γιατί αποκάλυψε στο διαδίκτυο τις βρωμιές τους. Και βέβαια με την πλήρη αδιαφορία των «ελεύθερων» ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας.
· 136 χρόνια, μετά την αιματηρή εξέγερση, αντί για μεγάλα λόγια, οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας γιατί επιστρέψαμε στην εργασιακή βαρβαρότητα, στη «διεύρυνση της ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις, στη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» με την ελεύθερη(!) βούληση εργαζόμενου και εργοδότη, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στην κατάργηση των υπερωριών, στη μαύρη εργασία, στις 3ωρες, 4ωρες, 6ωρες, 10ωρες και 12ωρες συμβάσεις εργασίας, στους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς, για να «αποκρύψει» το σύστημα τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, που τους στέλνει 300-500 χιλ. μακριά από το σπίτι τους και σε 2-3 σχολεία. Γιατί επιτρέψαμε, με την ανοχή βέβαια, των συνδικαλιστικών ηγεσιών να περικόψουν το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, γιατί επιτρέπουμε ακόμη να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους η ΓΣΕΕ με πρόεδρο που ποτέ δεν υπερασπίστηκε τους εργαζόμενους απέναντι στις αντιλαϊκές μνημονιακές κυβερνήσεις, που στην καλύτερη περίπτωση στις επετειακές «απεργίες» στοιχίζονται πίσω από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ 50 έως 100 άτομα, κυρίως εργατοπατέρες.
· Έχουμε ευθύνη γιατί παραδίδουμε τους νέους μας σ' ένα εργασιακό Μεσαίωνα. Και, επειδή έχουν υποταχθεί σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και δεν τολμούν ούτε τον αντεργατικό νόμο του Χατζηδάκη να πετάξουν στα σκουπίδια, επί 12 χρόνια ζουν και βασιλεύουν τα μνημόνια, οι περικοπές συντάξεων, η βάρβαρη αύξηση των ηλικιών συνταξιοδότησης η διάλυση της Δημόσιας υγείας, της Δημόσιας παιδείας, η ιδιωτικοποίηση της υγείας, οι θάνατοι των ηλικιωμένων από τον κορονοϊό, η μη έκδοση των συντάξεων, ων ουκ έστιν αριθμός των αποφάσεων σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων.
· Παρόλο που οι συσχετισμοί είναι σε βάρος μας, ελπίδα ανατροπής υπάρχει. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Η Π.Ε.Σ.ΕΚ έχει θέσει ως προτεραιότητα το συντονισμό όλων των συνταξιούχων και εργαζομένων για σύγκρουση με την πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι την ανατροπή της. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την οργή του λαού, όταν αυτή μετασχηματίζεται σε οργανωμένο και ενωτικό αγώνα.
· Με αυτό το πνεύμα το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ καλεί τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς σ' όλη τη χώρα να δώσουν αγωνιστικό παρόν στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά, σ' όλες τις πόλεις, την Κυριακή , 1η Μαΐου. Για να τιμήσουμε τις θυσίες και τα θύματα του εργατικού κινήματος σ' όλο τον κόσμο, που με το αίμα τους γύρισαν τον τροχό της ιστορίας προς τα εμπρός. Για τους νεκρούς της εξέγερσης του Σικάγου το 1886. Για να ανακτήσουμε την ελπίδα που τώρα οι εργαζόμενοι δεν έχουν. Για να δείξουμε ότι δεν αναθέτουμε σε κανένα να μας σώσει. Και ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά αυτός του οργανωμένου αγώνα που θα ακολουθήσουμε.
Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ
Ο πρόεδρος Τάσος Σταυρόπουλος
Ο Γ. Γραμματέας Γιώργος Τριβιζάκης
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου