συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Ψήφισμα για καταδίκη Σμήλιου- Κλεισιάρη



Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την καταδικαστική απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης εναντίον των Ηλία Σμήλιου (δασκάλου, μέλους του Δ.Σ. του Ζ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Θεσ/νίκης και δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων) και Ζήση Κλεισιάρη (δικηγόρου, πρώην μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης), για τη δράση τους στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας.

Καταδικάστηκαν σε 8 μήνες για «παρακώλυση συναγωνισμού» και 4 μήνες για «παράνομη βία», που συμψηφίστηκαν σε 10 μήνες με τριετή αναστολή (!), επειδή σε κινητοποίηση του ΣΥ.Σ.Θ. το 2017, που στηρίχθηκε από μαζικούς φορείς και σωματεία της πόλης και που έγινε για σωθούν δυο σπίτια λαϊκών οικογενειών. Τι κι αν κανείς δεν εμφανίστηκε τελικά για να τα διεκδικήσει και «συναγωνισμός» δεν υπήρξε, τι κι αν η «παράνομη βία» δεν προέκυψε από κανένα μάρτυρα στο δικαστήριο, ούτε καν τον μάρτυρα κατηγορίας, η απόφαση ήταν καταδικαστική με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο που η υπεράσπιση κονιορτοποίησε.

Σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα, στα κοινωνικά αγαθά, στις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, ενώ οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται στις φτωχογειτονιές, η απόφαση αυτή είναι υπαγορευμένη από την πολιτική καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης. Μια πνιγηρή ατμόσφαιρα φόβου και ανελευθερίας επιχειρείται να επιβληθεί, όταν καταδικάζεται ακόμα και η υπεράσπιση ενός βασικού δικαιώματος, όπως η λαϊκή κατοικία. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη δίκη είναι ενταγμένη σε σειρά δικαστικών διώξεων σε βάρος όσων εναντιώνονται στους πλειστηριασμούς, με πρώτη από αυτές, στις 21 Σεπτέμβρη 2022, τη δίκη των 5  που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κατά της έναρξης εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάρτη του 2018.  Αυτή η καταδικαστική απόφαση αφορά πρώτα από όλα την κοινωνία που δέχεται τα πλήγματα της αντιλαϊκής πολιτικής, αφορά κάθε δημοκράτη, κάθε άνθρωπο που τον πνίγει το δίκιο. Γι'  αυτό και όλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την απαλλαγή από τις κατηγορίες και το τέλος της δικαστικής ομηρίας όσων διώκονται.

·         Να σταματήσουν οι δίκες και να παύσει κάθε δίωξη εναντίον του κινήματος κατά των πλειστηριασμών!

·         Αλληλεγγύη στους καταδικασθέντες και τους υπόλοιπους δικαζόμενους αγωνιστές!

 Το Δ.Σ

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου