συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Ελπιδοφόρο το ξεκίνημα της νεοσύστατης Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης !

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

https://eseth2022.blogspot.com/

enosisyntekp@gmail.com

Ελπιδοφόρο το ξεκίνημα της νεοσύστατης Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης !

 

Στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΕΔΟΘ την Τετάρτη 25 Μάη υπήρξε ενθαρρυντικό και αισιόδοξο κλίμα.

Πολλές δεκάδες τα νέα μέλη, φτάσαμε τα 100!

Εξαιρετική, συναδελφική, ενωτική γενική συνέλευση με τον απολογισμό της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, το πλαίσιο διεκδικήσεων , το πρόγραμμα δράσης, πλούσια συζήτηση με παρατηρήσεις, ιδέες, προτάσεις για τα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν.

Αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε έγκαιρη και αξιοπρεπή σύνταξη, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων, τα δικαιώματα μας στην υγεία και τον πολιτισμό.

Σε συνεργασία με τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς και τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις (Π.Ε.Σ.ΕΚ, κλπ.)


Στις εκλογές που ακολούθησαν αναδείχτηκε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από 4 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 3 καθηγητές Δ.Ε., ενώ ψήφισαν και πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Στην πρώτη του συνεδρίαση το Δ.Σ. συγκροτήθηκε ομόφωνα σε σώμα ως εξής:

 

 

Πρόεδρος  Αγαπητός Θανάσης

Αντιπρόεδρος Κορδίλας Ξενοφών

Γενικός Γραμματέας  Τσιντίκη Γωγώ

Ταμίας   Κανάρης Θανάσης

Οργανωτικός γραμματέας  Μασούρας Χρήστος

Μέλη: Αναγνώστου Ελισσάβετ

        Λαθήρας Γιάννης

 

Και αποφασίστηκαν τα εξής:

1.        Οργάνωση  μέσα στον Ιούνιο ενημερωτικής διαδικτυακής εκδήλωσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών.

2.        Αποστολή ενημερωτικής επιστολής στους συναδέλφους  και συναδέλφισσες που θα συνταξιοδοτηθούν φέτος.

3.        Ενημέρωση σχετικά με το μέρισμα του Μ.Τ.Π.Υ, σε όσους το έλαβαν για πρώτη φορά.

4.        Σύνταξη υπομνήματος σχετικού με τα τεράστια προβλήματα  που έχουν συσσωρευτεί στην ιατρικο-φαρμακευτική μας περίθαλψη (ανύπαρκτη Π.Φ.Υ. , συνθήκες διάλυσης στα δημόσια νοσοκομεία κλπ.)  και την εξώθηση μας στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές. Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ .

5.        Αίτημα ( νέο) προς την Ε.Ε. της ΕΔΟΘ για την παραχώρηση γραφείων στην ένωση μας στο κτήριο της Πρ. Κορομηλά 51.

6.        Εντονότερη δραστηριοποίηση του blog, του mail και του fb της ένωσης για την έγκαιρη, συνεχή και πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων.

7.        Οργάνωση ημερίδας το Φθινόπωρο με θέμα: « Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού κινήματος στην Ελλάδα»

8.        Προετοιμασία και οργάνωση της πρώτης μας εκδρομής το φθινόπωρο!

 

Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                                                  Η  Γεν. Γραμματέας

 

Αγαπητός Θανάσης                                           Τσιντίκη Γωγώ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου