συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                    Θεσσαλονίκη 13/6/2022

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. 6978300483/6977444398

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗ ΛΑΡΚΟ



ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Τροπολογία-ταφόπλακα του Yπουργείου Οικονομικών για το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους προβλέπει τη δυνατότητα του ειδικού διαχειριστή να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων εξηρτημένης εργασίας των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ.

Η τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή 10/6/22 στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί και να τεθεί προς ψήφιση την Τρίτη, 14/06/2022.

Η τροπολογία προβλέπει«τη δυνατότητα του ειδικού διαχειριστή να προχωρήσει στην απόλυση και των 1.060 εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στον προσδιορισμό των αποζημιώσεών τους που θα καλυφθούν από το Δημόσιο». Ενώ ρίχνει στον "Καιάδα" της ανεργίας τους εργαζόμενους μοιράζει '"χάντρες" προβλέποντας μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις και μέχρι 5 μήνες για όσο διαρκεί η διαχείριση, καθώς και ένταξη των απολυμένων άνω των 55 ετών σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και σε προγράμματα στήριξης για "ευάλωτους απολυόμενους" από πόρους "Ευρωπαικού Ταμείου Παγκοσμιοποίησης για απολυμένους".Οι 300 εργαζόμενοι που διαμένουν στους  οικισμούς της ΛΑΡΚΟ θα ξεσπιτωθούν, γιατί τα σπίτια είναι περιουσία της βιομηχανίας.

Με την  επαίσχυντη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ που φέρνει εκτάκτως στη Βουλή η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει το εγκληματικό της σχέδιο για τους εργαζόμενους και  το δημόσιο πλούτο.

Θέλει να επιταχύνει την εγκληματική ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ που  όχι μόνο παραδίδει  το πάμπλουτο υπέδαφός της στα αρπακτικά των πολυεθνικών, αλλά «ρίχνει στον Καιάδα» της ανεργίας και της φτώχειας  τους 1200 εργαζόμενους.

Εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, οι απεργιακές τους κινητιποιήσεις.

Οι Κυβερνήσεις διαχρονικά, συστηματικά προχώρησαν στην απαξίωση της επιχείρησης, στην στοχοποίηση των εργαζομένων, στην υπερχρέωση της. Στέρησαν δισεκατομμύρια ευρώ με τις άθλιες συμφωνίες που έκλειναν,  τώρα εμφανίζουν ως μονόδρομο την ιδωτικοποίηση της   γιατί τάχα κόπτονται για τα χρήματα των φορολογούμενων. Κυβέρνηση και Ε.Ε  θεωρούν παράνομη την κρατική ενίσχυση  και  την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τις κρατικές εγγυήσεις σε δάνεια  για μια δημόσια εταιρεία, την ίδια στιγμή που επιδοτούν πλουσιοπάροχα με τζάμπα χρήμα και  δισεκατομμύρια ευρώ  τις επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χασούρα της πανδημίας.

Το έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους αφορά όλη την εργατική τάξη. Το ίδιο σχέδιο προετοιμάζεται και για μια σειρά άλλες δημόσιες επιχειρήσεις  με την απόλυση χιλιάδων  εργαζομένων να είναι προ των πυλών.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Να  μην ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Το Δικαίωμα στην Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο!

Ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για να μην θρηνούμε νεκρούς και σακατεμένους.

Αξιοπρεπείς μισθοί και συμβάσεις εργασίας με δραστική μείωση του χρόνου εργασίας ξεκινώντας  με (7ωρο, 35ωρο, 5ήμερο)

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να πάρουμε   πρωτοβουλίες για την αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζόμενων του κλάδου και των άλλων κλάδων !

Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να γίνει η ταφόπλακα για την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα.

Ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων, του λαού της περιοχής, αλλά και η αλληλεγγύη και στήριξη από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όλης της χώρας είναι το όπλο που θα σπάσει την πολιτική  της Κυβέρνησης!

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Είναι υποχρέωση όλων μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να σταθούμε στο πλευρό τους για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της Κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ     ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου