συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Όχι στους Εκβιασμούς και τις Απειλές - Κάτω τα Χέρια από τη ΛΑΡΚΟ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Προξ. Κορομηλά 51. -ΤΚ: 54622

Email: aelmethes@gmail.com

http://aelmethe.blogspot.com

Θεσσαλονίκη, 13  Ιουνίου  2022

 

Προς:

·         Σχολεία και Συναδέλφους Α΄ΕΛΜΕ

·        ΔΔΕ  Ανατολικής Θεσσαλονίκης

·        ΔΔΕ  Δυτικής Θεσσαλονίκης

·        ΠΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας

·         ΜΜΕ

                       

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 2μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Όχι στους Εκβιασμούς και τις Απειλές - Κάτω τα Χέρια από τη ΛΑΡΚΟ

                                    Το Δικαίωμα στη Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο

Οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να σημάνουν συναγερμό για όλους τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα! Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και ψηφίζεται την Τρίτη 14/6, επιδιώκεται να μπει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και να πεταχτούν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την απαράδεκτη τροπολογία, πρώτον περιλαμβάνεται η κυνική παραδοχή ότι οι απολύσεις γίνονται για να περάσει η επιχείρηση «καθαρή» από εργαζόμενους, στους επόμενους επενδυτές και δεύτερον ότι αυτό το έγκλημα αποτελεί εφαρμογή σχετικών αποφάσεων της ΕΕ από το 2014!

Εμπόδιο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, ο σχεδόν τρίχρονος αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για την ακύρωση του σχεδίου εκχώρησης της στρατηγικής αυτής εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή έχει σηκώσει στο «πόδι» τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που την Τρίτη ετοιμάζονται να απεργήσουν και να κατεβούν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας.

Εν τω μεταξύ η ειδική διαχείριση που έχει οριστεί για την εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων, με τελεσίγραφα και με αισχρό τρόπο εκβιάζει τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους στη δουλειά και προκριμένου να αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας (εκδικάζονται στις 17/6), τάζει επαναπροσλήψεις με μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις, κι αυτό όχι για όλους, με ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2022. 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει τώρα άμεσα πίσω την επαίσχυντη τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή 10 Ιούνη 2022, με την οποία πετάει στο δρόμο όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ με ταυτόχρονη παύση της λειτουργίας της μέχρι τον Αύγουστο.

Το σχέδιο ξεπουλήματος του Δημόσιου Πλούτου της χώρας δεν θα περάσει.

Να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη Τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ.

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων της ΛΑΡΚΟ

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

                Η Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

 

 

Τραγάκη  Δήμητρα                                                                   Αϊβαζίδης Βασίλης

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου