συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη συνδικαλιστική δίωξη της Ντίνας Ρέππα

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Αθήνα 9 Ιουνίου 2022

ΠΡΟΣ:
-ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
-ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της διευθύντριας του 99ου Δημοτικού Σχολείου, Ζημιανίτη Γαρυφαλλιάς, που έμπρακτα παρεμπόδισε την συνδικαλιστική ενημέρωση, έκφραση, ελευθερία και δράση των μελών του συλλόγου «Αριστοτέλης» και στην συνέχεια προέβη σε πρωτοφανείς αντισυναδελφικές και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες.

Η διευθύντρια του 99ου ΔΣ, όχι μόνο προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των συναδέλφων της από το μέλος του συλλόγου «Αριστοτέλης», Ντίνα Ρέππα, αλλά μετά την αποχώρησή της από το σχολείο προχώρησε σε μια κατάπτυστη και ψευδή καταγγελία την οποία προώθησε στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, τη Δ/νση Α΄ Αθήνας και σε μαθητ(ρι)ες του δημοτικού σχολείου ζητώντας την καταδίκη της συναδέλφου για «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Καταγγέλλουμε τέτοιες αυταρχικές συμπεριφορές καθώς και τις καταδοτικές πρακτικές που πλήττουν όχι μόνο το συνδικαλιστικό δικαίωμα αλλά επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τη διευθυντική εξουσία για να πλήξουν υπηρεσιακά τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε αγωνιζόμενο κλάδο εργαζομένων.

Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν χαρίστηκαν από καμία εξουσία, αλλά κατακτήθηκαν με πολύχρονους και δύσκολους αγώνες χιλιάδων ανώνυμων ανθρώπων αυτού του τόπου που ύψωσαν το ανάστημά τους σε κατοχικές, αντιδημοκρατικές και δικτατορικές κυβερνήσεις.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών να κρατηθεί ο δημόσιος διάλογος ζωντανός και ελεύθερος, στηρίζουμε τον αγώνα τους για δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά ενάντια στην κατηγοριοποίηση, τον έλεγχο σχολείων, μαθητ(ρι)ών, εκπαιδευτικών, συνειδήσεων.

Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης και τιμωρίας της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου