συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Αποτελέσματα εκλογών ανάδειξης νέων μελών Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας καθώς και αντιπροσώπων στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και στην 91η Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε.

Αποτελέσματα εκλογών ανάδειξης νέων μελών Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας καθώς και αντιπροσώπων στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και στην 91η Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε.
(Σε παρένθεση ο αριθμός εδρών και αντιπροσώπων)

Η AAK χαιρετίζει όλες/όλους τις/τους συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας που μας στήριξαν στις εκλογές ανάδειξης νέων μελών ΔΣ και ΕΕ, καθώς και αντιπροσώπων στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και στην 91η ΓΣ της ΔΟΕ την Πέμπτη 16 – 6 – 2022 και ανέδειξαν για μια ακόμα φορά την παράταξή μας πρώτη δύναμη, στον Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας, έχοντας ως γνώμονα την ελπίδα ότι όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να οργανώσουμε τις διεκδικήσεις μας.

Αισθανόμαστε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της Πέμπτης 16 – 6 – 2022, δίνοντάς μας για πρώτη φορά 4η έδρα στο ΔΣ, αποτελεί δικαίωση και αναγνώριση των αγώνων και προσπαθειών της παράταξής μας στο Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/2020 & 4823/2021 στη βάση των αποφάσεων του κλάδου χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και κάθε μέσο (απεργία – αποχή, ενιαία κείμενα κ.λπ.).

Ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε το αποτέλεσμα αυτό να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα.
Θα συνεχίσουμε με την καθημερινή μας παρουσία στα σχολεία και τους αγώνες με ήθος, ύφος και χαμόγελο.

Ευχαριστούμε επίσης όλες και όλους τις/τους συναδέλφισσες και συναδέλφους που συμμετείχαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση και προσήλθαν μαζικά στην εκλογική διαδικασία περιφρουρώντας και ενδυναμώνοντας τις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες στέλνοντας μήνυμα μαζικής αποδοκιμασίας στα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης και αποδυνάμωσης των συνδικάτων.

Δεν έχουμε εκλογικές αυταπάτες : γνωρίζουμε καλά ότι οι μεγάλες ανατροπές, οι μεγάλες αλλαγές και τα μεγάλα κινήματα, έρχονται από την ίδια τη βάση των εργαζόμενων.

Δεν μας ενδιαφέρει «να κάνουμε τους αγώνες ψήφους», αλλά το ακριβώς αντίστροφο: να αξιοποιήσουμε τη δύναμη και την παρουσία μας σε κάθε όργανο, ώστε να ανοίγουν δρόμοι για την κίνηση της βάσης του κλάδου σε μια κατεύθυνση ταξική χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις.

Με το βλέμμα στους αναγκαίους αγώνες: για ν' ανατραπούν οι βάρβαρες αντιλαϊκές & αντεργατικές πολιτικές και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους, για την υπεράσπιση όλων των δημόσιων αγαθών, ενάντια στη λιτότητα και στις περικοπές του εργατικού εισοδήματος, για να μην περάσει η «αξιολόγηση» - χειραγώγηση και υποταγή των εκπαιδευτικών, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους (μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, όλων όσων έχουν έστω και μια σύμβαση αναπληρωτή στην εκπαίδευση, με μοναδικό κριτήριο το έτος λήψης πτυχίου και την προϋπηρεσία), για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του, για να σταματήσει το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού αισθανόμαστε την ανάγκη, να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας σε κάθε κριτική, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας για να μην τα επαναλαμβάνουμε, να αντιμετωπίζουμε τις αδυναμίες μας, αλλά κυρίως να εργαστούμε για τη συγκρότηση ενός λαϊκού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, εκτιμώντας πως αυτό αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου