συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Τετ. 15/6, 7μμ, άγαλμα Βενιζέλου - Έναρξη δίκης της ΧΑ σε Β' βαθμό

   Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                                          Θεσσαλονίκη 14/6/2022

Πρ. Κορομηλά 51

 τηλ. 6978300483/6977444398

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ - ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

 ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6,ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ  7μμ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

Την Τετάρτη 15 Ιούνη ξεκινά στο Εφετείο της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Στον πρώτο βαθμό ,στις 7 Οκτωβρίου 2020, το δικαστήριο έκρινε ένοχους επτά κατηγορούμενους ηγέτες της Χρυσής Αυγής ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης και τους έστειλε στη φυλακή, καταδίκασε άλλους σαράντα-τρεις για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τέλεση σοβαρότατων κακουργημάτων, ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ. Στα πλαίσια δράσης της εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε ότι τελέστηκαν δεκάδες άλλες επιθέσεις (κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η ανθρωποκτονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, κ.ά.)

Η έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό αφορά το εργατικό κίνημα, τη νεολαία, όλον τον κόσμο που ξεσηκώθηκε για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και πλημμύρισε τη Λ. Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο τον Οκτώβρη του 2020 και τις συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις.

Θα μας βρει ξανά στο δρόμο, για να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης .

 Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός!Η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α. Είναι επιβεβλημένη για να αποδοθεί δικαιοσύνη, να καταδικαστούν παραδειγματικά και να απονομιμοποιηθούν οι δολοφονικές, εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες και οι σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές αντιλήψεις της. Για να απομονωθούν οι  συμμορίες των νεοναζί που επιχειρούν να εμφανιστούν ξανά με τάγματα εφόδου, όπως δείχνουν οι πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια, τα Πετράλωνα, τον Κόκκινο Μύλο, καθώς και οι οργανωμένες παρεμβάσεις τους στα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

  Τους ανοίγει το δρόμο η κυβέρνηση, η οποία, στριμωγμένη από την αγανάκτηση και την οργή για την ακρίβεια, την πανδημία και την εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας στο πλευρό του ΝΑΤΟ, κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Η κυβέρνηση και όλα τα στηρίγματα του συστήματος ,που συστηματικά με την πολιτική τους στρώνουν το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων, είναι υπόλογοι. Ευθύνονται γιατί με την ένταση των οικονομικών ανισοτήτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, με τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων, την στοχοποίηση των αγωνιστών του κινήματος καλλιεργούν τον εμφύλιο των φτωχών. Ευθύνονται , γιατί καλλιεργούν το έδαφος «να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι κεφαλαιοκράτες.

Η μεγάλη νίκη του λαού,αυτή της καταδίκης της ΧΑ να συνεχιστεί μέχρι να τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

 

Με την αποφασιστική μας παρουσία στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε πολλές πόλεις  δεν θα αφήσουμε περιθώρια να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και  φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί! Αντίθετα, διεκδικούμε να αυξηθούν οι ποινές για όσους έχει ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα!

Ταυτόχρονα  θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε κοινωνική συναναστροφή, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές τους. Θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο που θα χωρά και θα μορφώνει όλα τα παιδιά.

Στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση την Τετάρτη 15/6, στις 7.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Καλούμε τα σωματεία ,τους φοιτητικούς συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μαζικά  να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Ποτέ ξανά φασισμός!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                              ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ          ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου