συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: κυλιόμενες στάσεις εργασίας μέχρι το τέλος Ιουνίου για αποχή τους από τις διαδικασίες αξιολόγησης

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Προξ. Κορομηλά 51. -ΤΚ: 54622

Email: aelmethes@gmail.com

http://aelmethe.blogspot.com

Θεσσαλονίκη,   26 Μαΐου  2022

 

Προς:

·         Σχολεία και Συναδέλφους Α΄ΕΛΜΕ

·        ΔΔΕ  Ανατολικής Θεσσαλονίκης

·        ΔΔΕ  Δυτικής Θεσσαλονίκης

·        ΠΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας

·         ΜΜΕ

                       

 

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το νόμο 4692/20 και τις σχετική  εγκύκλιο (10/9/2021), μέχρι τις 25 Ιουνίου καλούνται σε ειδικές συνεδριάσεις οι σύλλογοι διδασκόντων προκειμένου να εγκρίνουν τις εκθέσεις αποτίμησης των σχεδίων δράσης που θα συνταχθούν και θα αναρτηθούν από τους Συντονιστές των ομάδων.

 

Η A' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επέμενε και επιμένει στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου ενάντια στην «αξιολόγηση της σχολικής μονάδας» που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση και συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου με ολέθρια αποτελέσματα για τους μαθητές μας. Προκάλεσε δύο φορές, μαζί με άλλες ΕΛΜΕ, συνέλευση Προέδρων προκειμένου να αποφασιστεί η επαναπροκήρυξη της απεργίας- αποχής από την Ομοσπονδία. Στην τελευταία συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ (2-4-2022), εκτός από το ότι ψήφισε την πρόταση για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, πρότεινε μαζί με άλλες ΕΛΜΕ την προκήρυξη της απεργίας αποχής από την Γενική Συνέλευση των προέδρων, πρόταση που απαιτούσε απόφαση απλής πλειοψηφίας, δηλ. 50+1%  για να τεθεί σε εφαρμογή. Δυστυχώς η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ εμπόδισε στο να μπει η πρόταση σε ψηφοφορία.

Μπροστά στις εξελίξεις αυτές:

 Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  προκηρύσσει κυλιόμενες στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) μέχρι το τέλος Ιουνίου για την κάλυψη των συναδέλφων στην αποχή τους από αυτές τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν τον Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση του σχολείου, να δηλώνουν στάση εργασίας και να αποχωρούν από τις ειδικές αυτές συνεδριάσεις.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

 

 

Τραγάκη  Δήμητρα                                                                   Αϊβαζίδης Βασίλης

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου