συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Στο Υπουργείο Πολιτισμού η πραγματική κυβερνητική παράταξη είναι η ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚΕ

Στο Υπουργείο Πολιτισμού η πραγματική κυβερνητική παράταξη είναι η ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚΕ

Εν όψει των εκλογών του Ενιαίου, όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν έβγαλαν ανακοινώσεις με τις διεκδικήσεις τους και όσα προτείνουν στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν. Ακόμη και η ΔΑΚΕ, η παράταξη που πρόσκειται στην κυβέρνηση της ΝΔ, έβαλε κάποια αιτήματα που δεν ανήκουν στο πρόγραμμα της ΝΔ (πχ επαναφορά 13ου και 14ου μισθού). Η μόνη παράταξη της οποίας το προεκλογικό πρόταγμα είναι «ψηφίστε μας για να πάρουμε τον Ενιαίο Σύλλογο και να τον χρησιμοποιήσουμε για την πάρτη μας» είναι η ΔΗΣΥΠ, δηλαδή η ΠΑΣΚΕ με άλλο όνομα (πώς λέμε ΠΑΣΟΚ με άλλο ΑΦΜ, ε το ίδιο). Στο μεταξύ αυτό είναι το μόνο ειλικρινές σημείο του ρυπαρογραφήματος που έστειλαν στα υπηρεσιακά email όλων των συναδέλφων-ισσών ως «προεκλογικό» υλικό! Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…

Η ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚΕ είναι η παράταξη τα στελέχη της οποίας είχαν την διοίκηση και την εκτελεστική διαχείριση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας από το 2002 ως το 2017, όταν έκαναν «φτερά» χρήματα στο όνομα των εργαζόμενων, και σήμερα αντιμετωπίζουν το δικαστήριο –κάτι που με την καθεστωτική τους λογική και την αλληλεξάρτησή τους με τις πολιτικές ηγεσίες ποτέ δεν περίμεναν να τους συμβεί.

Η ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚΕ είναι η παράταξη που είχε και έχει πολιτική και προνομιακή σχέση με τη Λ. Μενδώνη τόσο όταν ήταν ΓΓ (μάλιστα και το 2002 που ιδρύθηκε το Ταμείο και το 2012-14 που εκδόθηκαν τα πλαστά δάνεια, συμπίπτουν με τη θητεία της) του ΠΑΣΟΚ, και τώρα που είναι Υπουργός της ΝΔ. Η ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚΕ είναι η παράταξη που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ, την ομοσπονδία που τα τελευταία 3 χρόνια χρησιμοποιείται ως γραφείο τύπου ή μεγάφωνο της Υπουργού Λ. Μενδώνη. Λογικό, αφού η Λ. Μενδώνη από τη θέση της Υπουργού κάνει ό,τι μπορεί για να τους «αθωώσει» από τα κακουργήματα που τους βαραίνουν!

Δεν τα κατάφερε, όμως, κι αυτό είναι που έχει τρομάξει την ηγεσία της ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚΕ: ότι υπάρχει  περίπτωση να δώσει λόγο για τα όσα πραγματικά έκανε, υποτίθεται στο όνομα της «εκπροσώπησης των εργαζόμενων». Αυτοί που πάντα απειλούσαν και φόβιζαν όποιον τους πήγαινε κόντρα, τώρα είδαν ότι δεν πιάνουν οι απειλές τους. Είδαν ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν φοβούνται ούτε τον Τσακοπιάκο, ούτε την πολιτική του ασπίδα Λ. Μενδώνη. Είδαν ότι η αλήθεια έχει δύναμη όταν έρχεται στο φως.

Η ΠΑΣΚΕ/ΔΗΣΥΠ σας καλεί να την ψηφίσετε για να «κλείσει» την υπόθεση με τα πλαστά δάνεια και να τη σκαπουλάρουν τα μέλη της! Τους ενόχλησε πολύ ο Ενιαίος  Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων γιατί με το «αγωνιστικό προεδρείο» το οποίο προσπαθούν να υποτιμήσουν και να ανατρέψουν, στήριξε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που έμαθαν ότι κάποιοι είχαν ζητήσει και είχαν πάρει δάνειο στο όνομά τους, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν τίποτα! Στήριξε επίσης τους υπαλλήλους που έβαλε στο στόχαστρο η Λ. Μενδώνη για να τους εκφοβίσει, κατά την προσφιλή τακτική της. Ο Ενιαίος Σύλλογος ανέλαβε το κόστος για τη νομική στήριξη συναδέλφων που είναι θύματα άθλιων μεθοδεύσεων και για να είναι πολιτική αγωγή στο δικαστήριο για τα «πλαστά δάνεια», και να μην μείνει η υπόθεση αυτή στη μέση –όπως έμειναν στη μέση άλλα σκάνδαλα, που αφορούσαν τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού ή τα περίφημα οικόπεδα.

Η ΠΑΣΚΕ/ΔΗΣΥΠ τολμά να μιλά ξεδιάντροπα για «κατασπατάληση» των πόρων του Ενιαίου την περίοδο 2019-2022, την ώρα που:

1. Η διοίκηση του Ενιαίου της περιόδου 2013-2016, με πρόεδρο του ΔΣ στέλεχος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, παρέδωσε το 2016, ένα εύρωστο Ταμείο ύψους 154.305,93 ευρώ.

2. Η διοίκηση της περιόδου 2016-2019, με πρόεδρο του ΔΣ στέλεχος της ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥΠ, κατανάλωσε εκτός από τα έσοδα του Ενιαίου της τριετίας αυτής και το μεγαλύτερο μέρος του αποθεματικού του Συλλόγου που παρέλαβε, αφήνοντας  το 2019 Ταμείο ύψους μόλις 33.789,51 ευρώ, που μετά την αφαίρεση και των εξόδων που έγιναν κατά την ίδια τριετία αλλά πληρώθηκαν μετά την λήξη της, έγινε 11.597, 44 ευρώ!

3. Η διοίκηση του Ενιαίου της περιόδου 2019-2022, έκλεισε πρόσφατα τον οικονομικό απολογισμό της τριετίας που υπερψηφίστηκε από την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, αφήνοντας υπόλοιπο για την επόμενη χρήση 89.065,60 ευρώ.    

Όσο για τις «διώξεις» που κοινοποίησαν σε όλο το Υπουργείο, διαπράττοντας καραμπινάτη παρανομία για την οποία θα χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις στη δικαιοσύνη επίσης, να τους πληροφορήσουμε ότι τσιγκουνεύτηκαν: Ξέχασαν να στείλουν και τα αποτελέσματα των στημένων ΕΔΕ που παρήγγειλε η Λ. Μενδώνη σε «αρεστούς» προϊστάμενους για να στηθούν εκδικητικές διώξεις στους υπαλλήλους που στοιχειοθέτησαν το σκάνδαλο των πλαστών δανείων και το έστειλαν στον Εισαγγελέα! Ξέχασαν να πουν για τη στημένη ΕΔΕ που «βρήκε» δήθεν ότι τα έγγραφα του Ταμείου (αυτά των πλαστών δανείων) δεν έκαναν φτερά κατά την 40ήμερη κατάληψη του Ταμείου από την ΔΗΣΥΠ, αλλά σε άλλη, άσχετη χρονική στιγμή. Ξέχασαν να πουν για τις εργαζόμενες που προσέλαβε ο Τσακοπιάκος για το πολιτικό του γραφείο στη Νίκαια τότε που φιλοδοξούσε να κατέβει βουλευτής Β Πειραιά (αλήθεια, πού χάθηκε αυτή η φιλοδοξία;), με έξοδα του παιδικού σταθμού του ΥΠΠΟΑ, και τη στημένη ΕΔΕ που… τα βρήκε όλα εντάξει. Ξέχασαν να πουν για την αγωγή που έκαναν στην Α. Κουτσή και αρχειοθετήθηκε από τον Εισαγγελέα. Όπως επίσης ξέχασαν να πουν για τη δίωξη που βασίστηκε σε μια σειρά ψέματα του (διορισμένου από τους ίδιους το 2019 ως Διευθυντή στο Ταμείο) κ. Ραλλάτου, που σήμερα τον έχει τοποθετήσει η Λ. Μενδώνη ως προϊστάμενο για την… «καταπολέμηση της διαφθοράς» (!!). Πχ για το γιατί και πώς δόθηκε ποσό σε συνάδελφο που θα έχανε το σπίτι του στις αρχές του 2019 –πρώην Διευθυντή του ΥΠΠΟΑ που έχει πει σε συνέλευση ότι όντως ζήτησε και πήρε το δάνειο αυτό για να γλιτώσει τον πλειστηριασμό! Ή ότι η δίωξη που έστειλαν δεν αφορά χρήματα που έκαναν «φτερά», ούτε κατάχρηση και απάτη, αλλά τη διοικητική διαδικασία έγκρισης του ετήσιου προϋπολογισμού του Ταμείου, διοικητική διαδικασία που «τράβηξαν από τα μαλλιά» ώστε με υπόδειξη της Υπουργού να γίνει «δίωξη» που βέβαια θα πέσει σαν χάρτινος πύργος στο επόμενο βήμα.

Όπως άλλωστε κατέρρευσε και το αφήγημα του θιάσου ψευδομαρτύρων –μελών της ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚΕ που κατέθεσαν σε όλες αυτές τις ΕΔΕ (οι ίδιοι!) αλλα και στο δικαστήριο για τα χαμένα πρωτόκολλα του Ταμείου: στο δικαστήριο αυτό (παρότι προσκομίστηκε η στημένη ΕΔΕ), τελικά καταδικάστηκε ο επί 15ετίας Διευθυντής του Ταμείου και στέλεχος της ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚΕ Γ. Βλαντής για την απώλεια των βιβλίων του Ταμείου. Ο επικεφαλής της ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚΕ Γ. Τσακοπιάκος, επί 15 χρόνια Πρόεδρος του Ταμείου αρχικά αθωώθηκε (κρυπτόμενος πίσω από τα άλλα μέλη ΔΣ που όντως δεν είχαν σχέση με αυτές τις βρωμιές κι επίσης αθωώθηκαν), όμως ο Εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον Γ. Τσακοπιάκο και η υπόθεση θα εξεταστεί ξανά…

Αυτό που συμβαίνει στο Υπουργείο είναι απλό: από το 2019 και εξής, η Λ. Μενδώνη κάνει ό,τι μπορεί για να ξελασπώσει τους πολιτικούς της φίλους, την ηγεσία της πραγματικής κυβερνητικής παράταξης του ΥΠΠΟΑ, της ΔΗΣΥΠ. Ταυτόχρονα, λειτουργώντας ως συμπλήρωμα στις απειλές που εξαπολύει ο υπόδικος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Τσακοπιάκος, η Υπουργός παραγγέλνει μια σειρά από ΕΔΕ, και στέλνει συνεχώς στον Εισαγγελέα χαλκευμένα στοιχεία για να μπορέσει να ασκήσει διώξεις στην Αναστασία Κουτσή, την πρώην διευθύντρια του Ταμείου και το υπόλοιπο ΔΣ του Ταμείου που έστειλε το σκάνδαλο στη δικαιοσύνη. Το πρόβλημα και του Γ. Τσακοπιάκου και της Λ. Μενδώνη είναι ότι κανένας από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση δεν φοβήθηκε, ούτε ποτέ θα φοβηθεί τις απειλές τους.

Γιατί έχουμε μια άλλη αντίληψη για τον συνδικαλισμό: για μας η εκπροσώπηση των συμφερόντων των εργαζόμενων είναι συλλογικό ζήτημα που αφορά τις συλλογικές διεκδικήσεις απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που συρρικνώνει το δημόσιο, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, εμπορευματοποιεί τον πολιτισμό και θεωρεί τους υπαλλήλους τσιφλίκι της, όπως και σε κάθε «συνδικαλιστή» που βλέπει τη θέση του ως εφαλτήριο για πλουτισμό ή άλλα προσωπικά οφέλη.

Στις εκλογές του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων, και στις εκλογές του Ενιαίου Συλλόγου Βορείου Ελλάδος στηρίζουμε ψηφίζουμε μαχητικά την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου