συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 20/10, 2.00 μ.μ., 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                           Θεσσαλονίκη 16/10/2022                                                                    

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 20/10, 2.00 μ.μ., 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές να συμμετέχουν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 20/10 στις 2.00 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Οι Διευθυντές και οι σύλλογοι να διευκολύνουν τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη Γ.Σ. με αλλαγές στα προγράμματα, ιδιαίτερα στα απομακρυσμένα σχολεία.  

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία:

Με την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και τους εκπαιδευτικούς να οδηγούμαστε στην φτωχοποίηση ως συνέπεια της αντιλαϊκής πολίτικης της κυβέρνησης. Να προτάξουμε διεκδικήσεις για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις δαπάνες στα σχολεία.  Με το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς  να συνεχίζουν να δέχονται  επανωτά χτυπήματα που αποδομούν το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, εξετάσεις PISA, κ.ά.).  Θέτουν τους εκπαιδευτικούς σε ρόλο διεκπεραιωτή ταξικών σχεδιασμών και μπροστά σε ένα μπαράζ μέτρων (μέντορες, συντονιστές, ομάδες δράσης, σχέδια δράσης, κ.ά.) που αποτελούν τον προθάλαμο της ατομικής αξιολόγησης που προωθεί το ΥΠΑΙΘ και δημιουργούν ένα καθεστώς βαθιάς ασφυξίας και ελέγχου που είναι σε βάρος της ίδιας της εκπαιδευτικής  διαδικασίας και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Με χιλιάδες χαμένες ώρες από τα κενά που συνεχίζονται και μετά τη Β΄ φάση των τοποθετήσεων των αναπληρωτών (88 γενικής παιδείας, 36 ειδικής αγωγής) και με όργιο παρατυπιών στις τοποθετήσεις τους, όπως και στις τοποθετήσεις των μονίμων από τη Διεύθυνση και το νόθο ΠΥΣΔΕ που ελέγχεται από την κυβερνητική παράταξη. Με την αγωνία στους νεοδιόριστους να αυξάνεται γιατί η Διεύθυνση δεν προχωράει στην μονιμοποίηση τους.

Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις ΕΛΜΕ με απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ το οποίο έπρεπε να τις είχε συγκαλέσει τον προηγούμενο μήνα, όπως ζητήθηκε από 25 ΕΛΜΕ ώστε έγκαιρα να διαμορφώσει ο κλάδος τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του, καθώς και πρόγραμμα δράσης με κλαδικά, πανεκπαιδευτικά και πανεργατικά χαρακτηριστικά.

Να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και να μεταφέρει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στην ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ που γίνεται το Σάββατο 22/10 στην Αθήνα αγωνιστική πρόταση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο:

Οι εργαζόμενοι να απαντήσουμε με μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 9/10 των σωματείων μας και στη Γ.Σ. θα συζητήσουμε μέτρα ενίσχυσης της απεργίας και τις προτάσεις κλιμάκωσης του αγώνα που θα κατατεθούν για την προώθηση των διεκδικήσεων μας (εισήγηση ΟΛΜΕ, εισήγηση ΕΛΜΕ, προτάσεις που θα κατατεθούν).

Οι εκπαιδευτικοί της Ε ΕΛΜΕ με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής βαδίζουμε το δρόμο του αγώνα για να σταματήσουμε την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών και επιδιώκουμε να πάρει πιο μαζικά χαρακτηριστικά με τη συμμετοχή σχολείων, εκπαιδευτικών και άλλων ΕΛΜΕ (ήδη έφτασαν τις 26).  Στη Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ η απόφαση της απεργίας αποχής να γίνει πλειοψηφία και να αναγκαστεί κι η ΟΛΜΕ να την εφαρμόσει.

• Οι εκπαιδευτικοί να μην επιτρέψουμε την κατάργηση των σωματείων μας και των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών και δικαιωμάτων μας που επιδιώκει η Κεραμέως με καίριο χτύπημα που θέλει να επιφέρει μέσω των ηλεκτρονικών εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια που αποφάσισε να διεξαχθούν. Να απέχουμε από τις εκλογές του αυταρχισμού και της νοθείας και αυτό να εφαρμοστεί από όλους τους εκπαιδευτικούς, όλα τα σχολεία, όλες τις παρατάξεις. Στη Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ η απόφαση της αποχής να γίνει πλειοψηφία και να αναγκαστεί η ΟΛΜΕ που πήρε θέση υπέρ της συμμετοχής να αλλάξει απόφαση.

Στη Γενική Συνέλευση θα κατατεθούν και θα συζητηθούν εισηγήσεις και προτάσεις από ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ, παρατάξεις και συναδέλφους.

Καλούμαστε να ξεπεράσουμε καθυστερήσεις και εμπόδια! Να συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση και να χαράξουμε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης που θα το καταθέσουμε στη Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ και να επιδιώξουμε μαζί με άλλες ΕΛΜΕ να γίνει και απόφαση της ίδιας της ΟΛΜΕ.

Για το Δ.Σ.

                                                    Ο πρόεδρος                                     Η γραμματέας

                                             Χρήστος Ζαγανίδης Ειρήνη Σωπιάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου