συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης απειλεί με μηνύσεις συναδέλφους ΕΛΜΕ

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΜΕ

 

Καταγγέλλουμε το διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης ο οποίος, ενώ γινόταν ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ στους συναδέλφους μετά από συνεννόηση με την υποδιεύθυνση του σχολείου, όρμησε ουρλιάζοντας, σπρώχνοντας και ζητώντας τα στοιχεία  μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ που παραβρίσκονταν,  απειλώντας ότι θα κάνει μηνύσεις στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Επιδίωξή του να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους και να διαλύσει την ενημέρωση για να μην ακουστεί η άποψη  του σωματείου σχετικά με τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις παρατυπίες του που υφίστανται οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει η Ε ΕΛΜΕ κατά της αξιολόγησης. Προηγουμένως είχε απειλήσει με μηνύσεις συναδέλφους οι οποίοι  συμμετέχουν στην απεργία αποχή και τους δήλωσε  ότι δεν θα προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον τους μόνο αν διαχωρίσουν τη θέση τους από την καταγγελία της ΕΛΜΕ εναντίον του. Στη συνέχεια απευθύνθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στα  μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ ουρλιάζοντας  και  ακύρωσε την συνεδρίαση του συλλόγου που ο ίδιος είχε συγκαλέσει για να μην συνεχιστεί η ενημέρωση. Έφτασε στο σημείο να διώχνει τους συναδέλφους και να φωνάζει ότι το σχολείο κλείνει θεωρώντας το επιχείρησή του που την ανοίγει και την κλείνει όποτε θέλει! Άλλωστε, έχει «παράδοση» να μην επιτρέπει σε κανένα μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να μιλήσει στο σχολείο του.

Ο συγκεκριμένος διευθυντής με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (Συνεδρίαση Δ.Σ. 12/10/2022) έχει καταγγελθεί από την Ε ΕΛΜΕ για απόπειρα τρομοκράτησης και παραπλάνησης συναδέλφων σχετικά με την απεργία αποχή, ενώ έχει καταγγελθεί και για παράβαση καθήκοντος.

Επανειλημμένως ισχυρίζεται ότι δήθεν η απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ είναι παράνομη, απειλώντας ότι θα υποστούν συνέπειες όσοι/ες συμμετέχουν.

Προσπάθησε να εξαναγκάσει τους συναδέλφους που είναι με την απεργία αποχή να υπογράψουν  στο πρωτόκολλο αλληλογραφίας του σχολείου την ένταξή τους σε ομάδες δράσης από τον ίδιο ως υπηρεσιακή τους υποχρέωση παρά το γεγονός ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην απεργία -αποχή.

Παρακάμπτοντας την απόφαση του συλλόγου του σχολείου που ήδη είχε ορίσει ομάδες δράσης στις οποίες δεν συμπεριέλαβε όσους συναδέλφους είναι με την απεργία αποχή, ο ίδιος με εμπάθεια και εκδικητικότητα με έγγραφό του τους όρισε σε ομάδα δράσης, επειδή  αρνήθηκαν  όπως γράφει, να συμμετέχουν. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 108906/ΓΔ4/2021

 για την αξιολόγηση, ο Διευθυντής ορίζει τα μέλη των ομάδων δράσης όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει γίνει συνεδρίαση του συλλόγου για το ζήτημα αυτό.   

Όταν συνάδελφος του επέδωσε γραπτή απάντηση με συγκεκριμένα στοιχεία επισημαίνοντας ότι υλοποιεί απόφαση του σωματείου της και συμμετέχει στην απεργία αποχή, αρνήθηκε να την παραλάβει και  έδωσε εντολή να μην πρωτοκολληθεί το έγγραφο! Όπως ήδη έχουμε τονίσει, κανένας Διευθυντής/τρια, ούτε καμία δημόσια υπηρεσία δικαιούται να μην πρωτοκολλεί οποιοδήποτε έγγραφο καταθέτει ο/η υπάλληλος. Αυτό συνιστά πράξη παράβασης καθήκοντος και είναι αντιδημοκρατική πρακτική!

Με τις πράξεις του αυτές, απειλές για συνέπειες για όσους συμμετέχουν στην απεργία αποχή, εξαναγκασμό και πιέσεις  για να υπογράψουν την ένταξή τους σε ομάδες δράσης, την άρνησή του να παραλάβει και να πρωτοκολλήσει γραπτή απάντηση συναδέλφου, με την παράκαμψη και παραβίαση της απόφασης του συλλόγου σχετικά με τον ορισμό των ομάδων δράσης όχι μόνο συμπεριφέρεται με αντιδημοκρατικό και αντισυναδελφικό τρόπο, αλλά προσπαθεί να εκφοβίσει και να εξαναγκάσει τους συναδέλφους να κάνουν όσα διατάσσει η κ. Κεραμέως!

Ο ίδιος είχε καταγγελθεί παλιότερα από την ΕΛΜΕ για αντιδημοκρατική, αυταρχική, υβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά προς τους συναδέλφους τους  οποίους απειλούσε με την αξιολόγηση. Ακόμη, εφαρμόζοντας τις απόψεις του περί αριστείας και διευθυντή – μάνατζερ, προχώρησε σε προσομοίωση εξετάσεων PISA με απαράδεκτο και αυθαίρετο τρόπο.

Η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με την ιδιότητα του Διευθυντή που οφείλει να συμβάλλει με τη στάση του σε ένα κλίμα ηρεμίας στη σχολική κοινότητα που θα βοηθάει το εκπαιδευτικό έργο των καθηγητών, αντί να δημιουργεί έκρυθμες καταστάσεις και εντάσεις που λειτουργούν σε βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Αν ο συγκεκριμένος νομίζει ότι μπορεί να απειλεί και να εκφοβίζει το ΔΣ του σωματείου μας και τα μέλη του γιατί ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, τον πληροφορούμε ότι είναι βαθιά γελασμένος. Η προσπάθεια επιβολής του οποιουδήποτε κατέχει μία θέση εξουσίας με φόβο και απειλές, την αδυναμία του αναδεικνύει και τις ανεπάρκειές του. Ο ίδιος είναι εκτεθειμένος με όσα έχει κάνει.

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την αυταρχική συμπεριφορά  κανενός  Διευθυντή που θεωρεί ότι το σχολείο του ανήκει και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει μέσα σε αυτό, καταπατεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και αγνοεί τις θέσεις του κλάδου.

Προειδοποιούμε ότι το σωματείο θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο -συνδικαλιστικό, νομικό- τα μέλη του που δέχονται απειλές γιατί υλοποιούν την απόφασή του απεργία-αποχή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην ανέχονται παρόμοιες συμπεριφορές και να στηρίζουν συναδέλφους που δέχονται απειλές, εκβιασμούς και προσπάθειες απαξίωσης της προσωπικότητάς τους και του ρόλου τους ως εκπαιδευτικοί.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση - Απεργούμε Απέχουμε!

Δεν υποκύπτουμε στο φόβο και την τρομοκρατία!

                                                                                                                

                                                                        Για το Δ.Σ

 

 

          Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας

          Χρήστος Ζαγανίδης                             Ειρήνη Σωπιάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου