συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Γ' ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας: Απόφαση για απεργία - αποχή για Συντονιστές και Μέντορες

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Βυτιβίλια 50-52, Ίλιον
gelmeda.blogspot.com
Ίλιον, 28–09 –2022
 
Προκήρυξη Απεργίας-Αποχής ενάντια στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (υπ' αριθμόν 102919/ΓΔ4,  και Φ12/102913/ΓΔ4, όπως δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ αριθμός φύλλου 4509/Τεύχος Β/25 Αυγούστου 2022)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (4509/Β/25-8-2022) η απόφαση του ΥΠΑΙΘ που προβλέπει τον ορισμό ενδοσχολικών συντονιστών και μεντόρων σε όλα τα σχολεία, με την τετριμμένη αιτιολογία που χρησιμοποιεί εδώ και 3 χρόνια, αυτήν της "ενδυνάμωσης του εκπαιδευτικού έργου".
Το Δ.Σ. δεν θεωρεί ότι είναι «ενδυνάμωση» η αύξηση των μαθητών στις τάξεις, ούτε τα ασυντήρητα έως ακατάλληλα σχολικά κτήρια, ούτε οι εκπαιδευτικοί σε εντατικοποίηση, να προσπαθούν να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο γραφειοκρατικό φόρτο, με αντίκτυπο στον παιδαγωγικό τους ρόλο. Με «συνταγές» που δοκιμάστηκαν σε πλήθος άλλων χωρών στο παρελθόν και οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, όπως έχει αποδειχτεί εκεί που εφαρμόζονται, ακόμα και ως νομοθετήματα που έμειναν στο συρτάρι (νόμος Διαμαντοπούλου του ΠΑΣΟΚ), το ΥΠΑΙΘ επιχειρεί να παρέμβει ακόμα περισσότερο στη λειτουργία και το περιεχόμενο του σχολείου, όχι όμως από τη σκοπιά των συμφερόντων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Πιστεύουμε ότι αυτοί οι θεσμοί εντάσσονται στη διαδικασία της αξιολόγησης τόσο του σχολείου, όσο και του κάθε εκπαιδευτικού χωριστά, στηρίζονται στην απλήρωτη επιπλέον εργασία, καταστρατηγούν το διδακτικό και εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών. Επιδιώκουν την πολυδιάσπαση του συλλόγου διδασκόντων σε φατρίες και κυνηγούς μορίων, με υποσχέσεις για πιθανή «εξέλιξη» σε στελέχη της εκπαίδευσης ή μια καλή βάση στην ατομική αξιολόγηση.
Επίσης δίνουν υπερεξουσίες στους διευθυντές με τη δημιουργία μιας νέας ιεραρχικής δομής, ίδια με αυτή των επιχειρήσεων, που ελέγχει τα πάντα και τους πάντες προωθώντας την απαρέγκλιτη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Το στήσιμο του μηχανισμού των αξιολογήσεων έρχεται σε αντίθεση με τις συλλογικές αποφάσεις της ΕΛΜΕ μας, μέσα από τις Γενικές της Συνελεύσεις και τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.
 Με βάση τα παραπάνω, και συνεχίζοντας τον πολύμορφο αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, το Δ.Σ. αποφάσισε στη συνεδρίασή του στις 28/9/2022, την προκήρυξη Απεργίας-Αποχής, ενάντια στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (υπ' αριθμόν 102919/ΓΔ4 και Φ12/102913/ΓΔ4, όπως δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ αριθμός φύλλου 4509/Τεύχος Β/25 Αυγούστου 2022).
Για τον σκοπό αυτό, θα συντάξει σχετική εξώδικη διαμαρτυρία προς τη ΔΙΔΕ Αθήνας και ΥΠΑΙΘ, 4 ημέρες μετά την επίδοση της οποίας (θα υπάρξει νέα ενημέρωση για την ημερομηνία επίδοσης), θα μπορεί ο συνάδελφος/η συναδέλφισσα να δηλώσουν συμμετοχή.
Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου