συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ε ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Στηρίζουμε τον αγώνα στην Μαλαματίνα-Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση Παρασκευή 7-10

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                      Θεσσαλονίκη, 6/9/2022

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην Μαλαματίνα

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που καλούν την Παρασκευή  7/9, στις 6.30 μ.μ.,

στα γραφεία του σωματείου και της ομοσπονδίας τους (Φιλίππου 43)

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τις νέες απολύσεις των εργαζομένων-απεργών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ,  Γιάννη Φραγγίδη, Προέδρου της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) και Προέδρου του Σωματείου Μαλαματίνα  και του Αριστοτέλη Μερκενίδη,  Οργανωτικού Γραμματέα  της  Π.Ο.Ε.Ε.Π. και Προέδρου του Συνδικάτου Πωλητών-Οδηγών και Βοηθών  Εμφιαλωμένων  Ποτών  και  Τυποποιημένων  Τροφίμων  Βόρειας  Ελλάδας.  Οι απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις μαζικές απολύσεις (10 απολύσεις εργαζομένων στην αρχή και άλλους 5 στη συνέχεια) που ήδη προχώρησε η εργοδοσία, ενώ στη θέση τους προσέλαβε παράνομα απεργοσπάστες κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με αποφάσεις του, καθώς και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης στηρίζει τον δίκαιο πολύμηνο απεργιακό αγώνα που διεξάγουν οι εργάτες στη «Μαλαματίνα», ώστε να παρθούν πίσω οι απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία με κυβερνητικές πλάτες, καθώς και για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα των εργαζομένων στην Μαλαματίνα.

Η Ε' ΕΛΜΕ-Θ έχει ήδη καταδικάσει τους προπηλακισμούς και τα χημικά ενάντια στους εργάτες και τους αλληλέγγυους από τον κατασταλτικό μηχανισμό και την εγκατάσταση των ΜΑΤ και των απεργοσπαστών μέσα στο εργοστάσιο.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που ξεδιάντροπα συντάσσεται με τα εργοδοτικά συμφέροντα που απροκάλυπτα υπερασπίζεται χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και εισαγγελείς. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους επιφυλάσσουν φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση και άφθονη καταστολή, όταν παλεύουν για τα δικαιώματά τους και δε σκύβουν το κεφάλι. Να μην τους το επιτρέψουμε!

Οι εργαζόμενοι της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Η ανάγκη της μαζικής κι έμπρακτης αλληλεγγύης όλων των σωματείων και των συλλογικοτήτων του λαού πρέπει να συνεχιστεί. 

Το σωματείο των εργαζομένων στην Μαλαματίνα και η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις μετά τις νέες προκλητικές απολύσεις και για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων.

Το Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ, υλοποιώντας την απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ (14/9) καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που καλούν την Παρασκευή  7/9, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου και της ομοσπονδίας τους (Φιλίππου 43)

Για το Δ.Σ.

 

                                                 Ο πρόεδρος                                 Η γραμματέας

                                         Χρήστος Ζαγανίδης Ειρήνη Σωπιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου