συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Γ΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση, Δευτ. 3/9, 7.00 π.μ. έξω από το εργοστάσιο στην Μαλαματίνα. Στάση εργασίας 8.00 πμ – 11.00 πμ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                       Θεσσαλονίκη 1/10/2022

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/10, ΣΤΙΣ 7.00 Π.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8.00 Π.Μ. – 11.00 Π.Μ.

 

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις την προκλητική κίνηση της εργοδοσίας της «Μαλαματίνα» που με τις πλάτες της κυβέρνησης προχώρησε σε νέες απολύσεις των εργαζομένων-απεργών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ , του προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γιάννη Φραγκίδη αλλά και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών - Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη.

 

Οι απολύσεις δε θα περάσουν!

 

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» που αγωνίζονται πολύμορφα όλο αυτό το διάστημα διεκδικώντας την ανάκληση των εκδικητικών και άδικων απολύσεων 15 συναδέλφων και την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, θα πέσει στο κενό!

 

Μετά την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά επιχειρούν με τις απολύσεις συνδικαλιστών να σβήσουν τις αγωνιστικές φωνές και διεκδικήσεις!

 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

 

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που ξεδιάντροπα συντάσσεται με τα εργοδοτικά συμφέροντα που απροκάλυπτα υπερασπίζεται χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και εισαγγελείς. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους επιφυλάσσουν φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση και άφθονη καταστολή, όταν παλεύουν για τα δικαιώματά τους και δε σκύβουν το κεφάλι. Να μην τους το επιτρέψουμε!

Η ανάγκη της μαζικής κι έμπρακτης αλληλεγγύης όλων των σωματείων και των συλλογικοτήτων του λαού πρέπει να συνεχιστεί με  συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, κήρυξη απεργίας.

Οι εργαζόμενοι της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Τώρα χρειάζεται να εκφραστεί ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα».

 

Το σωματείο των εργαζομένων στην Μαλαματίνα και η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Δευτέρα 3 Οκτώβρη  2022.

Ως Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ,που από την αρχή αυτού του αγώνα βρεθήκαμε στο πλάι των απεργών, δυναμώνουμε τη στήριξη μας  στο  δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων.  Σε συνεννόηση με το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» καθώς και με τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουμε σε πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις .

 Μπροστά στις νέες προκλητικές  απολύσεις το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (8.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.)  και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7.00 π.μ. έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι

 

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ       ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου