συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. Ζ’ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης (5/10/2022): Επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής | Αλληλεγγύη στους Απεργούς της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» |ΟΧΙ Στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

                      Αμπελόκηποι, 5/10/2022

Αρ. πρωτ: 37

                                                                                                   ΠΡΟΣ: Τα μέλη Συλλόγου                    

                             (στα σχολεία τους)

                   Κοινοπ: ΔΟΕ, Σωματεία, ΜΜΕ

 

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ζ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης (5 Οκτώβρη 2022)

 

Συνάδελφοι/ισσες,

1.            Επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής (σε περίπτωση κήρυξης ως παράνομης και της Απεργίας-Αποχής της ΑΔΕΔΥ, μετά την νέα προσφυγή Κεραμέως)

1α. Κάλεσμα σε ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από Μέντορες και Συντονιστές

Η Γενική Συνέλευση του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης καλεί τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξουν την Απεργία-Αποχή από τον ορισμό Μεντόρων και Ενδοσχολικών Συντονιστών και να συντονίσουν τους Σ.Ε.ΠΕ. και τις ΕΛΜΕ για την κήρυξη Απεργίας-Αποχής και από τα πρωτοβάθμια Σωματεία.

 

1β. Προκήρυξη Απεργίας-Αποχής του Ζ' Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης από Μέντορες και Συντονιστές

Η Γενική Συνέλευση του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης που συνήλθε με καταστατική απαρτία στις 5/10/2022 (εξ αναβολής) από 3/10/2022) κηρύσσει Απεργία-Αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τον ορισμό «Ενδοσχολικών Συντονιστών» και «Παιδαγωγικών Συμβούλων-Μεντόρων» (αρ. 3 της υπ' αρ. Φ12/102919/ΓΔ4).

Η παρούσα απόφαση θα υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με την επίδοση εξωδίκου στη Δ/νση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Υ.ΠΑΙ.Θ.

 

2. Αλληλεγγύη στον Αγώνα των Απεργών της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Η Γενική Συνέλευση του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης (5/10/2022) δηλώνει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας και στήριξη με κάθε τρόπο του ηρωικού αγώνα των απεργών και απολυμένων της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία για την προάσπιση των εργοδοτικών συμφερόντων (οικογένεια του υπουργού Σκρέκα) και την άγρια καταστολή που επανειλημμένα ασκήθηκε στους απεργούς και τους αλληλεγγυους στον αγώνα τους.

Στηρίζουμε και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα γίνει την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, 6.30μμ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (Φιλίππου 43)

 

3. ΟΧΙ Στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Η Γενική Συνέλευση του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης (5/10/2022) καταγγέλλει τον άκρατο αυταρχισμό και την κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και δημοκρατικών διαδικασιών που προσπαθεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατάργηση της συλλογικής δράσης και των αγώνων μας για το δημόσιο σχολείο, τη δουλειά και τη ζωή μας, την κατάργησης των Σωματείων και των (με αγώνες κατακτημένων) θεσμών και δημοκρατικών διαδικασιών, όπως όλα αυτά επιχειρούνται με τον ν. Χατζηδάκη και τις αποφάσεις της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατάργηση των ζωντανών εκλογικών διαδικασιών και την αντικατάστασή τουςαπό διαβλητές ηλεκτρονικές που επέβαλε για πρώτη φορά η υπουργός Παιδείας τον Νοέμβρη του 2020 (με δικαιολογία την πανδημία και την καραντίνα) και επιδιώκει να παγιώσει σήμερα (με ποια δικαιολογία άραγε;) στις διαδικασίες του εκπαιδευτικού, συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε την υπουργό Παιδείας να αποφασίσει έστω και τώρα τη διενέργεια των εκλογών δια ζώσης, όπως προβλέπονται και από τον νόμο.

Καλούμε τα ΔΟΕ (και την ΟΛΜΕ), τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία και όλες τις παρατάξεις να δηλώσουν ότι αρνούνται να αποδεχτούν την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη (και την ακραία εκδοχή του από την Κεραμέως) και ότι δεν συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία.

Καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές και να μην επικυρώσουν την πολιτική διάλυσης των Σωματείων μας.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου