συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα στήριξης για την κλήτευση σε δίκη του Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Προξ. Κορομηλά 51. -ΤΚ: 54622

Email: aelmethes@gmail.com

http://aelmethe.blogspot.com

Θεσσαλονίκη,  5 Οκτώβρη  2022

 

 

                       

 

     Το  ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την κλήτευση σε δίκη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία,  γιατί μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές  εργάτες εμπόδισε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργατικής οικογένειας.               

Τέτοιες βρώμικες μεθοδεύσεις ούτε πρωτοφανείς είναι, ούτε τυχαίες.  

Αγρότες, συνταξιούχοι, εργάτες, φοιτητές, κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί ότι δεν ένιωσε βαρύ το χέρι της καταστολής και των διώξεων όσο η επίθεση στη ζωή του λαού συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Στα εργοστάσια, τα ΜΑΤ αναλαμβάνουν το ρόλο του φύλακα για λογαριασμό των επιχειρηματιών ξυλοφορτώνοντας όποιον τολμά να περιφρουρήσει ένα δίκαιο αγώνα ενάντια σε απολύσεις και απληρωσιά. Απολύουν πρωτοπόρους εργάτες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή με δικαιώματα, όπως στη Μαλαματίνα.

Στο λιμάνι οι δυνάμεις καταστολής και το λιμενικό προστατεύουν τις πολυεθνικές που ευθύνονται για δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.

Στις πανεπιστημιακές σχολές ιδρύεται αστυνομία για να επιβάλει την «τάξη» σε χώρο που πρέπει να διακινούνται απερίσπαστα οι ιδέες, ως απαραίτητο κριτήριο για την πρόοδο του λαού.

Οι απεργίες βγαίνουν η μία μετά την άλλη παράνομες για να πάρουν οι απεργοί το μήνυμα ότι «πρέπει να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις» και να κυλήσει η αντεργατική πολιτική απερίσπαστη.                                                          

Κι όμως όλα αυτά για την κυβέρνηση δεν φτάνουν.

Τα βάζει και με όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα να έχει κανείς μια στέγη χωρίς να χρυσοπληρώνει για τρεις γενιές τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Eπιδιώκει να τρομοκρατήσει τα συνδικάτα, ώστε να μην αντιδράσουν για τους πάνω από 40.000 πλειστηριασμούς που έπονται το επόμενο διάστημα.

 

Να αποσυρθεί τώρα η άθλια κλήτευση σε δίκη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει με τη μαζική συμμετοχή και την αλληλεγγύη!

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται!

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ

 

                Η Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

 

 

Τραγάκη  Δήμητρα                                                       Αϊβαζίδης Βασίλης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου