συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου: Αποχή από τις διαδικασίες ηλεκτρονικών εκλογών

 
 
-------- Beginning of forwarded message --------
16.10.2022, 22:01, "katsikas" <katsikas@xkatsikas.gr>:
 
 

ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ε. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα, 17675

τηλ.: 210-9597711 

 e-mail:  elmedath@gmail.com                                            

                                                                                                                                                                                         KAΛΛΙΘΕΑ 16-10-22

Αποχή από τις διαδικασίες εκλογών

ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ

 

     Μετά από σχετικό αίτημα του προϊσταμένου της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας προς την ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου για ορισμό ενός εκπροσώπου και του αναπληρωτή του, προκειμένου να συγκροτηθεί η εφορευτική επιτροπή των εκλογών ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ, σας γνωστοποιούμε ότι μετά από την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας, αποφασίστηκαν τα εξής:

Η  ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου, δε  θα συμμετάσχει στη διαδικασία των εκλογών για ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ και δεν ορίζει εκπρόσωπό της στην εφορευτική επιτροπή γιατί διαφωνεί κάθετα με την ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία γίνεται η εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και επιπροσθέτως θεωρεί  ότι η διαδικασία είναι διαβλητή αφού:

·       Δεν ορίζονται εκλογικά κέντρα για την διενέργεια των εκλογών και ο καθένας μπορεί να ψηφίσει από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της ψηφοφορίας από άτομα που ασκούν ¨επιρροή¨ ή έχουν εξουσία σε ψηφοφόρους.

·       Η ψήφος δεν κλειδώνει και επιτρέπεται η αλλαγή της στη συνέχεια.

·       Κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων, δηλαδή κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν.

·       Το πρόσχημα της πανδημίας που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών εκλογών του 2020 έχει πλέον εκπέσει.

·       Μετά την ψήφιση του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού νόμου «Χατζηδάκη» έχει γίνει πλέον απολύτως σαφές ότι είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να εφαρμόσει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, όχι μόνο στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αλλά πρώτα και κύρια στα συνδικάτα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιβάλλει ένα νέο αντιδραστικό τοπίο σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα, να αφυδατώσει τη ζωντανή λειτουργία των σωματείων, να χειραγωγήσει και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επιφυλάσσεται για κάθε συνδικαλιστικά και ηθικά επιβαλλόμενη ενέργειά εναντίον αυτής της διαδικασίας.

 

      Η  Πρόεδρος                                                                                               Ο  Γεν. Γραμματέας  

                                                                                      

   Τζένη Μενύχτα                                                                                                Απόστολος   Ξυδάς

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου