συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

ΕΛΜΕ Ηλείας: Βήματα υλοποίησης Απεργίας-Αποχής από τους θεσμούς του Συντονιστή/Μέντορα

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΖΑΪΜΗ 39 Τ.Κ. 27131 ΠΥΡΓΟΣ

http://elmeilei.wordpress.com/

Βήματα υλοποίησης Απεργίας-Αποχής από τους θεσμούς του Συντονιστή/Μέντορα

Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων της ΕΛΜΕ (21/9/22, 27/9/22), σας ενημερώνουμε ότι έχει ολοκληρωθεί το νομικό κομμάτι της διαδικασίας για την κήρυξη της Απεργίας -Αποχής από τους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα (επίδοση εξωδίκου κ.α.) και σας προωθούμε τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή και τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες:

ΒΗΜΑ 1: Παραμένουμε στις Συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και καλούμε τους συναδέλφους/τις συναδέλφισσες να ΜΗΝ δηλώσουν συμμετοχή για το θεσμό του Μέντορα/Συντονιστή. Διακινούμε τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ και κάνουμε συζήτηση με βάση αυτές.

Σας υπενθυμίζουμε, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωσή μας ότι: Μέντορες/Συντονιστές δεν ορίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων. Κατά συνέπεια, αν ορίσει ο Διευθυντής, δεν μπορεί να καταγραφεί σε Πρακτικό τίποτα, πέραν του γεγονότος ότι πραγματοποιήθηκε συζήτηση. Επίσης, η συμμετοχή στην Απεργία - Αποχή θα γίνει ΜΟΝΟ μέσω του εντύπου-δήλωσης που προωθεί στα σχολεία η ΕΛΜΕ. Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι να μην υπογράψουν ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ που μπορεί να απαιτήσει η διεύθυνση σε σχέση με το ζήτημα.

ΒΗΜΑ 2: Σε περίπτωση ορισμού, χωρίς τη θέλησή μας από το Διευθυντή/Διευθύντρια της Σχολικής Μονάδας, δηλώνουμε συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή (σας προωθούμε το έντυπο-δήλωση, το οποίο καταθέτουμε στο σχολείο 4 μέρες μετά την επίδοση της εξώδικης διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ηλείας).

ΒΗΜΑ 3: Συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή μπορούν να δηλώσουν και οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που δεν έχουν οριστεί Μέντορες/Συντονιστές, αλλά υποχρεώνονται να εκτελέσουν σχετικές εργασίες από τον Μέντορα/Συντονιστή που έχει οριστεί στο σχολείο τους. Επίσης, είναι προφανές ότι συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή μπορούν να δηλώσουν και οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες Διευθυντές/ Διευθύντριες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπογράψουν τη δήλωση για απεργία αποχή από μέντορες - συντονιστές που ισχύει από 10/10.

Πύργος, 02/10/2022



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου