συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Αγωνιστική Παρέμβαση Α' ΕΛΜΕ Αθήνας: Ψήφισμα για 36ο Δημοτικό στο Λόφο Στρέφη, Αφίσα για Συνέλευση

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
Για την αστυνομική βία σε Εξάρχεια και Λόφο του Στρέφη.
Αστυνομοκρατία  στο 36ο Δημοτικό.
 
Ενάντια κι απέναντι στους Κρέοντες κι αυτής της εποχής …
είμαστε ξεκάθαρα με την Αντιγόνη.
Σε μία χώρα, που οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι και το φυσικό περιβάλλον, καταλαμβάνονται από ιδιωτικά συμφέροντα για την κερδοφορία τους, τουριστική εκμετάλλευση και real estate, από τις Σκουριές στη Χαλκιδική μέχρι το κτήμα Δρακόπουλου στα Πατήσια και την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, τα Εξάρχεια είναι ακόμη μία πράξη στο σύγχρονο αυτό έγκλημα.
Στις αντιδράσεις των κατοίκων Πολιτεία και Δημοτική Αρχή
απαντάν με αστυνομική βία και αυταρχισμό, χημικά και ξυλοδαρμούς.
 
Η γειτονιά των Εξαρχείων το τελευταίο διάστημα ζει μέσα σε κλίμα αστυνομοκρατίας
σε καθημερινή βάση.
--Πάνοπλοι αστυνομικοί, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΥΜΕΤ με τα όπλα στο χέρι, συμπεριφέρονται προκλητικά σε κατοίκους και επισκέπτες, απευθύνουν  σεξιστικά σχόλια κυρίως σε νεαρές γυναίκες,  ενώ συχνά στέκονται προκλητικά κοιτώντας  με έντονο τρόπο πελάτες σε καφέ και μπαρ.
--Μηχανάκια της ομάδας ΔΡΑΣΗ ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς πολυσύχναστους δρόμους,  ακόμη και με αντίθετη κατεύθυνση,  σαν να παίζουν σε χολιγουντιανή ταινία καταδίωξης, ενώ συχνά περνάν μέσα από πεζόδρομους με υπερβολική ταχύτητα.
--Εκτός από τα περιστατικά που γίνονται γνωστά [ όπως το περιστατικό με τους δύο δικηγόρους ] είναι αρκετές οι περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας σε ελέγχους στοιχείων και περιορισμού- απαγόρευσης  ελεύθερης μετακίνησης κατοίκων κι επισκεπτών.
Τελευταία, έχει στοχοποιηθεί το 36ο Δημοτικό σχολείο, έξω από το οποίο στρατοπεδεύουν πάνοπλοι αστυνομικοί, στην οδό Πουλχερίας.
  • Από μαρτυρίες γονέων, εκπαιδευτικών, των ίδιων των παιδιών, αλλά και από φωτογραφίες, είναι ξεκάθαρο ότι η παρουσία τους είναι ασφυκτική.
  • Παιδιά αναφέρουν ότι τους πιάνουν κουβέντα με ερωτήσεις για το εάν φοβούνται [απαγορεύεται εξωσχολικοί να πλησιάζουν μαθητές στο σχολείο] ενώ καταγγέλλεται ότι επιχείρησαν να τα φωτογραφίσουν.
  • Ανεβοκατεβαίνουν το δρόμο μπροστά από το σχολείο με ταχύτητα και προκλητικά, [απαγορεύεται ξεκάθαρα σε δρόμους που γειτνιάζουν με σχολείο] αδιαφορώντας για την επικινδυνότητα αυτής της τακτικής μπροστά από ένα σχολείο. Στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς που τους ζητούν να απομακρυνθούν απαντούν με ειρωνεία και φυσικά δεν αποχωρούν.
Ποιος έχει δώσει αυτές τις εντολές;
  • Αντιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι ότι δεν πρόκειται για εμπόλεμη ζώνη αλλά για γειτονιά κι όχι για στρατόπεδο συγκέντρωσης αιχμαλώτων;
  • Αντιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι ότι τα παιδιά αναγκάζονται να ζουν καθημερινά σε ένα σκηνικό τρόμου κι ότι οι σκηνές βίας [ όπως ο ξυλοδαρμός πατέρα στο γήπεδο του μπάσκετ μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του] δημιουργεί στα παιδιά άγχος και φόβο;
---Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους.
---Στηρίζουμε το Νέο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 36ου Δημοτικού Σχολείου.
---Ζητάμε να αποσυρθούν οι δυνάμεις καταστολής και να σταματήσει η αστυνομική βία. Απόσυρση των κατηγοριών του γονέα που ξυλοκοπήθηκε στον λόφο του Στρέφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου