συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Δ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΤΡΙΤΗ 22/11 13:30 μ.μ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Δ΄ ΕΛΜΕΘ                                                                                                 21-11-2022                

       Πρ.Κορομηλά 51

       Τηλ.-Fax : 2310225893

       e-mail : delme.thess@gmail.com     

 

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΟ ΥΜΑΘ

ΤΡΙΤΗ 22/11 13:30 μ.μ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

( Κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας 13:00 μ.μ. με 15:00 μ.μ. )

 

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 17/11 μέρα εξέγερσης του Πολυτεχνείου και μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας του σωματείου, συναδέλφων, μαθητών και γονέων στην Διεύθυνση, δηλώθηκε αυτοβούλως στο Abert Alert της (ά)χρηστης  Διοίκησης. Εξαφανίστηκε από το χώρο της ΔΔΕ γιατί δεν είχε το σθένος  να αντιμετωπίσει τα αμείλικτα ερωτήματα και την δίκαια διεκδίκηση για άρση-ανάκληση των αντιπαιδαγωγικών διαταγών της για σύμπτυξη τμημάτων σχολείων.

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου, ενώ διανύουμε τον τρίτο μήνα από την έναρξη των μαθημάτων, προχώρησε στη σύμπτυξη των τμημάτων στη Β΄ Τάξη του 27ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και στη Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, αδιαφορώντας για τα αρνητικά μαθησιακά αποτελέσματα που θα επιφέρει η διαταγή της, αφού στα νέα τμήματα που θα προκύψουν ο αριθμός των μαθητών  φτάνει τους 27 μαθητές ανά τμήμα. Συστοιχίζεται πλήρως με την πολιτική του κόστους- οφέλους και αδιαφορεί πλήρως για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Στην ίδια ακριβώς λογική όλων των κυβερνήσεων που βλέπει το μορφωτικό δικαίωμα για όλα τα παιδιά σαν επιπλέον έξοδο, δεν εγκρίνει το σπάσιμο τμημάτων στο 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο οποίο ήδη  φοιτούν 28 και 29 μαθητές, περισσότεροι, δηλαδή, από το ανώτερο προβλεπόμενο όριο . Επίσης, και ενώ ο ίδιος ο νόμος το επιτρέπει δεν εγκρίνει το σπάσιμο τμημάτων λόγω μικρών αιθουσών στο 2ο Γυμνάσιο Μαλακοπής βάσει των διατάξεων του κανονισμού πυροπροστασίας ("Για τις αίθουσες διδασκαλίας είναι ίσος με τον αριθμό των καθισμάτων χωρίς όμως να υπολείπεται την αναλογία 1 ατόμου/2 τετρ. μέτρα καθαρού εμβαδού δαπέδου της αίθουσας" άρθρο 7 Π.Δ. 71/1988)  θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών. Μετά τη σύμπτυξη των τμημάτων στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης αλλά και την άρνηση του σπασίματος τμημάτων στο 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, οι διατάξεις του κανονισμού πυροπροστασίας παρανόμως δεν τηρούνται και σε αυτά τα σχολεία.

 

Απαιτούμε – διεκδικούμε

Καμία συγχώνευση τμημάτων ή σχολείων. Να σπάσουν τα μεγάλα τμήματα, 15 μαθητές στο τμήμα. Να τηρηθεί ο κανονισμός πυροπροστασίας στα σχολεία.

Όλες οι τοποθετήσεις (μονίμων, αναπληρωτών)να γίνονται  με κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας (δημοσιοποίηση όλων των κενών - αίτηση – μόρια – δικαίωμα ενστάσεων).

Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής που διορίστηκαν το 2020.

Ίσα δικαιώματα στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών που μετέτρεψαν τη σύμβασή τους σε ΕΣΠΑ. Να τοποθετηθούν με βάση την ειδικότητά τους και δικαίωμα επιλογής όλων των σχολείων.

Να δοθούν όλα τα κενά στην ειδική αγωγή που έχει αιτηθεί το κάθε σχολείο. Να καλυφθούν όλες οι ώρες όλων των μαθητών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη.

Να εγκριθούν όλα τα νέα Τμήματα Ένταξης στα σχολεία που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Να καλυφθούν όλα τα κενά  σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές. 

Να λειτουργήσουν τώρα όλες οι εκπαιδευτικές δομές (πρόσφυγες, ενισχυτική, ΕΠΑΛ, κ.ά.).

Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με μαζικές προσλήψεις και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. 

Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ 

--
Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα "Λίστα Παρεμβάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" των Ομάδων Google.
Για να απεγγραφείτε απ' αυτή την ομάδα και να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απ' αυτή, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση paremvaseis_de+unsubscribe@googlegroups.com.
Για να κάνετε προβολή αυτής της συζήτησης στον ιστό, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://groups.google.com/d/msgid/paremvaseis_de/CAL8ABBJQYruT0peiVQ2XuNm16f%3DtUo81fotmWwXTD7RaPaBpWw%40mail.gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου