συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Ψήφισμα συμπαράστασης στο δντης 8ου Γυμνασίου Πειραιά



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΩΞΗ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καταγγέλλει το Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά που προχώρησε σε μια πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξη, με τις ευλογίες του ΥΠΑΙΘ. Συγκεκριμένα, παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής το Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Ο λόγος; Η συμμετοχή του συναδέλφου, από κοινού με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του σχολείου, στη νόμιμα προκηρυχθείσα Απεργία-Αποχή (Α-Α) που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά από Μέντορες-Συντονιστές, τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες! Χωρίς μάλιστα η απεργία που κήρυξε η ΕΛΜΕ να έχει προσβληθεί σε κάποιο δικαστήριο. Αποτελεί πολύ σοβαρή, πρωτοφανής, επικίνδυνη εξέλιξη, που πρέπει να πάρει αποφασιστική, μαζική απάντηση! Με βάση το σκεπτικό της παραπομπής του συναδέλφου, αύριο θα μπορεί να παραπέμπεται και όποιος/όποια συνάδελφος/συναδέλφισσα παίρνει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου του, της Ομοσπονδίας του κτλ.

Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται (ιδιαίτερα αν αυτοί είναι Διευθυντές Σχολείων) και βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το δικαίωμα της Απεργίας, το ίδιο το δικαίωμα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να την κηρύσσουν. Είναι ο πρώτος Διευθυντής Σχολείου στη Β/θμια Εκπαίδευση, στον οποίο ασκείται συνδικαλιστική δίωξη για συμμετοχή σε Α-Α που κήρυξε το Α/θμιο Σωματείο του (ΕΛΜΕ Πειραιά). Εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια να χτυπηθεί το δικαίωμα στην Απεργία, με αποκορύφωμα τον εκτρωματικό - απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, με βάση τον οποίο έξι φορές, έχουν κηρυχτεί παράνομες οι απεργίες του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στο Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά. Απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης.


Το ΔΣ
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου