συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να μονιμοποιηθούν τώρα οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                       Θεσσαλονίκη 15/11/2022                                                                    

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ, ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11, 2.30 μ.μ.

ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση,θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως και άλλες, δεν έχει προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, ενώ ήδη σε άλλες Διευθύνσεις οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Γ΄ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Χανίων, όπως και στην Πρωτοβάθμια, Α,Γ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά κ.ά.). Σε παράσταση των ΕΛΜΕ, η Διεύθυνση αποδέχθηκε την νομοθεσία που είναι σε ισχύ και με βάση την οποία θα έπρεπε οι νεοδιόριστοι να έχουν μονιμοποιηθεί, αλλά στη συνέχεια δεν προχώρησε στην μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.

Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά.

Καταδικάζουμε την  υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων των νεοδιόριστων  συναδέλφων της ειδικής αγωγής, οι οποίοι, ενώ έχουν διοριστεί από τον Αύγουστο του 2020, όμως είναι μετέωροι εργασιακά, περιμένοντας τη μονιμοποίησή τους, η οποία εκκρεμεί. Η άρνηση μονιμοποίησης των συναδέλφων εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που έχει ως στόχο της την ακύρωση των βασικότερων κατακτήσεών μας.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.

Καλούμε τη Διεύθυνση να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

Στην παράσταση των ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 21/11 στις 2.30 μ.μ. στη Διεύθυνση καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι νεοδιόριστοι.

Άμεσα οι ΕΛΜΕ θα υλοποιήσουν αποφάσεις τους για  προσφυγή στα δικαιοσύνη, αν η Διεύθυνση συνεχίσει να μην υλοποιεί την προβλεπόμενη νομοθεσία για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να οργανώσει άμεσα κινητοποίηση του κλάδου.

ü  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ  ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ü  ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ  ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ.

ü  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ  ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

ü  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Για το Δ.Σ.


                                             Ο πρόεδρος                                     Η γραμματέας

                                      Χρήστος Ζαγανίδης Ειρήνη Σωπιάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου