συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ε ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Σχετικά με τη στάση της ΔΔΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων - Νέα κινητοποίηση των ΕΛΜΕ

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                       Θεσσαλονίκη 21/11/2022                                                                    

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

Μονιμοποίηση τώρα των νεοδιόριστων ειδικής αγωγής

 

Όχι στον εμπαιγμό ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΔΔΕ σε βάρος των συναδέλφων

 

Όλοι στην νέα κινητοποίηση των ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ

Δυτικής Θεσ/νίκης την Παρασκευή 25/11 στις 2.30 μ.μ.

 

Οι τέσσερις ΕΛΜΕ-Θ (Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄) τη Δευτέρα 21/11, με μαζική παρουσία νεοδιόριστων, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος των συναδέλφων νεοδιόριστων με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, αλλά και της Διεύθυνσης και του ίδιου του Διευθυντή της.

 

Η Διεύθυνση και ο Διευθυντής της δεν έχουν υλοποιήσει τη σχετική νομοθεσία που προβλέπει  ότι η υπηρεσία, μετά τη διετία από το διορισμό των νεοδιόριστων, είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στη μονιμοποίησή τους.

 

Τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι απαίτησαν από το Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία (εγκύκλιος του 2016, το έγγραφο 107693/E2/01-07-2016 και φυσικά το άρθρο 40 του Υπαλληλικού Κώδικα - Ν.3528/2007). Επικαλέστηκαν μια σειρά Διευθύνσεις στη δευτεροβάθμια (Α Αθήνας, Σάμου, Φλώρινας, Γ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Χανίων, κ.ά.) και στην πρωτοβάθμια (Α Αθήνας, Γ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά, κ.ά.)  που ήδη εφαρμόζοντας τη νομοθεσία προχώρησαν αυτοδίκαια στη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων της ειδικής αγωγής που διορίστηκαν το 2020.

 

Τονίσαμε την υποχρέωση της Διεύθυνσης για την εφαρμογή της συγκεκριμένης  διαδικασίας, καθώς  ο υπαλληλικός κώδικας είναι σαφής και η μη μονιμοποίηση υπαλλήλου, πέραν του διμήνου μετά το πέρας της δοκιμαστικής διετίας, είναι προφανώς παράνομη.

 

Ο Διευθυντής δεν είχε να καταθέσει ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα για την άρνησή του να προχωρήσει τις διαδικασίες μονιμοποίησης των νεοδιόριστων, άλλωστε ήταν ο ίδιος που την σχετική νομοθεσία που ζητήσαμε την εφαρμογή της, σε παλιότερη συνάντηση με τις ΕΛΜΕ, την είχε αποδεχθεί και μάλιστα είχε δεσμευτεί ότι θα την εφαρμόσει. 

 

Επικαλέστηκε ότι εφαρμόζει τον ν. 4823/2021, τον αντιεκπαιδευτικό νόμο της Κεραμέως για την αξιολόγηση που ο κλάδος τον έχει απορρίψει και αγωνίζεται για να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί. Παρόλο που δεν είχε να καταθέσει σχετική διάταξη αυτού του νόμου ή οποιαδήποτε άλλη γραπτή οδηγία του ΥΠΑΙΘ που να ορίζει την εφαρμογή της αξιολόγησης των νεοδιόριστων πριν τη μονιμοποίησή τους, συνέχισε να επιμένει ότι εφαρμόζει το ν. 4823/2021.

 

Η στάση του Διευθυντή που σε προηγούμενη παράσταση αποδέχθηκε την ισχύ της προηγούμενης νομοθεσίας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και τώρα την αγνοεί και επικαλείται το ν. 4823/2021, είναι απαράδεκτη. Ως Διευθυντής Διεύθυνσης είναι ανεπίτρεπτο να προσπαθεί να παραπλανήσει τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς, γιατί δεν μπορεί να μην γνωρίζει  ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν έχει υπάρξει ο ανάλογος  μηχανισμός  (Διευθυντές σχολείων και Σύμβουλοι μετά από αξιολόγηση) και άρα η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είναι σε ισχύ, για αυτό και άλλωστε καμία γραπτή οδηγία δεν δίνεται από το ΥΠΑΙΘ για εφαρμογή της γιατί είναι παράτυπη.

 

Οι νεοδιόριστοι έπρεπε να είχαν ήδη μονιμοποιηθεί, όπως γινόταν πάντοτε με όλους τους προηγούμενους διορισμούς και όχι να αγωνιούν! Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι ένας απίστευτος εμπαιγμός, δείγμα αναλγησίας και την απόλυτη ευθύνη δεν φέρει μόνο το ΥΠΑΙΘ, αλλά και η Διεύθυνση και ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσ/νίκης.  Είναι απαράδεκτη η στάση τους να κρατούν σε ομηρία τους νεοδιόριστους του 2020 οι οποίοι διορίστηκαν  μετά από ολόκληρες δεκαετίες αναπλήρωσης και ελαστικής εργασίας, να παίζουν με τη μονιμοποίηση για να τους φοβίζουν και τους αποτρέψουν από το συλλογικό αγώνα του κλάδου.

 

Ανησυχητικά είναι τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νέα ρύθμιση της Κεραμέως για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να έχει κανείς στο ΥΠΑΙΘ και στην υπουργό Κεραμέως των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων ενάντια στο δημόσιο σχολείο και του άκρατου αυταρχισμού απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

 

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης απαιτούμε να εκδώσει διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης όλων των νεοδιόριστων ειδικής αγωγής σύμφωνα με την αυτοδίκαιη διαδικασία που περιγράφεται και στη νομοθεσία που καταθέσαμε και η οποία έχει ήδη εφαρμοστεί από μια σειρά Διευθύνσεις. Να κάνει αποδεκτές τις αιτήσεις των συναδέλφων που μαζικά καταθέσανε μετά την διαμαρτυρία και αφορούν τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους. Το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει τώρα στη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων σε όσες Διευθύνσεις δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί και να σταματήσει την εφαρμογή για όλους τους εκπαιδευτικούς της αξιολόγησης που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς.

 

Καλούμε τους νεοδιόριστους και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη νέα κινητοποίηση των ΕΛΜΕ την Παρασκευή 25/11 στις 2.30 μ.μ. στη Διεύθυνση που αποφασίστηκε μετά από πρόταση των ΕΛΜΕ και  συμφωνία  από τους νεοδιόριστους στο τέλος της διαμαρτυρίας. Στην  κινητοποίηση θα κατατεθεί και από τους υπόλοιπους νεοδιόριστους η σχετική αίτηση (την αποστέλλουμε) με θέμα  τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους. Θα υλοποιήσουμε μετά την κινητοποίηση, αν η Διεύθυνση δεν κάνει αποδεκτό το αίτημα του κλάδου για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ και δικαστικής προσφυγής. 

 

Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

συναδέλφων  είναι υπόθεση όλων μας

 

Όχι στην αξιολόγηση που ο κλάδος έχει καταδικάσει,

διεκδικεί και παλεύει για την κατάργησή της

Για το Δ.Σ.

                                             Ο πρόεδρος                                     Η γραμματέας

                                      Χρήστος Ζαγανίδης Ειρήνη Σωπιάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου