συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Γ και Ε ΕΛΜΕ-Θ :Νέα κινητοποίηση για μονιμοποίηση νεοδιόριστων Τετάρτη 30/11, στις 2.30 μ.μ -Να πάρει θέση το ΠΥΣΔΕ


Γ΄ ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                            Θεσσαλονίκη 27/11/2022                                                                    

Ε΄ ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                      

 

Νέα κινητοποίηση των ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ την Τετάρτη 30/11, στις 2.30 μ.μ.

 

Μονιμοποίηση τώρα των νεοδιόριστων ειδικής αγωγής

 

Όχι στον εμπαιγμό ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΔΔΕ σε βάρος των συναδέλφων

 

Να πάρει θέση το ΠΥΣΔΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, είναι και δική του ευθύνη.

 

Την Παρασκευή 25/11 νεοδιόριστοι και άλλοι συνάδελφοι συμμετείχαν για δεύτερη φορά (η πρώτη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21/11)  σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των  Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ  στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος των συναδέλφων νεοδιόριστων με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, αλλά και της Διεύθυνσης και του ίδιου του Διευθυντή της.

Η Διεύθυνση και ο Διευθυντής της δεν έχουν υλοποιήσει τη σχετική νομοθεσία που προβλέπει  ότι η υπηρεσία, μετά τη διετία από το διορισμό των νεοδιόριστων, είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στη μονιμοποίησή τους. Η μη μονιμοποίηση υπαλλήλου, πέραν του διμήνου μετά το πέρας της δοκιμαστικής διετίας, είναι ενέργεια παράνομη.

Την Παρασκευή 25/11, ο Διευθυντής εκπαίδευσης, την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας, επιχείρησε  να φύγει για να μη βρεθεί απέναντι στη δίκαιη αγανάκτηση των συναδέλφων τους οποίους  αρνείται να μονιμοποιήσει χωρίς να έχει ούτε ένα επιχείρημα. Δεν όφειλε μόνο να ακούσει τους συναδέλφους που αγωνιούν, αλλά να δώσει και απαντήσεις στις ατομικές τους αιτήσεις που μαζικά έχουν κατατεθεί στη Διεύθυνση για να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους. Δεν απέφυγε όμως να εισπράξει την οργή  των  νεοδιόριστων συναδέλφων οι οποίοι απαιτούσαν να τους ακούσει! Τέτοια απαξίωση απέναντι στους συναδέλφους και την αγωνία τους, τέτοια ένδεια επιχειρημάτων!

Στην πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας ο Διευθυντής δεν είχε να καταθέσει ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα για την άρνησή του να προχωρήσει τις διαδικασίες μονιμοποίησης των νεοδιόριστων, άλλωστε ήταν ο ίδιος που σε παλιότερη συνάντηση με τις ΕΛΜΕ είχε αποδεχθεί  την σχετική νομοθεσία και μάλιστα είχε δεσμευτεί ότι θα την εφαρμόσει!  Επικαλέστηκε ότι εφαρμόζει τον ν. 4823/2021, τον αντιεκπαιδευτικό νόμο της Κεραμέως για την αξιολόγηση, που ο κλάδος τον έχει απορρίψει και αγωνίζεται για να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί. Παρόλο που δεν είχε να καταθέσει σχετική διάταξη αυτού του νόμου ή οποιαδήποτε άλλη γραπτή οδηγία του ΥΠΑΙΘ που να ορίζει την εφαρμογή της αξιολόγησης των νεοδιόριστων πριν τη μονιμοποίησή τους, συνέχισε να επιμένει ότι εφαρμόζει το ν. 4823/2021.

Μετά την τροπολογία-τραγέλαφο του Υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει στους νεοδιόριστους του 2020 να γίνουν διευθυντές χωρίς να έχουν μονιμοποιηθεί, είναι φανερές οι προθέσεις του να  τους κρατήσει σε ομηρία και ανασφάλεια μπροστά στην επικείμενη ατομική αξιολόγηση. Παρόλο που δεν έχουν στήσει τον μηχανισμό (σύμβουλοι, νέοι διευθυντές, επόπτες αξιολόγησης) και είναι προδήλως παράνομοι, καθώς έχουν υπερβεί το χρονικό όριο για τη μονιμοποίησή τους, με ένα ακόμη "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", Υπουργείο, διευθύνσεις και ΠΥΣΔΕ, επιχειρούν να προχωρήσουν το σχεδιασμό τους για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης τη χρονιά 2022-2023, όπως επανειλημμένα διακηρύσσουν. Η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αφορά όλους μας  που πρέπει να  συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, με την ατομική αξιολόγηση προ των πυλών.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες του διευθυντή εκπαίδευσης ο οποίος αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία  για να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι, όπως ήδη έχουν κάνει πολλές Διευθύνσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη του ΠΥΣΔΕ τα οποία  όφειλαν να έχουν συνεδριάσει και να έχουν αποφασίσει  θετικά.

Απαιτούμε από τη Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ να εκδώσουν  διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης όλων των νεοδιόριστων ειδικής αγωγής σύμφωνα με την αυτοδίκαιη διαδικασία που περιγράφεται και στη νομοθεσία που καταθέσαμε και η οποία έχει ήδη εφαρμοστεί από μια σειρά Διευθύνσεις. Να κάνει αποδεκτές τις αιτήσεις των συναδέλφων που μαζικά καταθέσανε μετά την διαμαρτυρία και αφορούν τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους. Το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει τώρα στη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων σε όσες Διευθύνσεις δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί και να σταματήσει την εφαρμογή για όλους τους εκπαιδευτικούς της αξιολόγησης που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς.

Καλούμε τους νεοδιόριστους και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη νέα κινητοποίηση των ΕΛΜΕ  την Τετάρτη 30/11 στις 2.30 μ.μ. στη Διεύθυνση.

Ζητάμε να είναι στη Διεύθυνση και όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ τα οποία οφείλουν να πάρουν θέση για ένα θέμα που είναι και στις δικές τους αρμοδιότητες και να βάλουν τέλος στην αγωνία δεκάδων συναδέλφων που ανήκουν στη δύναμη της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι και δική τους ευθύνη οι διαδικασίες που αφορούν τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, αφού προβλέπεται το ΠΥΣΔΕ να παίρνει τις σχετικές αποφάσεις.

Στην  κινητοποίηση θα κατατεθεί και από τους υπόλοιπους νεοδιόριστους η σχετική αίτηση (την αποστέλλουμε) με θέμα  τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους. Διοικητικά και νομικά οι ΔΙΔΕ έχουν υπηρεσιακό καθήκον να προχωρήσουν άμεσα στις αυτοδίκαιες μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Όσες δεν το κάνουν, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, είναι υπόλογες και έκθετες. Θα υλοποιήσουμε μετά την κινητοποίηση, αν η Διεύθυνση δεν κάνει αποδεκτό το αίτημα του κλάδου για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ και  για δικαστική προσφυγή.

Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

συναδέλφων  είναι υπόθεση όλων μας

 

Όχι στην αξιολόγηση που ο κλάδος έχει καταδικάσει,

διεκδικεί και παλεύει για την κατάργησή της

 

Τα Δ.Σ. των Γ΄, Ε΄  ΕΛΜΕ

 

                                            

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου