συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Fwd: Γ ΕΛΜΕ- Θ: Καταγγελία για απειλή μήνυσης στην Τάσσου Δ., πρόεδρο ΣΕΠΕ Αριστοτέλης

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                               Θεσσαλονίκη 22 /11/2022

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

Καταγγελία για απόπειρα εκφοβισμού με την απειλή μήνυσης

από φερόμενη δικηγόρο εκπρόσωπο της ΔΙΠΕ Δράμας

στην πρόεδρο του Συλλόγου Π.Ε. «Αριστοτέλης»

 

Οι αυθαιρεσίες από τις κατά τόπους Διευθύνσεις συνεχίζονται εις βάρος των εκπαιδευτικών και κυρίως των πλέον επισφαλώς εργαζομένων του κλάδου, των αναπληρωτ(ρι)ών. Μετά από σχετική καταγγελία του Συντονιστικού Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών για τις αυθαιρεσίες της ΔΙΠΕ Δράμας, η Δήμητρα Τάσσου, πρόεδρος του Αριστοτέλη και μέχρι πέρσι στο συντονιστικό των αναπληρωτών δέχτηκε επώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα από μια κυρία που ισχυρίστηκε ότι είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί τη διεύθυνση Δράμας. Της ζητήθηκε να αποσύρει μέχρι τη Δευτέρα την καταγγελία για τις πρακτικές της ΔΙΠΕ Δράμας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συντονιστικού διαφορετικά θα προχωρήσει σε μηνύσεις. Το τηλεφώνημα έγινε στην Δ. Τάσσου γιατί το τηλέφωνό της υπάρχει ακόμα στην σελίδα του Συντονιστικού στο Facebook.

Καταγγέλλουμε την προκλητική αυτή απειλή! Χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της διοίκησης και τις θέσεις εξουσίας επιδιώκεται να φιμωθούν οι εκπαιδευτικοί, οι συλλογικότητές τους και τα σωματεία. Στόχος να κατισχύσει ο φόβος ώστε όλοι να σιωπήσουν και τίποτα να μην έρχεται στην επιφάνεια ώστε οι αυθαιρεσίες και η παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων να συνεχίζονται. Η πολιτική των απειλών και των μηνύσεων ξεκίνησε από εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα που απείλησαν και μήνυσαν εργαζόμενους που δημοσιοποίησαν καταγγελίες καθώς και τα σωματεία και τις συλλογικότητες που τους στήριξαν. Να τονίσουμε σε όλους τους επίδοξους μιμητές τους, ότι σε όλες τις περιπτώσεις το κίνημα αλληλεγγύης νίκησε! Δηλώνουμε καθαρά ότι καμία απειλή δε θα γίνει αποδεκτή και δε θα μείνει αναπάντητη.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αναπληρωτ(ρι)ών της ΔΙΠΕ Δράμας που κατήγγειλαν τα γεγονότα, στο πλευρό του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και δίπλα σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο που τολμά και μιλά, καταγγέλλει, αγωνίζεται και διεκδικεί συλλογικά, στο πλευρό της Δήμητρας Τάσσου, που στο πρόσωπό της εκδηλώθηκαν οι απειλές και οι εκβιασμοί! Πολύ περισσότερο όταν οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι το πιο πληττόμενο τμήμα του κλάδου, οι ελαστικά εργαζόμενες/οι, αναπληρωτ(ρι)ες. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους!


Καλούμε κάθε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να βγάλουν αντίστοιχα ψηφίσματα, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση! Οι πρακτικές εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας δε θα μείνουν αναπάντητες.

Η αλληλεγγύη όπλο των εργαζομένων!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου