συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Γ ΕΛΜΕ-Θ :Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ οφείλει να συγκαλέσει Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. προέδρων για να χαράξει ο κλάδος αγωνιστική πορεία


Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                  Θεσσαλονίκη 15 /11/2022

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ οφείλει να συγκαλέσει  Γ.Σ. των ΕΛΜΕ  και Γ.Σ. προέδρων για να χαράξει ο κλάδος αγωνιστική πορεία

 

Απαιτούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να πραγματοποιήσει άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση των Προέδρων , προτεινόμενη ημερομηνία το Σάββατο 26/11 , κηρύσσοντας παράλληλα Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ. Η επέλαση των αντιλαϊκών μέτρων (προϋπολογισμός λιτότητας, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ιδιωτικοποίηση Μετοχικού ταμείου, κ.ά.)  συνεχίζεται και η κυβέρνηση οδηγεί την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στη φτώχια, την ανέχεια και την εξαθλίωση, ενώ το Υπουργείο Παιδείας προωθεί αντιεκπαιδευτικά μέτρα (αξιολόγηση, εξεταστικά πλέγματα, κ.ά.).

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών στην 24ωρη απεργία και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ένα μήνυμα, οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν για να σταματήσουμε τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα, για να προωθήσουμε τις διεκδικήσεις του κλάδου. Αυτό πρέπει να γίνει με αποφάσεις των σωματείων μας. Η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση που δημιουργεί στη βάση του κλάδου η μεγάλη αποχή των εκπαιδευτικών από τις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία γυρίζοντας την πλάτη στην Κεραμέως και το ΥΠΑΙΘ αποτελούν ισχυρά χαρακτηριστικά  για την κλιμάκωση των αγώνων μας.

Για την πραγματοποίηση των Γ.Σ. επικαλούμαστε το καταστατικό της ΟΛΜΕ που καθορίζει την υποχρέωση της ΟΛΜΕ να κηρύξει Γ.Σ. όταν τις ζητήσει το 1/10 των ΕΛΜΕ όλης της χώρας (με βάση τα άρθρα 7 και 34).

Στα προτεινόμενα θέματα να υπάρχει και πρόταση προς τις ΓΣ να αποφασίσουν απεργία αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης. Το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης των Γενικών Συνελεύσεων ΕΛΜΕ και Γ.Σ. προέδρων προτείνουμε να είναι: «Η απάντηση του κλάδου στα αντιλαϊκά - αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης, η προώθηση των διεκδικήσεων μας με απεργιακό αγώνα και το σταμάτημα της αξιολόγησης με απεργία αποχή».

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να απαιτήσουν από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλέσει έκτακτες ΓΣ και ΓΣ των Προέδρων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου