συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Ενωτικό Κίνημα για ιατρεία COVID των ΚΥ


ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    5/11/2022

Όχι στο κλείσιμο των ιατρείων covid των Κέντρων Υγείας
Όχι άλλα εμπόδια στην πρόσβαση στην δημόσια ΠΦΥ
Όχι στις μετακινήσεις των γιατρών- Όχι στην υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας

Η  διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ. και το υπουργείο Υγείας με μια απαράδεκτη και αυθαίρετη απόφαση από τις 3/11/22 κλείνουν τα μισά(!) ιατρεία covid στην Αττική (Ζωγράφου, Καλλιθέας, Ηλιούπολης, Αμαρουσίου και Χαλανδρίου) και μεθοδεύουν αθρόες μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών για να καλύψουν τα κενά στα προγράμματα εφημέρευσης στα Κέντρα Υγείας 24ωρης εφημέρευσης στην Αττική.
Με επείγον έγγραφο από τις 18/10/22 με θέμα την «αποκλιμάκωση» δηλαδή το ΛΟΥΚΕΤΟ των Κέντρων Υγείας Αναφοράς COVID-19 προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους με αστεία  μαγειρέματα στα στατιστικά για την κίνηση των 10  ιατρείων covid αναφοράς που λειτουργούν. Και που αυτά ιδρύθηκαν με καθυστέρηση αφήνοντας μεγάλα τμήματα του πληθυσμού εκτός, ιδιαίτερα των λαϊκών συνοικιών (πχ Δυτική Αθήνα και Δυτική Αττική) προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.
Έχουν το θράσος να  μιλάνε για «αποκλιμάκωση» την ώρα που είναι μπροστά  μια νέα έξαρση της πανδημίας με νέα πιο επικίνδυνα στελέχη του ιού. Με αυτή την απόφαση πολλοί περισσότεροι ασθενείς θα βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για τα διαγνωστικά τεστ αλλά και θα στερηθούν σημαντικών ιατρικών συμβουλών, εξέτασης, θεραπείας και διακομιδής που έκαναν τα ιατρεία covid. Ιδιαίτερα θα ταλαιπωρηθούν και θα επιβαρυνθούν οι ευαίσθητες ομάδες όπως οι καρκινοπαθείς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Για να δικαιολογήσουν το λουκέτο τσουβαλιάζουν αυθαίρετα σε δύο ομάδες 5 ιατρεία covid (Αλεξάνδρας, Πατησίων, Καλυβίων, Καπανδριτίου και Ραφήνας) τα οποία εμφανίζουν με μεγαλύτερη κίνηση από τα υπόλοιπα 5 που σχεδίαζαν  να κλείσουν (Ζωγράφου, Καλλιθέας, Ηλιούπολης, Αμαρουσίου και Χαλανδρίου) με διαφορά της τάξης μόλις του 10% την στιγμή που τα Κέντρα Αλεξάνδρας και Πατησίων ξεκίνησαν την λειτουργία τους 6 μήνες πιο πριν και καλύπτουν πολύ περισσότερο πληθυσμό! Αυτό κι αν είναι λαθροχειρία!
Και λένε ξεκάθαρα ότι το κάνουν για να μας "απελευθερώσουν" δηλ να μετακινήσουν  αθρόα γιατρούς και νοσηλευτές στα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας ανά την Αττική  γιατί δεν βγαίνουν τα προγράμματα εφημεριών επειδή δεν έχουν κάνει ούτε μια προκήρυξη μόνιμης θέσης!
Η «απελευθέρωση» γιατρών  παθολόγων και γενικών ιατρών με το κλείσιμο των ιατρείων covid έχει κι ένα άλλο στόχο: Την κάλυψη των παθολογικών ιατρείων για τα τακτικά ραντεβού (3 ημέρες την εβδομάδα ραντεβού για όσους πρόλαβαν να επιλέξουν προσωπικό γιατρό και 2 ημέρες την εβδομάδα για όλους τους υπόλοιπους για τακτικά ραντεβού, αντιμετώπιση επειγόντων, συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους κ.α) καθώς με τον θεσμό του προσωπικού γιατρού έχει προκληθεί μια τεράστια δυσκολία στην πρόσβαση ακόμα και γι αυτούς που πρόλαβαν να επιλέξουν προσωπικό γιατρό.
Η ΕΙΝΑΠ πρέπει  να αποφασίσει  Γενική Συνέλευση όλων των Κέντρων Υγείας στην Αττική για να αποφασίσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κλιμάκωση και συντονισμό. Για να οργανώσουμε ενωτικά μαχητικά συλλαλητήρια με τοπικούς φορείς και σωματεία. Τα δημοτικά συμβούλια, οι σύλλογοι καρκινοπαθών, οι σύλλογοι ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.α. θα πρέπει να αντιδράσουν σφόδρα στο κλείσιμο των  ιατρείων covid.
Φτάνει πια με την κοροϊδία, την διάλυση της δημόσιας ΠΦΥ, την εργασιακή εξόντωση των γιατρών και των υγειονομικών.
Όχι κλείσιμο των ιατρείων covid-  Όχι στις μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού-Μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και όλων των συμβασιούχων.
Αύξηση της χρηματοδότησης για το ΕΣΥ και την δημόσια ΠΦΥ. Αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας  αστικού τύπου με 24 ωρη λειτουργία.
Όλοι στην Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη! Να τους δείξουμε την δύναμη μας να κλείσουν όλες οι τακτικές λειτουργίες στο ΕΣΥ!
Μαζί με όλη την εργατική τάξη να τους δείξουμε ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου