συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Για 6η φορά ο Βαϊτσίδης και άλλοι 24 σέρνουν την ΕΛΜΕ στα δικαστήρια στις 25-11

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                   Θεσσαλονίκη, 22/11/2022                                  
Προξένου Κορομηλά 51
e.elme.thess@gmail.com

Ο  Χ. ΒΑΪΤΣΙΔΗΣ ΓΙΑ 6ηη ΦΟΡΑ ΣΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 25/11  

Την Παρασκευή  25/11  ο διαγραμμένος από την ΕΛΜΕ Βαϊτσίδης σέρνει την ΕΛΜΕ για 6η φορά στα δικαστήρια! Είναι η δίκη που είχε οριστεί στις 23/9 και δεν έγινε γιατί, αυτός που πάει το σωματείο στα δικαστήρια για να ακυρώσει τη διαγραφή του, είχε ζητήσει αναβολή! Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ομόφωνα είχε απορρίψει την πρόταση αναβολής και ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί η δίκη!
Ο Βαϊτσίδης και άλλοι 24, κυρίως από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, κάνουν δικαστήριο στην ΕΛΜΕ κάθε μήνα, μπορεί και δύο φορές το μήνα. Για να ακυρώσουν την απόφαση της Γ.Σ. για τη διαγραφή του, έσυραν την ΕΛΜΕ σε πέντε δικαστήρια και αφού έχασαν τα δύο πρώτα (16/5 και 8/6), στο τρίτο (23/9) ζήτησαν αναβολή της δίκης!  Στο τέταρτο (24/10) έβαλε τη γυναίκα του για μάρτυρα υπεράσπισης! Δεν τους έφτασαν οι τέσσερις προσφυγές, έκαναν και αγωγή στην ΕΛΜΕ που θα της κοστίσει ένα σορό ευρώ, άρχισε στις 2/11 και μπορεί να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβρη του 2023! Το έκτο εξ αναβολής γίνεται στις 25/11.
Ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ, αντιστρέφοντας εντελώς την πραγματικότητα για τη Γ.Σ. (4/5) που τον διέγραψε και παρόλο που όλες οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ είναι ομόφωνες για τις αντικαταστατικές ενέργειές του και την απαράδεκτη συμπεριφορά του προσπαθούν με ψέματα να παραπλανήσουν τα δικαστήρια και τον κλάδο. Ο ΧΒ, με την στήριξη διευθυντών της ΔΑΚΕ, λασπολογεί στα σχολεία κατά της ΕΛΜΕ και κατά των μελών του ΔΣ. Λέει ψέματα ότι δεν έχει κάνει μηνύσεις κατά της ΕΛΜΕ και ότι η ΕΛΜΕ ξοδεύει χρήματα των συναδέλφων  εναντίον του. Φτάνει στο σημείο να εμφανίζεται ως θύμα της ΕΛΜΕ που τον πηγαίνει στα δικαστήρια! Κανένα λόγο δεν έχει η ΕΛΜΕ να αμφισβητήσει την απόφαση της μαζικότατης ΓΣ που  τον διέγραψε στις 4/5. Οι δικαστικές προσφυγές του ΧΒ και των μελών της ΔΑΚΕ στοιχίζουν στην ΕΛΜΕ χιλιάδες ευρώ. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο μουσικές βραδιές για την οικονομική στήριξη του σωματείου με μεγάλη συμμετοχή και στήριξη  συναδέλφων και εργαζομένων, ενώ οι εκδηλώσεις οικονομικής στήριξης θα συνεχιστούν.  
Ο ΧΒ δεν είναι μέλος της ΕΛΜΕ γιατί διαγράφηκε για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού. Δεν έχει πλέον καμία συμμετοχή σε κανένα συνδικαλιστικό όργανο και δεν μπόρεσε να συμμετέχει σε εκλογικές διαδικασίες, όπου πραγματοποιήθηκαν (Ε΄ ΕΛΜΕ, ΕΔΟΘ, ΟΛΜΕ).Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Δεν είναι μέλος κανενός συνδικαλιστικού οργάνου και έπρεπε να εργάζεται στο σχολείο του. Η στάση της Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης που συνεχίζει να τον καλύπτει και να του παρέχει ασυλία αποτελεί σκάνδαλο και δεν μπορεί να συνεχίζεται!
Ο Χ.Β.  με περίσσευμα θράσους, παρά τη διαγραφή του από την ΕΛΜΕ(!), συμμετείχε στις ηλεκτρονικές εκλογές για να εκπροσωπήσει τον κλάδο! Ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και  ότι "εκλέχθηκε αιρετός". Κι ας μην έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα αποτελέσματα! Με τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, του Διευθυντή εκπαίδευσης και τώρα μέσω του ΠΥΣΔΕ, επιχειρεί τη συνδικαλιστική του νομιμοποίηση. Η στάση της Διοίκησης και του ΥΠΑΙΘ

2 / 2
είναι πρόκληση για τον κλάδο, αφού, μετά από όσα έχει κάνει στην ΕΛΜΕ και τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα, τον αναγνωρίζουν ως μέλος του ΠΥΣΔΕ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, καμία νομιμοποίηση δεν πρόκειται να δώσουμε στον Βαϊτσίδη. Ο κλάδος δεν αναγνωρίζει ως εκπρόσωπό του τον ΧΒ που διαγράφηκε από το σωματείο για την απαράδεκτη συμπεριφορά του και συνεχίζει να βρίσκεται απέναντί του σέρνοντας την ΕΛΜΕ στα δικαστήρια.

    Για το Δ.Σ.

      Ο πρόεδρος                                     Η γραμματέας
          Χρήστος Ζαγανίδης        Ειρήνη Σωπιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου