συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τη δίωξη του δ/ντη του 8ου γυμνασίου Πειραιά: Πρωτοφανής συνδικαλιστική δίωξη! Δεν θα περάσει!

 
 
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                       
Μαυρομιχάλη 14                                            
(3ο ΓΕΛ - 1ος όροφος)
Τηλ. : 2104124810                                        
Φαξ  : 2103000423
elmepeiraia@sch.gr
 
 
Πρωτοφανής συνδικαλιστική δίωξη
ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΕΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΝΤΟΡΩΝ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ!
ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΤΟ  ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
               Πριν λίγες ημέρες, με υπογραφή του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά, παραπέμφθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, ο Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Ο λόγος; Η συμμετοχή του συναδέλφου στη νόμιμα προκηρυχθείσα Απεργία-Αποχή (Α-Α) που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά από Μέντορες-Συντονιστές, τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες!
               Τα γεγονότα έχουν ως εξής: ο συνάδελφος Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Πειραιά κλήθηκε από τον ΔΙΔΕ Πειραιά να δώσει "εξηγήσεις" για το γεγονός πως δεν όρισε Μέντορες και Συντονιστές. Ο Διευθυντής του σχολείου απάντησε, δηλώνοντας πως συμμετέχει στην Α-Α που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, από κοινού με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του σχολείου. Με βάση αυτό, ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά "φρονεί" πως πρέπει να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο! Χωρίς καν η απεργία που κήρυξε η ΕΛΜΕ να έχει προσβληθεί σε κάποιο δικαστήριο, όπως έκανε το ΥΠΑΙΘ ενάντια στην αντίστοιχη απόφαση της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ.
               Ουσιαστικά, ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά, προχωρά ένα βήμα παρακάτω, σε σχέση με την Υπουργό Παιδείας. Επιδιώκει την ποινικοποίηση της συμμετοχής μέλους σωματείου σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία! Αποτελεί πολύ σοβαρή, πρωτοφανή, επικίνδυνη εξέλιξη, που πρέπει να πάρει αποφασιστική, μαζική απάντηση! Με βάση το σκεπτικό της παραπομπής του συναδέλφου, αύριο θα μπορεί να παραπέμπεται και όποιος/όποια συνάδελφος/συναδέλφισσα παίρνει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου του, της Ομοσπονδίας του. Ενημερώνουμε ότι υπάρχει και άλλος Διευθυντής Σχολείου στον Πειραιά, που συμμετέχει στην Α-Α, ο οποίος αναμένεται να παραλάβει και αυτός την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
               Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται (ιδιαίτερα αν αυτοί είναι Διευθυντές Σχολείων) και βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το δικαίωμα της Απεργίας, το ίδιο το δικαίωμα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να την κηρύσσουν. Είναι ο πρώτος Διευθυντής Σχολείου στη Β/θμια Εκπαίδευση, στον οποίο ασκείται συνδικαλιστική δίωξη για συμμετοχή σε Α-Α που κήρυξε το Α/θμιο Σωματείο του (ΕΛΜΕ Πειραιά) και από αυτή την άποψη, θεωρούμε πως δεν πρόκειται για τυχαία ή απερίσκεπτη ενέργεια, αλλά απόφαση της ΔΙΔΕ Πειραιά, που λήφθηκε από κοινού με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια να χτυπηθεί το δικαίωμα στην Απεργία (που κατά τα άλλα λένε ότι είναι ξεπερασμένη), με αποκορύφωμα τον εκτρωματικό - απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, με βάση τον οποίο 6 (ολογράφως έξι) φορές, έχουν κηρυχτεί παράνομες οι απεργίες του κλάδου μας.
               Ο ΔΙΔΕ Πειραιά αναλαμβάνει πολύ σοβαρές ευθύνες! Επιλέγει να αντιπαρατεθεί, όχι μόνο με την ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά συνολικά με το συνδικαλιστικό κίνημα που αγωνίζεται, λειτουργώντας σαν "λαγός" των κυβερνητικών-εργοδοτικών σχεδιασμών να χτυπηθεί το απεργιακό δικαίωμα. Να τον πληροφορήσουμε λοιπόν (καθότι νέος ΔΙΔΕ) ότι είναι γελασμένος αν νομίζει ότι θα κάνουμε πίσω, ότι θα φοβηθούμε. Η δίωξη του συναδέλφου θα γυρίσει "μπούμερανγκ" τόσο στον ίδιο, όσο και στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Έχουμε πείρα τόσο από αγώνες, όσο και από διώξεις (βλέπε επίθεση του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά κ. α.). Έφαγαν όλοι τα μούτρα τους, το ίδιο θα γίνει και τώρα.
Κανένας μόνος του!
               Δεν πρόκειται να περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης και χτυπήματος του δικαιώματος της Απεργίας. Ασπίδα στον συνάδελφο Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά αποτελούν οι συνάδελφοι στο σχολείο του, οι χιλιάδες συνάδελφοι εκπαιδευτικοί στον Πειραιά, σε όλη την Ελλάδα, το σωματείο μας, αλλά και εκατοντάδες ακόμα σωματεία. Ασπίδα αποτελούν τα εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, οι χιλιάδες εργαζόμενοι που με τον αγώνα τους έχουν ρίξει στο καλάθι των αχρήστων το νόμο Χατζηδάκη. Αγώνες που είχαν σαν αποτέλεσμα και το ίδιο το ΣτΕ να βγάλει τις προηγούμενες ημέρες παράνομες βασικές πλευρές του νόμου-έκτρωμα (ΓΕΜΗΣΟΕ). Τις επόμενες ημέρες η ΕΛΜΕ Πειραιά:
  • θα στείλει ψήφισμα συμπαράστασης σε κάθε ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ-Σωματείο-Ομοσπονδία, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, ζητώντας να καταγγείλει την συνδικαλιστική δίωξη του Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά.
  • θα προχωρήσει σε νέα κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Πειραιά (θα υπάρξει ενημέρωση), αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας.
               Επίσης, οι συνάδελφοι του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, με προτροπή της ΕΛΜΕ, θα προχωρήσουν στην έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης, με βάση το οποίο θα καλούν όλους τους συναδέλφους, σε κάθε σχολείο στον Πειραιά, να το συνυπογράψουν.
               Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη! Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθεί οριστικά ο συνάδελφος!
Υ.Γ. προς τον συνάδελφο που διώκεται, το Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά, αλλά και κάθε "ενδιαφερόμενο":
Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το κεφάλι απέναντι στον ήλιο. Και ο ήλιος πρέπει να κάψει το μέτωπο και καίγοντας το να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής. Όποιος περπατάει σκυφτός, χάνει αυτή την τιμή… (CHE GUEVARA).
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου